9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки

Как една преподавателка пише тройки на нищо ненаписали студенти
13 юни 2017 10:52,
128
9 юни, изпит в УНСС... Не за 300 марки, а празни листи за 3-ки
Снимка: Кезим Медев, Facebook

Преди дни студентът Кезим Медев от Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отива на изпит по "Геоикономика и регионално развитие". Сесията е в разгара си, изпитът почва в 13:00 часа.

"Всички сме в залата - студенти, квестори, квестори на квесторите и прочее, но не и преподавателят по специалността. След около 30 минутно закъснение се появява и тя, в целия си блясък и респект", пише Кезим Медев във Facebook.

Това обаче не е обикновен изпит. След като преподавателката е задала темите на различни групи, започва същинската част.

"След 5 минути отправя предложение на хората, които искат оценка Среден (3), да напуснат залата и да оставят празните си листа пред нея. Супер. 90% от залата си тръгва. Честно - замислих се и аз, но реших да остана", пише студентът.

10 минути по-късно се отправя същото предложение, но за четворки. И след това в залата остават двама. Кезим Медев остава - донякъде и заради любопитството, пък и с надежда, че заради изписаните листи ще си е заслужил поне тройките.

"30-тина минути след началото ни бе съобщено, че остават още 10 минути до края на изпита. Крайно недостатъчни. Почти един час по-рано от предварително регламентирания край - 15:00 часа", разказва студентът.

"Предавам работата си и съм помолен да изчакам отвън. Минута по-късно съм повикан отново вътре. Обяснява ми се, че всичко, което съм написал е "разтягане на локуми" и ми се поставя оценка Слаб (2). Страхотно! Мотивиран съм да уча още повече! Да, ама не", завършва разказът си за изпита Кезим.

"Потърсих правата си в администрацията на университета, а отговорът там беше: "Ние нищо не можем да направим".

"Срамувам  се! Реших, че това е просто един взет изпит и излязох. След около 10 минути вече ни бяха изнесени книжките от залата и ни бяха нанесени оценките", разказва пред Нова тв една от студентките, решила да се възползва от "офертата", но не показва лицето си.

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от Студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова - титулярът по предмета.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

Постът във Facebook на студентът предизиква реакцията от Ректорския съвет, който се самосезира. Назначена е специална комисия, която трябва да направи проверка дали изпитът е проведен в съответствие с Правилника за учебната дейност.

От офиса за връзки с обществеността на УНСС завиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая.

Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най-късно днес следобед. Чакаме!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на студента!
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тотална деградация, това университет ли? Гавра с хората, така както се гаврят разни чиновници, в болниците навсякъде. Колко е просто да се държиш нормално и прилично. Да си вършиш работата. Ненормално поведение навсякъде.
106
0
 
2
 
! Отговори
До 124 преди 6 години
Онзи конкурс е бил в един от институтите от някогашния Единен център по история. Повече няма да уточнявам. Работих известно време в БАН и се разочаровах от безобразията там. Не съм историк. Но на младежки научни конференции с участие на хора с най-различни специалности, научавах какво ли не и всеки път се убеждавах, че не само в института, в който работех се случват неща които, ако не си ги преживял, не можеш да повярваш, че са станали.Прав(а) сте, че няма смисъл човек да си губи времето там.
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И други подобни По какво е този конкурс по някой разказвателен предмет като икономика , билогия .. ТУ София , ФМИ и Физически фалутет не могат мераклии за докторанти .. Добрите инженери и програмисти взимат 5000-6000лв. кой е ще плюе на парите да става доктор.
104
1
 
7
 
! Отговори
И други подобни преди 6 години
Разказаното в материала е възмутително. Но не е безпрецедентно явление.Известен ми е случай от последните години на соца, при който членка на изпитващата комисия на кандидат-аспирантски изпит в институт на БАН е закъсняла с ДВА ЧАСА !!! Няколкото кандидати и другите двама членове на комисията са я чакали. Защо ли не е бил предвиден резервен член? Лелката нагло заявила "Е, достойният кандидат се знае! Но нека все пак да напишат нещо!" Конкурсът спечелил "достойният" - човек със силна протекция!
103
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз знам два бабаити които учиха в Германия една година Машинен Бау машинно инженерство .. както видяха че това не е за тях върнаха се България и записаха УНСС.. Много надъхани много наточени за машинни инженери - на единия роднина е завършил немския факултет в ТУ и в момента е големец инженер в Щутгард..
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте в за този Кезим има наколко статии в медиите в Гоце Делчев даже в национални медии колко е голяма работа и колко перспективен младеж.. момчето е герберастче ..работило в 2медии.. Лично Куневица му е приятелка в профила
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо всичко това трябва да е публично ми е интересно. Ние като големи хора се разбирахме с преподавателите си /в друг университет/. Сега някой да пр*дне, айде у фейса. Аматьори.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Препила е предната вечер, тази е страшно пиянде.
99
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В УНСС учат хора мързеливи , негодяи , които ги мързи да мислят , знаят че от тях нищо не става.. с мечта да станат началници и накрая стават магазинери.. И все България им е крива щото не станали началници..
98
0
 
7
 
! Отговори
Жорж преди 6 години
До АнонименИ тази драскачка е от УНСС
97
1
 
11
 
! Отговори
ДААА преди 6 години
имаше лаф студентски навремето защо меито е до икономиката - да могат инженерите в междучасията да изкарат още 1 висше)))):
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Листи" на какъв диалект е?
95
0
 
12
 
! Отговори
ddd преди 6 години
Епа така е ...още 2009 година така си взех изпита при нея...поне 4 ка изкарах без да напиша и 1 дума...но ако си руса мацка нямаш шанс
94
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случаят е много лесно да се направи проверка. Нали точно затова УНСС въведе задължителният писмен изпит? За да може при оспорване да се вземе листа на който е писал студента и да се провери реално какво е направил. Нека да я накарат да покаже изпитните документи.
93
0
 
8
 
! Отговори
по статиите преди 6 години
виждам, че дир и днес са с 1 собственик, нещо както бтв и нова в телевизията- едно и също, само с други водещи...
92
1
 
4
 
! Отговори
Професоре преди 6 години
Ами то в УНСС се носи прасе , агне и така се взимат изпити........
91
0
 
9
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Затова заплатите на професорите и парите който взимат университетите трябва да са обвързани с реализацията на студентите им след завършване. Ако от 100 души випуск 5 работят по професията и останалите берат домати значи се плаща само за 5 от държавата останалите пари университета да трябва да ги възстанови на държавата и студентите + лихва. Така ще започнат да си отсяват и студентите и професорите! И няма да взимат дипломи хора който и основно не е трябвало да завършат!
90
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мен ми преподава преди 4-5 години. Помня, че ни накара да си купим учебника, да го носим на изпита и да преписваме от него. Ако случайно си решил да научиш и да не се подчиниш на условието за явяване - БАМ! Двойка. Тоест ситуацията е подобна, малко е променила метода, че сигурно й е омръзнал.Умираше си да се заяжда с руси мацки, заплашваше ги с ликвидация и ги гонеше от лекции ей така, без причина. Голяма "забава" беше...
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нещастния инженер - на който българското образование му е криво.. "Двойните дипломи не са гаранция"Имаш един семестър в Германия което е 5-6изпита , а вземи ги де бабаит в KIT - Карлсруе, на топ-100 е по инженерство.. Отделно на това имаш още 2семинара с германски професори.. 10дена всеки ден , на по малка тема.. и там по изпит стават 7изпита..Ако толкова лесно и фалшиво германския университет няма да даде му каляш името