СУ платили в брой за вила на морето

Сметната палата отказа, не завери отчета на ВУЗ-а
17 юли 2017 20:17, Петя Славова
13
СУ платили в брой за вила на морето
Снимка: архив, Булфото

Сметната палата отказва да завери финансовия отчет на Софийския университет за 2016 година, съобщиха от институцията.

Годишният финансов отчет не дава вярна и честна представа за финансово състояние и имущество на Софийския университет към 31 декември 2016 г.“, обясняват от Сметната палата.

Констатирани са нарушения на разпоредбите на Закона за ограничаването на плащанията в брой, пише "Монитор". Сред тях са плащане в брой на недвижим имот - вилна еднофамилна сграда в гр. Черноморец, на стойност 58 725 лв., както и изплащане на служебни аванси над 10 хил.лв.

"В Университетското издателство с печатница в края на всеки месец касовата наличност е предоставяна на материално-отговорното лице като служебен аванс без документална обоснованост.

В първия ден на следващия месец сумата е възстановявана в касата. По този начин е избягвано задължителното й внасяне по банковата сметка“, обясняват още от Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
16
 
! Отговори
Студент СУ преди 6 години
Това, в нормалните държави и в нормалните университети, автоматично означава оставка на ръководството на СУ . Нормално е самите студенти да го поискат ! Тези - Будните .... Нали?!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей къде ги тези еднофамилни вилни сгради по черноморието за 58 хиляди и то лева. Или може би това е само наем
5
1
 
15
 
! Отговори
5555 преди 6 години
Ми така, като избраха мошеник за ректор. Ако бяха избрали ученият човек Тони Спасов, сега щеше да им е мирна главата.
4
3
 
16
 
! Отговори
Запозната преди 6 години
Сметната палата за поредна година отказва да завери годишния финансов отчет на Алма Матер!! Не мога да допусна как е възможно да съществува държава в държавата неподвластна на законите от съседната улица на Парламента, където се коват законите!! Та това е безобразие!!Всяка година не им достига субсидията, излизат професорите, след тях и студентите на жълтите павета и веднага се намери - я кмет, я министър - председател, която да разпореди да им бъде платено я парното, я водата, я субсидия!!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ Е ДЪРЖАВНО ВИНАГИ СЕ КРАДЕ ОТ НЕГО :DМНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКВИ СА ЗАКОНИТЕ НО НЕ ИМ ДРЕМЕ!!! ВАЖНОТО Е ДА ЩИПНАТ КОЛКОТО МОГАТ ДОКАТО СА НА ВЛАСТ!! ВИЗИРАМ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДЪРЖАВАТА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ УНИВЕРСИТЕТА!!И НОВО РЪКОВОДСТВО ДА ИМА ПАК ЩЕ СА КРАДЦИ ЩОТО ЩЕ ГИ НАЗНАЧАТ КРАДЦИТЕ ГРАБ!ЩОМ СА ИЗВЪРШИЛИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ДА СЕ ПОВДИГНАТ ОБВИНЕНИЯ ТОВА Е РЕДНОТО НО ПРОКУРАТУРАТА СПИ ЩОТО ТАКА ИМ НАРЕЖДАТ ОТ ГРАБ!
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма никакво значение как са платени! Щом в почечето страни от ЕС няма ограничения какъв е точно проблема? Ако безкасовото плащане беше по-удобно, финикийците шяха да го въведат!
1
3
 
13
 
! Отговори
Кандидатстудент поли преди 6 години
Ааааа, хванаха ви!