Учителите преизбраха Янка Такева! Тя: Ще продължавам…

Неин заместник остава Красимир Попов, решиха делегатите на конгреса
Обновена: 1 юли 2017 17:30 | 1 юли 2017 17:21,
52
Учителите преизбраха Янка Такева! Тя: Ще продължавам…
Снимка: архив "Булфото"

Синдикатът на българските учители преизбра начело дългогодишната си лидерка Янка Такева. За нея гласуваха 312 от делегатите на конгреса на СБУ, съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

Такева е председател на синдиката от 1994 година, припомня БТА.

"Благодаря ви за голямото доверие. Ще продължавам да работя всеотдайно, за да мога да оправдая Вашето доверие. И се моля Господ да ми даде здраве, за да мога да изпълня обещанията си", обяви Такева пред делегатите на конгреса.

Тя припомни и, че СБУ е най-големият синдикат в България с около 72 000 членове и е изразила надежда в скоро време той да достигне 100 000.

За заместник-председател на СБУ е преизбран Красимир Попов, а за председател на Централната контролно-ревизионна комисия - Диана Иванова.

От 1995 г. досега Янка Такева е и председател на Националната комисия за работа с жените, младежите, децата и семейството към КНСБ. Член е и на Националния съвет за закрила на детето към Държавната агенция за закрила на детето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
16
 
! Отговори
пери преди 6 години
До Бивш учителПомним, помним. Даниел Вълчев и Орешарски развалиха седянката и после направо е...ха майката на образованието. А настоящият министър всъщност е предложил идеята за делегираните бюджети и диференцираното заплащане. И баба Янка ще продължава да се изобразява, че върши нещо. Керванът си върви... Така че не чакайте нищо по-различно и по-добро.
23
0
 
20
 
! Отговори
лило преди 6 години
тая жена е много простовата, но ''ръкопляска'' добре .. уреди дъщеря си на важна работа...сигурно има още някой за уреждане..............иначе не става за нищо...
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Янка е видна тамплиерка. Затуй е този кръстоносец зад нея. Пази я за да не я свалят от доходоносното място.Днес баба Янка заяви на учителите - ще ви браня до смъртта си. Аз съм вечната Амбър на образованието. Министри идват и си отиват, аз - НЕ! Аз - НИКОГА! Само смъртта може да ни раздели. А дали ще е моята или на образованието не е трудно да се отгадае!
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ако някой...4Със същата сила важи коментара ти, ако на снимката над статията беше ББ.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С кой акъл я преизбират? Слепи ли са, глупави ли са? За 150 години на тази позиция какво е постигнала? Слушат ли се учителите за съдържание на учебници, за нуждите от модернизации? Всичко е разхрърляно по някакви клатик"р комисии инищо не е в нейните ръце ,а за заплата е първа на опашката.
19
0
 
24
 
! Отговори
Бивш учител преди 6 години
Помните ли най-масовата стачка, в най-новата ни история? Учителската? Дето се уплашиха, от едновременното и масово и продължително провеждане в цялата страна, дето не можеха да нарекат протестиращите "***" или "тълпа", а и цялата държава им симпатизираше тогава? Точно тая, на снимката, предаде и продаде стачката, а Даниел Вълчев за отмъщение така разби образователната система, че и до днес търпим последиците.Такева е главната предателка и една от виновните за състоянието днес!!!
18
0
 
23
 
! Отговори
пери преди 6 години
Наистина е необяснимо как може да преизберат тая гадна лелка. Ама те и на Кунева пляскаха в зала Армеец, вместо да я изхвърлят за перушината, та какво се чудя. Да не се оплакват после. Ей по това си приличат образованието и футбола ни - не струват, защото некадърниците дето ги управляват, са не сменяеми.
17
0
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Заради Янка Такева много учители напускат СБУ.
16
0
 
17
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
Такева -Вечната Амбър на българското образование ! А е обикновена детска учителка ,от тези в забавачките...Ама силно ръкопляска...
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарът й по повод насилието над деца беше в стил, на който не му харесва да си гледа децата вкъщи. Нещо като наказанието на онова момче дето се осмели да каже какво става в УНСС и го наказаха, но той поне може да каже, а невинни бебета как да кажат какво става. Дано все пак госпожата направи нещо за едно по-добро образование, защото системата има нужда не просто от реформиране, а от цялостно преструктуриране.
14
0
 
21
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
На това се казва "ценен номенклатурен кадър"!
13
3
 
10
 
! Отговори
mhm преди 6 години
Другарката Такева е незаменима! Тя е най-добрата не само в синдикалната, но и в преподавателската работа. Постигнала е много за учителското съсловие и продължава да работи "здраво" за благините ни. Хвала Вам другарко Такева, да се свети името Ви, да сте жива и здрава още 100 мандата, за да може да оправите положението и на другите поколения учители.Без Вас накъде?Вие сте и пътя, и истината... Не можете да ми забраните да Ви обичам. Поклон будителко, поклон пред интелектуалните Ви висини!
12
0
 
7
 
! Отговори
Трифон преди 6 години
Дали е червен или син синдиката не знам Седемдесет хиляди членове ще стават сто Още 20% нечленуващи и излиза че на 50 човека се пада по учител Под 18 години са 5 Много учени ще станат тези наши дечица
11
0
 
13
 
! Отговори
отвратена преди 6 години
Що за учителско съсловие.....
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повръща ми се от тази държава, честно! не бих си мръднал пръста и бомба да падне...нищо не е останало вече от "високи, дини планини..." и "аз съм българче..."масонски символи навсякъде ..."де е българия..." вече всеки се пита ?!
9
0
 
23
 
! Отговори
учител преди 6 години
Ужас....Ще я гледаме още дълго по синдикалния вестник....Обикновено във всеки брой има по 10 -12 снимки и тя е все изтипосана най отпред....Отврат... Кои ли бяха делегатите?
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така! Значи всеки даскал плаща за членски внос по 12-14 лева месечно според заплатата си. 72000х14 =108000 лева месечно, над 12 милина годишно! И за какво ги използва тези средства?
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ще надмине бай Тошо по продължителност на поста си. Не мога да разбера на какво отгоре я "избират" още? Образованието ни е в развалини , като се почне от предучилищна и се стигне до висшето..Цинизъм е тая дърта кокарджа да стои още
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аве направо двуполовия бафометчо да бяхте сложили в рамка, че да е ясно какво е днешното образование в българия!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам защо ми сложихте минус. Аз само задавам въпрос? (Явно на който няма отговор) За това ще повторя пак:"не мога да разбера какво прави тази картина на кръстоносец на заден план? Някакво послание ли е? Някаква символика ли има? Ще може ли този дето е избирал снимката да поясни?"