9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки

Как една преподавателка пише тройки на нищо ненаписали студенти
13 юни 2017 10:52,
128
9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки
Снимка: Кезим Медев, Facebook

Преди дни студентът Кезим Медев от Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отива на изпит по "Геоикономика и регионално развитие". Сесията е в разгара си, изпитът почва в 13:00 часа.

"Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочее, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект", пише Кезим Медев във Facebook.

Това обаче не е обикновен изпит. След като преподавателката е задала темите на различни групи, започва същинската част.

"След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана", пише студентът.

10 минути по-късно се отправя същото предложение, но за четворки. И след това в залата остават двама. Кезим Медев остава - донякъде и заради любопитството, пък и с надежда, че заради изписаните листи ще си е заслужил поне тройките.

"30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа", разказва студентът.

"Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не", завършва разказът си за изпита Кезим.

"Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

"Срамувам  се! Реших, че това е просто един взет изпит и излязох. След около 10 минути вече ни бяха изнесени книжките от залата и ни бяха нанесени оценките", разказва пред Нова тв една от студентките, решила да се възползва от "офертата", но не показва лицето си.

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от Студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова - титулярът по предмета.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

Постът във Facebook на студентът предизиква реакцията от Ректорския съвет, който се самосезира. Назначена е специална комисия, която трябва да направи проверка дали изпитът е проведен в съответствие с Правилника за учебната дейност.

От офиса за връзки с обществеността на УНСС завиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая.

Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най-късно днес следобед. Чакаме!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
10
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
TO I OT ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ СТАВА !
47
2
 
23
 
! Отговори
47, преди 6 години
"Само тези които за учили икономика , политология , плюят срещу българското образование.. "В голяма грешка си.Инженер съм, завършил преди доста години. И да, от българското образование в момента нищо не става! Заради такива, като тази т.нар. преподавателка и "колегите й" не става. Студентите не са криви. Като не знаят - ще ги скъсаш, като знаят - ще минат. Това зависи от преподавателя. Но не този показател е важен днес. Затова образованието ни е нищо в момента. Дупка. Гнилоч!
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. В университетите преподавателите ги мързи да си вършат работата и почти винаги я претупват.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде пише , че на герберасите трябва да се пише 6 в УННС
44
8
 
8
 
! Отговори
специални права преди 6 години
Ако му бяха писали отличен (6) нямаше да пищи сега по медиите. Само че нямаше и да се промени нищо в Университета Носи Съответната Сума
43
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само тези които за учили икономика , политология , плюят срещу българското образование.. Защото не са могли да станат шефове и началници, а са станали магазинери.. Аз не знам някой да от ТУ-София , ФМИ и Физическия факултет на СУ да е толкова нещастен и да му е попречило на кариерата българското образование. Плачете негодници защото не сте станали началници , шефове , политици , дупетати
42
12
 
12
 
! Отговори
От НБУ преди 6 години
После на нас от НБУ ни обясняват колко по-зле сме от държавните университети. Да, ама не! При нас такова нещо не може да се случи! Хора, събирайте пари за частно образование, държавното лежи на стари лаври.
41
1
 
8
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
ЧЕ У БГ няма образавние е ясно и на децата ! ллошото че е същото е с иконмиката и здрвеопазването ..за тва нормалнмите хора бягат и шее бягат от БГ .....
40
0
 
8
 
! Отговори
DD преди 6 години
Предполагам ,че това е политика на ръководството за да се запазят субсидиите от държавата . В сериозните университети 20% от постъпилите завършват , при нас 100%. Преди години изнесоха срамни доноси на ръководство на УНСС до бившата ДС , но се направиха , че нищо не се е слечило .
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там разтегнат ченгел - знака на интеграла е за 3 по матенатика.Направила е услуга на всички с предложението си. Нали ни готвят за европейска колония. Трябва да се достгне нивото на средния ни.га.
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А във военното училище имаше един даскал подполковник , по устройство на верижните машини,който като видеше някой че не е чел и му предлагаше да си вземе изпита с канадска борба.Мъж на средна вързраст,обаче в ръцете като машина.Единици изкласяваха по тоя начин.Щеш не щеш четеш-че иначе откомандироване на границата.
37
2
 
12
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Познавах една която беше завършила УНСС (бакалавър) и записа магистратура в Свищов.За мое изумление (а си мислех, че Свищов сме зле) се оказа, че тя е завършила без да знае как се пише курсова работа!!! За нея писане на курсова работа е copy-paste от учебника!!! Няма да четеш или вникнеш в това какво си прочел. Като я питах нещо от учебника ме гледа като теле и аха да проговори. Тя тестовете сама неможеше да си попълни, а е завършила УНСС. Там как е - ако натика квадратчето в дупката получава 6
36
1
 
10
 
! Отговори
Кико преди 6 години
УНСС от време оно е люпилня на ***, верни на партията и всеподобни айдуци! Не случайно навремето си повечето преподаватели там бяха от Видинско, Михайловградско и Врачанско! Натегачи, службогонци, продажници и откровени долни боклучори! Днешния гербер Бисер Петков беше асистент навреметов катедра Търговия, както и комсомолски секретар!
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOA KVO ISKA BE DA SI VARVI V ANADOLA--TURCIN SHTE OPRAVYA BALGARIA MALE,MALEEEEEEEE.
34
0
 
6
 
! Отговори
До Доко преди 6 години
"...накрая тя издаде учебник с преводите от студентите си..."Един от най- недопустими методи - така минават хора, които хабер си нямат от съответната дисциплина,а дали статийка за превод на преводач,платили. Вместо тази госпожа да си плати. Чиста форма на рекет е това. Платете ми преводите, като просто ми ги предадете готови, пък аз ще ви пиша там 3 до 6, според както се споразумеем. Ми утре може и лекарите и стоматолозите така да ги изпитват. Дано те лекуват тези, за които това е приемливо!
33
14
 
8
 
! Отговори
Хахав преди 6 години
Заглавието е умопомрачаващо, а Казим във времето на НРБ щеше да върти лопатата и кирката в Строителни Войски, както събратята си и да си трае! ДемУкрацията на някои хора им изигра шега, други ги тласна нагоре по хранителната верига, като този Казим!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тя държавата си заминава а вие за един университет ривете
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добро образование няма никъде по света , Александър Македонски е превзел на 20г. , много средновековни учени са направили своите открития на на 20г. Някои от математическите теории които са открили днешния студент ги учи в университета.. Глобалния елит умишлено забавя съзряването на младежите..
30
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова престъпление вече не е от компетенцията на "вътрешна проверка по случая"!Трябва да се сезира прокуратура, полиция и други институции свързани с корупцията!Ако има свидетели и фактически доказателства за действията на така наречената "титуляр по предмета" Соня Докова - делото се предава в съда!От такива псевдо-специалисти нашата "Геоикономика и регионално развитие" са в това "състочние"!!!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре Носете Съответната Сума