9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки

Как една преподавателка пише тройки на нищо ненаписали студенти
13 юни 2017 10:52,
128
9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки
Снимка: Кезим Медев, Facebook

Преди дни студентът Кезим Медев от Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отива на изпит по "Геоикономика и регионално развитие". Сесията е в разгара си, изпитът почва в 13:00 часа.

"Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочее, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект", пише Кезим Медев във Facebook.

Това обаче не е обикновен изпит. След като преподавателката е задала темите на различни групи, започва същинската част.

"След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана", пише студентът.

10 минути по-късно се отправя същото предложение, но за четворки. И след това в залата остават двама. Кезим Медев остава - донякъде и заради любопитството, пък и с надежда, че заради изписаните листи ще си е заслужил поне тройките.

"30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа", разказва студентът.

"Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не", завършва разказът си за изпита Кезим.

"Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

"Срамувам  се! Реших, че това е просто един взет изпит и излязох. След около 10 минути вече ни бяха изнесени книжките от залата и ни бяха нанесени оценките", разказва пред Нова тв една от студентките, решила да се възползва от "офертата", но не показва лицето си.

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от Студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова - титулярът по предмета.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

Постът във Facebook на студентът предизиква реакцията от Ректорския съвет, който се самосезира. Назначена е специална комисия, която трябва да направи проверка дали изпитът е проведен в съответствие с Правилника за учебната дейност.

От офиса за връзки с обществеността на УНСС завиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая.

Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най-късно днес следобед. Чакаме!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
За преди 6 години
какви точно марки иде реч?Германски или финландски?
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така стават нещата в тази държава. Административно по-силният се подиграва с по слабия и прави каквото си иска. И винаги остава горчивото чувство за несправедливост, но с времето се свиква.
6
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха надявал се е да каже "айде ще ви пиша 5-ци , бягайте си" :)на подобен изпит 4-ката е оценка! а като знаеш какви ги върши, защото това със сигурност се знае от предходни години, може и на 3 да бягаш.сега с 2-ка да си "търси правата" ама там е като при лекарите.
5
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички *** са в УНСС да стават началници.. Мушат се герберасти и какви ли не топят университета си.. Само сяляндурите учат икономика , умните знаят - Икономиката не е наука , а религия за грабеж.. Кога искаш грабиш , крадеш , мародерстваш не ти трябва си учил икономика..
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УНСС - Утре Носете Съответната Сума
3
6
 
11
 
! Отговори
alf преди 6 години
от село в софията мама да идеш УНИСИСИЙЕТУ да запишеш - и стана една ТКЗСАрска рабута
2
3
 
51
 
! Отговори
Блъско преди 6 години
хаха тази Докова по мое време преди 12 години бе асистент и беше същата пародия на преподавател,както и 90 % от преподавателите в УНСС .Явно и като професор си е останала същата пародия.Образованието в Бг за съжаление умря точно заради такива като нея.
1
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този писаха по всички медии .. голяма работа имал двойка , ще се яви на поправка..Казим е от Гоце Делчев .. в студентския съвет на УНСС, карала е стажове в няколко медии , Гербераст и е работил за ГЕРБ.. Има няколко статии в електронни издания - за много успешния млад човек - Казим.. Момчето се захванало с политическа кариера. а не знае , че не е хубаво да топиш университета си.