9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки

Как една преподавателка пише тройки на нищо ненаписали студенти
13 юни 2017 10:52,
128
9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки
Снимка: Кезим Медев, Facebook

Преди дни студентът Кезим Медев от Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отива на изпит по "Геоикономика и регионално развитие". Сесията е в разгара си, изпитът почва в 13:00 часа.

"Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочее, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект", пише Кезим Медев във Facebook.

Това обаче не е обикновен изпит. След като преподавателката е задала темите на различни групи, започва същинската част.

"След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана", пише студентът.

10 минути по-късно се отправя същото предложение, но за четворки. И след това в залата остават двама. Кезим Медев остава - донякъде и заради любопитството, пък и с надежда, че заради изписаните листи ще си е заслужил поне тройките.

"30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа", разказва студентът.

"Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не", завършва разказът си за изпита Кезим.

"Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

"Срамувам  се! Реших, че това е просто един взет изпит и излязох. След около 10 минути вече ни бяха изнесени книжките от залата и ни бяха нанесени оценките", разказва пред Нова тв една от студентките, решила да се възползва от "офертата", но не показва лицето си.

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от Студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова - титулярът по предмета.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

Постът във Facebook на студентът предизиква реакцията от Ректорския съвет, който се самосезира. Назначена е специална комисия, която трябва да направи проверка дали изпитът е проведен в съответствие с Правилника за учебната дейност.

От офиса за връзки с обществеността на УНСС завиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая.

Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най-късно днес следобед. Чакаме!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
4
 
! Отговори
доко преди 6 години
...накрая тя издаде учебник с преводите от студентите си, което немисля да е толкова лошо и тя им е дала насока - попрочела е нещо жената постарала се е малко от малко, абе нищо ново под слънцето но щом му се учи на момчето и има потенцял да сменя университета а може би и държавата ...немога да преценя добре ли е направил но мисля че е кофти така да раздуха всичко по разни блудкави вестници интернетища и фейсбуци ...ако пък се промени и университета към по-добро,Алексей Петров също беше към УНСС
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ум Няма Студент Става
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от многото причина да прекъсна УНСС, не тази госпожа конкретно, но подобните практики
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво значения няма какъв е университетът и какво се учи там. Това е за уволнение. Точно такива, като тази никаквица, досъсипват каквото читаво е остатало /а то не е много/ във всеки един университет. А имам случай в ТУ - Габрово на дисциплинарно наказан човек, който не е позволил на едни неграмотни студенти да препишат на държавен изпит!Обърнати ценности! Затова и държавата е объркана и скоро ще приключи агонията си, като съвсем се свърши. Не е далече.
24
3
 
8
 
! Отговори
Teri преди 6 години
Това там е така много отдавна, не знам изобщо защо някой се изненадва.
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УНСС не е смешен ВУЗ. Това е маргинален предмет от 1 курс, свободноизбираем и непотребен. Първи и втори курс е пълно с такива безумства...След това започва същественото...
22
4
 
13
 
! Отговори
станчо преди 6 години
Лошото на комунизма беше че нямаше банани по магазините.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това винаги е била практиката при този преподавател от УНСС. От поне преди 10 години е така. Най-накрая някой се е престрашил. Горкият студент - чакат го тежки години до завършване на УНСС (ако завърши някога). Влязъл е в черните списъци на преподавателското тяло. Аз писах цял научен труд от 100 страници при тази жена, за да си взема изпита...Беше ад.
20
2
 
16
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
това е масова практика по смешните ни уверситети.... какви лауреати и титани на мисълта излизат от там бедна ви е фантазията
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има - икономисти с лопата да ги ринеш. Така или иначе вероятността да работят по специалност е нищожна, а в чужбина - нулева. Само пръскане на пари са тея икономически профили и за оправяне на статистиките.
18
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм ходила на "частни уроци" при съответната госпожа.Пълна пародия.Трябва да бъде уволнена и разследвана
17
2
 
11
 
! Отговори
1500 лв. преди 6 години
Купи си Диплома за Висше образование това е УНСС
16
7
 
8
 
! Отговори
доко преди 6 години
Докова съвсем е изчаткала а тоя Кезим щом му се учи можеше да отиграе ситуацията малко по-различно и Докова щеше да го изпита наново по целият матерял и той щеше да изкара добра оценка вероятно а сега и колегите му ще го намразят и изпита може би ще се проведе отначало и Докова ще е аут от играта, по мое време същата Докова даваше на някои от сериозните си студенти материали /чужди учебници- литература в нейната насока/ да и преведът и им пишеше добра оценка , накрая тя издаде свой учебник....
15
4
 
12
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Кезим Медев, да искаш да учиш и да отидеш в УНСС? Това си е някаква апория...
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука Българското образование няма никаква вина .. Икономиката не е наука , а религия за грабеж.. Умните студенти се отказват виждат лъжата и измамата още 1курс .. Икономика учат негодяите , така е навсякъде по света .. Всеки негодяй на запад е с диплома по икономика , и мечтае да стане шеф.. в крайна сметка става магазинер, надзирател на работниците.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на мен резултат ми е ясеннарушения няма да бъдат откритисамо съд ги оправяадминистративните глупости ги забравете!
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Препоръчвам на студентите да напишат жалба и до МОН, както и до комисията за защита от дискриминация - ми такава е налице - значи понеже няколко човека са изгубили безценното време на тази госпожа, тя ще ги "санкционира" с двойки. А тези, дето няма да й губят времето, срещу празни листи ще получат правото да вървят напред, без да са минали реално проверка по предмета.Гнусно ми е от нашето образование. Затова децата ми няма да учат тук.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че българското образование, особено висшето, е отврат от четвърт век насам - така е. Тройки и дори шестици се пишат срещу свършване на частна работа - писане на разработка, реферат, превод на чужди материали, които преподавателят ще ползва. Но тази жена подлежи на проверка и ако това се установи - на дисциплинарно уволнение. Ректорът има право да назначи комисия за проверка на писмените работи и ако се установи, че има поставени положителни оценки на празни листи - искат се обяснения и се уволня
10
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е университет! Това не е и институт, какъвто беше в миналото. Това е развъдник на икономическа неграмотност и печатница за кухи дипломи.Същата е картинката и в повечето български "университети".И кой е виновен? - ДЪРЖАВАТА!!!
9
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учат икономика защото за друго не им стига мозък , УНСС студенти са пилешки мозъци ..Обучението по икономика се състои да повярваш в ционистки доктрини , като свободен пазар , невидимата ръка.. Икономиката е пълен кензеф с лъжи за измама..