От септември – 950 лв. за директор, 760 лв. за млад учител

Обещаното от кабинета увеличение от 15% ще е за всички
56
От септември – 950 лв. за директор, 760 лв. за млад учител
Снимка: Булфото, архив

Учителите ще посрещнат първият звънец за новата учебна година с по-високи заплати. От септември минималното възнаграждение на училищен директор вече ще е 950 лв., а на заместниците му 887 лв.

За преподавателите, които за пръв път ще влязат в класните стаи, стартовата заплата ще е между 660 лв. до 760 лв.

Още по темата

Тази стъпка от скок на възнагражденията на учителите с 15% е част от реализирането на обещанието, заложено в управленската програма на правителството, която предвижда двойно увеличение на учителските заплати до края на мандата.

От септември минималната заплата за главен учител ще е 836 лв., а за старши учител – 792 лв.

Учителите, възпитателите, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, треньорите по вид спорт, рехабилитаторите на слуха и говора ще получават заплати, които започват от 760 лв.

С промените в Наредбата за нормиране и заплащане на труда на просветното министерство се въвеждат и две нови допълнителни трудови възнаграждения за педагозите.

От 1 януари 2018 г., 4% към заплатата ще получават учителите, които участват в съвместните екипи за обхващане и задържане на ученици в задължителната предучилищна и училищна възраст.

Същият процент ще получават и педагозите, които провеждат допълнително обучение на учениците, които не са усвоили учебната програма, както и на деца, които не владеят български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: МОНзаплатиучители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Учителка преди 6 години
До АнонименЗначи е трябвало и ти да станеш учител по тази логика.
25
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва всеки да се погрижи за децата си , учителите са негодници мързеливи , те и затова са станали учители, щото за нищо не стават..
24
2
 
14
 
! Отговори
Учителка преди 6 години
До АнонименНали знаеш,че човек може да има повече от едно висше образование и да има повече от една специалност? Да не говорим,че в учителската професия има пет професионално-квалификационни степени,за всяка от които се учи и се полагат изпити.Човек като има желание да се развива, има накъде.
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителите са най-лошите хора , мислят си , че като обучават децата ни , целия свят им е длъжен по нещо..
22
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕДМИЧНА НАТОВАРЕНОСТ - 20 ЧАСА, коледна ваканция, коледни добавки, пролетна ваканция , още една допълнителна заплата за 24 май, 3 месеца лятна ваканция, всяка година - пари за облекло, ШЕСТ ЗАПЛАТИ НАКУП ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ/ А ТЕ НЕ ИМ СТИГАТ И ИСКАТ ДЕСЕТ/!!! БАХ ТИ ДАСКАЛЯТА !!!
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Учителка Как продължаваш да се образоваш , не можеш да научиш 3-4 детски учебника..
20
2
 
9
 
! Отговори
Учителка преди 6 години
До АнонименЗа случаи като твоя има психиатрии,човече! Трябвало е повече да стоиш в училище-можело е да излезе нещо от теб! Цял живот ще си такъв - анонимен.
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да работиш като учител или плащаш на директора 50лв. рекет на месец или трябва да си жена на полицай , съдия , общински съветник и т.т.
18
16
 
10
 
! Отговори
гого преди 6 години
като съм гледал в училището на сина ми ,даскалите с какви коли идват на работа, надали са купени с заплатки по 700 лева
17
10
 
34
 
! Отговори
Учителка преди 6 години
Аз съм учителка, вложила съм хиляди левове в образованието си/аз лично,а не мама и тате/, продължавам да се образовам и квалифицирам, работя си съвестно и постигам резултати. Плащам си данъците и осигуровките.И преди да започнете да блеете-не,не давам частни уроци. Ако ученик има нужда от допълнителна работа, идва в училище и работя индивидуално, без заплащане. Обичам си работата! А на такива като голяма част от мрънкачите по форумите ще кажа-това,че сте нещастни,си е лично ваш провал!
16
4
 
10
 
! Отговори
lol преди 6 години
в бедна америка почват с 3000+ и с години стаж се качват накъде на 4400 и пак се оплакват. цените на тока и храната еднакви с нашите. бензина на половин цена. аре млади българи, радвайте се на държавната "хранилка". патриотизма ша ви храни.
15
4
 
6
 
! Отговори
до лекар преди 6 години
Нямам представа какво е положението в цитираното от теб място, но в София ако си лекар спокойно можеш да сложиш диагноза и препоръка за задължително хоспитализиране в психодиспансер на много учителки. А престъпно поведение има много - снимат се ученички, после се сещате за каква лична употреба се ползват снимките от достопочтения даскал
14
5
 
7
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Държавата не е наясно какви учители практикуват професията. Увеличението трябва да бъде само за образованите и добросъвестните педагози.В с. Лесидрен, общ.Угърчин, обл. Ловеч работят скандални учители с криминални прояви. Става въпрос за Веска Василева (директор на училището),Валентина Дишева и Ива Цветкова.Ива Цветкова има проблеми с българския правопис. Особено притеснително е криминалното поведение на Невена Нейчева, която е директор на училището в с.Кирчево, обл. Ловеч, общ. Угърчин.
13
5
 
20
 
! Отговори
Да си кажа преди 6 години
Тука повечето дето плюят учителите нямат деца. Аз съм много доволен от учителите и СУПЕР недоволен от някой родители помислили се за богоизбрани.....такива претенции и злоба може да видите на една родителска среща че и 2000 да ми дават няма да стана учител.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за увеличението се предвиждат 80 млн. месечно . това означава още близо 1 млрд от бюджета годишно . любопитно ми е откъде ще се вземат средствата , още данъци или още заеми ?
11
3
 
19
 
! Отговори
Стига мрънкахте ! преди 6 години
Като е много лесно и хубаво,ставайте и вие учители....какво чакате? Ето търсят се ,заплатите са добри, имат и отпуска......действайте и стига плюхте по интернет.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой проверявал ли е как млад учител може да влезе в училище?там всичко е с връзки. Намерете и питайте някой познат с педагогика опитал се да си намери работа като учител. Все пак трябва да измести някой пенсионерка която е сестра на брата на жената на директора и втора братовчедка на лелята на свакото на някой си друг.
9
11
 
16
 
! Отговори
много им е преди 6 години
По-глупаво, злобно и просто племе от даскалското няма. Сигурно има и изключения, но аз лично не познавам. Още на първия учебен ден разпитват "а мама и тати какво работят?" Събират всякакви злободневни клюки за семействата и с кръстене и въйкане ги обсъждат в учителската стая. Ненормални кокошки са. Имам задължителен педагогически стаж и съм отвратена от тези откачалки
8
15
 
10
 
! Отговори
Yhh преди 6 години
За половин работен ден по половин година това са сериозни пари на гърба на българския данъкоплатец.
7
2
 
6
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
От коя есен,че не разбрах?