Каква е формулата за успеха на матурите?

Дванайсетокласниците тази година с по-добри резултати
14 юни 2017 21:12, Петя Славова
4

По-високи резултатите на матурите на дванайсетокласниците тази година. Средната оценка от изпитите е добър.
Над 4500 ученици са получили отлични оценки и по двете задължителни матури.

Учениците, получили на една от матурите максималния брой точки, тази година са само 18, като са намалели с над 110 спрямо 2016 година. Само един ученик е получил 100 точки и на двете матури. Зрелостниците с две отлични оценки също са по-малко. Но с това намаляват и учениците получили по две двойки или не изкарали никакви точки. Оказва се разделянето на модули на матурата не е оказало съществено значение.
 
"Миналата година, когато са работили без да имат времево ограничение под формата на модули, зрелостниците са постигнали почти същите резултати,...,тоест деленето на модули почти не е оказало влияние", разказва пред Bulgaria ON AIR Евгения Костадинова от Министерството на образованието.

Средният успех по двете задължителни матури е малко над четворка.  Областите София, Смолян и Варна остават с най-добри резултатити, а най-малко точки са събрали учениците от Разград, Ямбол и Кърджали. Според образователното министерството по-добрите резултати все още не могат да се очертаят като тенденция, но е възможно матурата да бъде усложнена и прага за среден 3 да бъде по-висок.

 В топ 10 на най-добре представилите се училища на матурата по български език влизат 7 столични и 2 пловдивиски училища, както и езиковата гимназия в Ловеч. Най-висока оценка е изкарала 91-ва немска гимназия в София- отличен 5,66. При втората задължителна матура най-добре са се представили училища от София, Варна, Русе и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
формула преди 6 години
формулата е от мон да са адекватни и да не превръщат образованието във фарс. НО УВИ!!!! САМО ТЪПОТИИ И ПРОСТОТИИ!!!!!???????
3
1
 
2
 
! Отговори
Микрослушалка преди 6 години
Формулата за успех се нарича "микрослушалка" от тия, дето ти падат директно на тъпанчето :)
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква е формулата?Защо слагате подвеждащи заглавия като няма отговор?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50лв. на правилния човек