Няма да анулират скандалния изпит в УНСС, няма основания

Никой не се оплакал, оплакалият се студент нямал право на изпит
Обновена: 15 юни 2017 08:21 | 15 юни 2017 07:45,
57
Няма да анулират скандалния изпит в УНСС, няма основания
Снимка: Булфото, архив

Академичния съвет на УНСС реши, че няма да анулира провелия се изпит по геоикономика от 9 юни, на който професорката Соня Докова писа 3 и 4 за бели листове на второкурсници в Университета за национално и световно стопанство.

Още по темата

Няма основания за анулиране, тъй като никой от студентите не е подал оплакване, обясни ректорът проф. Статев. Иначе бе категоричен, че действията на доскорошната му колежка са "лоша практика".

След като потърпевшият студент Кезим Медев разказа за случая в социалните мрежи и по медиите, във вторник проф. Докова сама обяви, че напуска вуза.

Кезим не е присъствал на лекции и упражнения, има повече от 3 отсъствия и според правилника на УНСС не е имал право да се яви на изпит, обясни още проф. Статев на нарочна пресконференция вчера. Студентът също отнесе наказание - последно предупреждение за отстраняване, защото уронил авторитета на универститета, като раздул случая, вместо първо да се обърне към ръководството.

Той казал, че съжалява за неетичната си постъпка, което наклонило ръководството да сложат предупреждение за отстраняване от УНСС, а не директно отстраняване, разказа ректорът. Професорката също изразила съжаление за нарушения авторитет на университета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: изпитунссСоня Докова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
8
 
! Отговори
Edna преди 6 години
Пародия на образование!
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката не е наука , а ционистка религия за грабеж и измама..Икономика учат *** с надеждата да станат началници и накрая стават магазинери,, И целия свят им е крив държавата народа , образованието всичко им е криво дека не станали началници.
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАРЕСВА ВИ НЕ ВИ ХАРЕСВА ЗАСТАВАМ ЗАД ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА!!АКО ЕДИН ПРЕПОДАВАТЕЛ ИСКА И МНОГО ДА СИ НАПИСАЛ ПАК ЩЕ ТИ ПИШЕ 2 ИЛИ 3!! ТОВА Е ТАКА НАЛИ!!!НИКОГА НЯМА ДА ПОДКРЕПЯ КЕЗИМ КОЙТО ОЩЕ ОТ 18 ГОДИНИ СЕ БУТА ДА Е СЪВЕТНИК В ОБЩИНАТА ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГРАБ!!!ТОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ Е НАПРАВИЛ ЛОШО НА ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА АМА СЕГА ЩЕ МУ СЕ СТЪЖНИ В ТОЯ УНИВЕРСИТЕТ ;DДОРИ ДА ГО Е СКЪСАЛА ИМА И ВТОРО ЯВЯВАНЕ! НО НЕ ЗЛОБА И ГАДОРИЯ ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГРАБ И НЕЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ!!
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Никой от студентите не се е оплакал"... Какво означава това? Означава, че всеки един от тях смята, че получената фалшива оценка му е изгодна, т.е. надвишава знанията му. Та за какво да се оплакват студентите, като им пишете завишени оценки? После бизнесът ще си скубе косите с тях, не вие.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...... и какво нагла тлъста лелка даваха по НТв тази сутринЕбати УНСС-то, ясно защо икономиката ни е на такова ниво.Ами те си получавали оценките срещу празни листове,а дипломите срещу празни глави.И после тези глави съветват пък ТИКВАТА от Банкя.Оле ле ле ле .......ужасен ужасон х хи хи хи
26
1
 
18
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Не мига да разбера какви са тези хора които подкрепят с две ръце преподавателката и "добрата" й практика? Вие нормални ли сте? За какво уронване на престиж говорим? Ясно е, че престижа отдавна го няма!!! Никой не подал оплакване. Ми как ще подаде като е доволен на 3 или 4 по нещо по което не е пипнал? Изпитвам погнуса като чета вече трети ден новини свързани с тая тема! Срам!!!!
25
7
 
4
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Мдаа, когато нямаш текущ контрол е по-добре да си треаш и да намериш по-тактично решение, защото на практика топката е в твоя двор. Ако текущия контрол му беше наред, то няма проблем да претендира за каквото и да било и пред когото и да било. Но при това положение е глупаво един студент да надига глас. Не е в интерес на студента просто. Ясно е, че го е доядяло, заради това, че другите са пуснати с бели листа, а него са го отрязали и за това е надигнал глас, но не е преценил обстоятелствата.
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко от коментиращите са учили в УНСС, но както обикновено всички са много подготвени. Завършил съм преди 10 години. И тогава имаше някои предмети, при които изпитите протичаха странно, но по основните дисциплини поне аз не съм имал забележки. Не съм бил от най-старателните, но и пари за изпити не съм давал. И абсурдни студенти като този Кезим-Мезим винаги ще има.
23
2
 
6
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Уйчените, както си му е реда в Бг, търсят изкупителна жертва за собствената си глупост и некадърност, дрънкат врели-некипели за някакъв си авторитет, дето уж го имали, и винаги пискат за "достойни заплати"... А то авторитета им лош, а заплатите - според достойнството им..'Бах ги и некадърниците в УНСС-то. Па и не само там..
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една даскалка във Варна пък може да каже за всеки ученик кой е баща му или какви връзки имат родителите му още преди да е видяла ученика. Потресен съм. Цялата пасмина са такива нагаждачи, че не се учудвам че повечето завършващи са зле като за световно. Морала е хубаво нещо. Но когато липсва в училище, няма начин да го получиш само в дома си. Както ако го няма у дома, няма начин да го получиш само в училище.
21
1
 
6
 
! Отговори
до БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 6 години
Не си прав. Навремето единдетп беше разжалван от декан на заместник декан задето продаваше дипломи на депесари ме къса, защото съм преписвал. Изпита ми беше за 6, а той не накара 2 пъти да вися пред кабинета му за да се срещна с него. Искаше ми подкуп. Понеже бях на 30(с опит по предмета на изпита) си мислеше, че искам да ставам политик и затова ми трябва дипломата. А за късмет точно предната вечер бях решавал същите задачи, които се паднаха... Никой нямаше 6 на този изпит, как да препиша?
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените винаги са по - добри в меките умения - меки отношения, мека логика, мек морал, гъвкава математика, разтеглива оценъчна система и т.н. Не мога да разбера само защо е напуснала. Нима морала и допуска да направи нещо, за което ако се разчуе да не може да остане, но ако не се разчуе да е напълно допустимо? Нещо и куца усета за справедливост на тая лелка. На повечето "лелки" май... И на някой чичковци с лелински морал...
19
0
 
17
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 6 години
Истината сигурно е някъде по средата.Студентите в голямата си част се интересуват само от оценки.И когато им предложиш да им пишеш тройка,защо да скачат и да се бунтуват?Нали са си взели изпита?Отдавна във всички университети преподаването е на много ниско ниво,защото и студентите не изискват от преподавателите.Какво стана със СУ, където студент изнесе информация за огромните пари, получени от някои служители? Пошумяха малко в медиите и както винаги нещата оттичат до следващият скандал.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В РъБъ има над 50 ВУЗ-а, като общия сбор на свободните места в тях е повече от завършващите средно образование. В повечето от тях са измислили екстравагантни и напълно безсмислени специалности, просто , за да оправдаят съществуването си ..Ясно е за какво "обучение" става дума нали? Всичко е само, за да се завъртят едни пари и това далеч не е само в УНСС
17
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
тя държавата е ненормална отдавна щом добри приятели в кавички минаха отсрещната страна да са живи и здрави селски бегове нека си мислят че са най добри и ползват най доброто и аз съм от село *** напоследък се изумих
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама естествено, че няма да го анулират! Та някой очаква ли нормално развитие в ненормална клоака?!Тъкмо ми отпада това т.нар. учебно заведение от списъка за учене на децата окончателно.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука няма основание да те тикнат зад решетките, пък камо ли за някакъв изпит в някакъв университет. Сега да съдят и студентът, защото се опитва да подбие системата. Пълна пародия.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма основание....и да съществува, после защо има калинки, защо има калпави работници ,служители
13
2
 
20
 
! Отговори
унсс? преди 6 години
Закривай!
12
4
 
36
 
! Отговори
Оха преди 6 години
Вчера харесах страницата на УНСС в популярна социална мрежа а днес ми пратиха диплома :)))