След ІІ-то класиране в СУ: Приети са над 5500 студенти

Чакащи за трето класиране има за почти всички факултети
18 юли 2017 15:37, Анисия Иванова
10
След ІІ-то класиране в СУ: Приети са над 5500 студенти
Архив: Булфото

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година беше обявен днес, съобщи висшето училище.

4480 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 1072 студенти, от които 940 в редовна и 132 - в задочна форма на обучение.

Запълнени след първия етап на класирането са специалностите "Психология", "Публична администрация", "Право" в редовна и задочна форма, "Международни отношения", "Медицина", "Фармация", "Английска филология", "Скандинавистика", "Китаистика", "Японистика", "Кореистика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Журналистика", "Връзки с обществеността" и новата специалност "Графичен дизайн".

Чакащи кандидати за третото класиране има за почти всички факултети, посочват от Софийския университет. И допълват, че на второ класиране са запълнени местата в задочните форми на специалностите.

От 19 до 21 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането в СУ. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли, включително.

7230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото ни висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалността "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право", припомнят от Софийския университет.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СУ лежи на стара слава, в България има поне 10 университета, по-добри или на нивото на прехваления СУ.
10
2
 
18
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Ако психолозите са тооолкова безполезни, какво правим, когато например детето ти получи паническа така, когато в следствие на тормоза в училище започне да заеква, когато роднина направи опит за самоубийство...? Може би на ход са клишираните съвети в стил "Стегни се", "Всичко ще се оправи", "Не обръщай внимание"? Не ме разбирай грешно, не искам да звуча заядливо. Просто за психологията масово има насадено някакво безумно мнение, че е ненужна и произвежда безсмислени кадри....
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21
Задочната форма е за работещи ,второ или следващо образование.......
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важно е, че са се запълнили местата в специалността "Психология" - най-шикарно образованите безработни, които най-много да станат отегчени от живота "психолози" по училища и детски градини без грам практическа полза от присъствието им там. Колко продавачки по магазини и даскалици в детска градина познавам, притежателки на невероятната диплома на магистър по психология, не е истина...
7
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако трябва ще има и 99-то класиране, важно е всички кандидати да се приемат на 100%, че да има кинти в университета. Това е важно в днешно време - кой ВУЗ ще вземе парите на мама и тати, за да може техните полуграмотни дечица да се фукат с дипломка. Ако не стане в СУ има още 50-тина ВУЗ-а чакат на пазара и предлагат най-различни измислени специалности.. Изобщо приемните изпити и висшето образование вече е пълна порнография
6
1
 
25
 
! Отговори
кандидат студент преди 1 година
Коцето да се стяга... толкова матрял ше трябва, че не е истина. В Студентски град са в очакване на силен сезон.
5
1
 
27
 
! Отговори
няма страшно преди 1 година
Докато не проемат всички кандидати ще има и 4то и 5то класиране ако трябва. Само който не е кандидатствал, само той не е бил приет.
4
2
 
21
 
! Отговори
21 преди 1 година
И аз бях чела нещо за премахване на задочната форма при правото - наистина е идиотско да има такава...
Впрочем чисто за информация на журналистите от сайта - не ви е съвсем коректна информацията, аз влизам психология на второ класиране. С една стотна над минималния за специалността бал, но влизам :Д.
3
2
 
23
 
! Отговори
баи преди 1 година
е правото нали няма вече задочна форма - да не е отменено
2
2
 
29
 
! Отговори
Момо преди 1 година
От 7200 кандидата са приети 5500, а ще има и 3-то класиране... Мале, мале... Смях!
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Софийския университет от уважавана и международно призната институцуя се превърна в евтин пазар за дипломи.