Няма да анулират скандалния изпит в УНСС, няма основания

Никой не се оплакал, оплакалият се студент нямал право на изпит
Обновена: 15 юни 2017 08:21 | 15 юни 2017 07:45,
57
Няма да анулират скандалния изпит в УНСС, няма основания
Снимка: Булфото, архив

Академичния съвет на УНСС реши, че няма да анулира провелия се изпит по геоикономика от 9 юни, на който професорката Соня Докова писа 3 и 4 за бели листове на второкурсници в Университета за национално и световно стопанство.

Още по темата

Няма основания за анулиране, тъй като никой от студентите не е подал оплакване, обясни ректорът проф. Статев. Иначе бе категоричен, че действията на доскорошната му колежка са "лоша практика".

След като потърпевшият студент Кезим Медев разказа за случая в социалните мрежи и по медиите, във вторник проф. Докова сама обяви, че напуска вуза.

Кезим не е присъствал на лекции и упражнения, има повече от 3 отсъствия и според правилника на УНСС не е имал право да се яви на изпит, обясни още проф. Статев на нарочна пресконференция вчера. Студентът също отнесе наказание - последно предупреждение за отстраняване, защото уронил авторитета на универститета, като раздул случая, вместо първо да се обърне към ръководството.

Той казал, че съжалява за неетичната си постъпка, което наклонило ръководството да сложат предупреждение за отстраняване от УНСС, а не директно отстраняване, разказа ректорът. Професорката също изразила съжаление за нарушения авторитет на университета. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: изпитунссСоня Докова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Не го е срам! преди 6 години
Ама само какъв лош студент, да показва корупцията в родното образование, не го е срам!!!Там са завършили всички родни политици, мутри и фолкпевици! ТОВА Е ПРЕСТИЖ! А реакцията на този измислен ВУЗ, си е доста типична за гореспоменатите.
50
0
 
7
 
! Отговори
Пълен шаш! преди 6 години
Нямало да анулират изпит, защото студентите БЕЗ НИКАКВИ ЗНАНИЯ, ПОЛУЧИЛИ ОЦЕНКИ (3) и (4) за ПРАЗНИ ЛИСТОВЕ не се били оплакали!Каква точно е държавната субсидия, давана на УНСС? Това са пари от нашия джоб на данъкоплатци и на нас не ни е все едно дали някой там подарява оценки на хора, които нямат знания!Студентът Кезим Медев има ли знания или няма? Той се е борил за ВИСОК УСПЕХ, едва ли е отишъл на изпит неподготвен! Знанията ли са важни или това, че е отсъствал няколко пъти?
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма основания за анулиране, тъй като никой от студентите не е подал оплакване, обясни ректорът проф. Статев."Значи утре като застрелят Х пред полицейското управление, разследване и процес няма да се проведат и виновният няма да се накаже, защото "никой не е подал оплакване"!О, свещена простота /в случая - простотия/!Това не е ВУЗ!Това е клоака!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като възпитаник на УНСС, мога да кажа че там е пълна пародия на университет. Не знам защо се води елитен и най -добрия икономически университет в БГ, при това положение си представям какво ли е в другите. Скоро в БГ ще важи правилото като знам какъв съм инжинер, ме е страх да отида на лекар. Учих в Лондон магистратура и мога да кажа, че разликите са, че няма прилики.
47
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Чай бе, СЕГА се сетиха, че той бил нередовен, щото се размириса! Като не е имал правото да се яви, ЗАЩО е допуснат! За реда на провеждане на изпита следи преподавателят, не студента. Каквато и *** да го изкарате, ТОЙ има смелостта да каже истината! И колкото и зле да е иначе като човек и студент, той е само един човек - може да си е зле колкото иска! Вие обаче сте институция, която възпитава и обучава хиляди хора! СРАМ!
46
0
 
1
 
! Отговори
Вуйчо преди 6 години
Добре дошли в София и Студентски град!!!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма основания.....??? Не.....
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където и да учите икономика все ще сте без работа .. На запад пълно с такива завършили икономика , бизнес BWL ..
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите и красивите им писна от тая схема и вече директно учат в чужбина. Тук остават тия, дето ги мързи и са готови и на ниска оценка, само да не се наложи да пишат.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По света висшето образование не е цел номер 1. С някакви други обучения 1-2 години и имаш професия. В България вИшо на кило, имитация на знания и дейности. Пари на вятъра. После камериерка в хотел. Средно образование с остарял ненужен материал, след 12 г. учене, трудно пишат младите хора, за направен експеримент показва как не могат след 12 г. да напишат здравей на английски. Това е потресаващата статистика.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре дошли в България.Ръководещите порочната система я защитават, овчиците си траят и кротко прибират бележника с тройките в задния джоб. Едните получават паричките, другите диплома.Икономиката получава едни дембели, дето са свикнали да получават лесно неща и да не дават никакви усилия.Супер направо.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи е редно в стил соц. да се случват безобразия, но обществото да не знае и те да не се раздухват. Само за тези разсъждения и този трябва да си тръгне. Аман от замитания под килима. Изправяш се пред обществото и казваш, че това е безобразие, поздравяваш публично студента, а не го наказваш. Бориш се университета да бъде на ниво и да има европейски стандарти. Намираш начин тези случаи студентите да ги казват, а ръководството да ги решава.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй като от младото поколение 80% са завършили икономика затова образованието , университетите всичко им е криво защото не са станали началници , дупедати , министри , банкери.. станали са магазиери , телефонисти в аутсорсинга и др.негодяи За такива всичко им криво , Бтлгария , българите , комунистите и хан.Аспарух
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 35ТАКА Е ТАКА Е НЕОТРИЧАМ!!! И МЕН МИ НАПРАВИ ГАДНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ НА ОСТАНАЛИТЕ 2-*** ДЕТО ПИСАЛИ И ТУРА ПО ЕДНА 2-КА :D ЯВНО Е ИСКАЛА ДА ГИ РАЗКАРА НО ТЕ СА УПОРСТВАЛИ :DИ ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА НЕ Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ :D НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМА СТРАНАТА НА КЕЗИМ 18 ГОДИШНИЯ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК КЪМ ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГРАБ УМОРИЛА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВСЯЧЕСКИ!
37
1
 
0
 
! Отговори
Chukai sarpa преди 6 години
Basi korumpiranata bulgarska arogantnata sadebna ministerstvo, monsteri i mvr...pfff...mafia medii, mafia ns, mafia ms...mafia banki...pfff...
36
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Висшето образование у нас не е дорасло за академичната автономия, която се дава на университетите. Трябва законодателна промяна, с която автономията да се ограничи, за да не се допускат подобни абсурди, като на този изпит.Къде са сега младите и красивите да протестират пред Народното събрание и да искат промени в закона за висшето образование?
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това се казва ВУЗ! Ниво и престиж.Момчета и момичета, имайте малко достойнство и не се унижавайте да учите в УНСС. И без това дипломата е напълно безполезна.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Докова няма получени знания! Много се заблуждавате, ако си мислите, че тя е съвестен преподавател, който развива с нещо студентите си. На изпита трябва да си носиш нейния учебник като доказателство, че си го платил, тя го подписва, за да няма размени между студентите. И единствено от каприза й може да вземеш или не изпита. Особено зла е към жените. Това, че студентите са се съгласили на тройки е голямо облекчение за тях. Като не сте запознати, моля - въздържайте се от тъ.пите си коментари!!!
33
1
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Защитавайки преподавателката, може ли ли да ми обясниш как така критерий за оценка е времето на престой на изпита (но не правопропорционално) 5 минути - 3. 10 минути - 4. 15 минути - 3. Над 15 минути - слаб 2. Или просто госпожата си е имала работа и е искала да разкара студентите, а най-непокорните са били наказани сдвойка.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕПОДАВАТЕЛКАТА НА БАЗАТА НА БРОЯ ЯВЯВАНИЯ НА ЕДНА ГРУПА МОЖЕ ДА РЕШИ КАК ДА СЕ ПРОВЕДЕ ИЗПИТА И! НА ВСИЧКИ ДОПУСНАТИ ДО ИЗПИТА ТЯ МОЖЕ ДА Е РЕШИЛА, ЧЕ ЗАСЛУЖАВАТ ПОНЕ 3!В МОМЕНТА НЕ ОБСЪЖДАМЕ НА КАКВО НИСКО НИВО Е ОБРАЗОВАНИЕТО!! И ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ПОЧТИ НИЩО НЕ ПОМНЯ ОТ УНИВЕРСИТЕТА А ЧЕТЕНЕТО НЕ БЕШЕ МАЛКО ПРОСТО СЕ ЗАБРАВЯ С ВРЕМЕТО!ЩОМ МОЖЕ ДА ПИШЕ 3-КИ ЗА ПРАЗЕН ЛИСТ ЗНАЧИ ТОВА НЕ Е ЗЛА ЖЕНА!