Янка Такева вярва: Учителската заплата ще стане 1500 лева!

Тя е удовлетворена от настоящото увеличение
13 авг 2017 18:01, Петя Славова
58
Янка Такева вярва: Учителската заплата ще стане 1500 лева!
Снимка: архив, Булфото

Убедена съм, че учителската заплата ще стане 1500 лв. до края на управленския мандат. Това каза пред "Фокус" председателят на Синдиката на българските учители (СБУ) към КНСБ Янка Такева.

Тя коментира увеличението на учителските заплати от 1 септември т.г. "На този етап ни удовлетворява това увеличение и смятам, че е едно добро начало в посока изпълнението на управленската програма в частта "Средно образование".

Още по темата

Следващата стъпка за увеличение на работните заплати трябва да бъде с 20% през месец септември 2018 г., за да може да стане това, което е казало правителството до края на мандата работната заплата на учителите да е 1500 лв.

Дълбоко убедена съм, че то ще бъде изпълнено, защото това беше договорено още по време на предизборната кампания. Второто нещо, заради което смятам, че ще бъде изпълнено, е че познавам и министър-председателя г-н Борисов, и министъра на финансите г-н Горанов.

Те като обещаят нещо, го изпълняват“, коментира Такева. Според нея увеличението на заплатите на учителите ще успее да привлече повече кадри, защото това е един от основните фактори за привлекателност на професията. По думите й това е и един от факторите за авторитета и социалния статус на учителя.

Такева определи като положителна и мярката учителите в малките населени места да получават по-високи заплати от колегите си в големите градове с цел да се привлекат повече кадри в тези региони. „Това нещо е заложено в промените на Наредбата за работните заплати. То ще влезе в сила от новия бюджет от 1 януари 2018 г. като допълнително възнаграждение за учителите“, каза още Янка Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
10
 
! Отговори
аман преди 6 години
има ли по големи ***от тях.имитират в часовете за да може после децата да вземат частни уроци и родителите да им плащат.а и как всеко правителство им вдига заплатите а на другите професии не могат.много *** за това има толкова затворени училища.
31
1
 
12
 
! Отговори
пешо от мала фуча преди 6 години
шЪ стане ама на лято-на "куково лято"!дори и прокламираното от пишман правителството увеличение няма как да стане!при т.н. делегирани бюджети в учебните заведения и детски градини заплатите на учителите се определя на база ВЛЕЗЛИТЕ ПАРИ в заведението за всяко дете,а товаса внесени такси и преведена сума ОТ ДЪРЖАВАТА за всяко дете!или за да се получи това увеличение трябва да се увеличат именно тези такси,а за такова увеличение НЕ СЕ ЧУВА! Е.от ДЕКА ЧЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ.от космоса?!цЪ!
30
0
 
15
 
! Отговори
dream theater преди 6 години
Спала Янка под салкъм и сънува чуден сън ...
29
1
 
6
 
! Отговори
то преди 6 години
годишната?
28
4
 
6
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Вутеогледалце имаш ли?
27
5
 
16
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Много ми е интересно,кой ще работи за да изкарва парите на държавните хрантутници... многохилядна администрация съчетана с даскалье,дофтори и милисионери,още повече съединени с пенсионери и шфеди...Дерзайте...Пътя на милиардните заеми по пътя на Гърция тепърва предстоят...
26
1
 
33
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 6 години
Възможно е да достигне тази сума ноо няма кои да ги изкара тези пари за да се дадат на учителите ! Има учители за 1500 стотинки работа не са свършили а и два месеца са в отпуск ! Например Здравко Пенев директор в Ореховица Плевенско ! Тончо Върбанов директор на гимназия в Плевен , Митев директор на гимназия също в Плевен ! Не само не са свършили работа ами са нанесли щети от корупция и измами !
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1500 лева,когато покупателната им способност е на нивото на сегашните 700 лв. не е нещо,кой знае какво!Затова аз сИ и ще сИ наблягам на частните уроци!Също като в държавата,който има пари ще получава,който няма.....съжалявам!
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хляба ще е поне три кинта тогава,а билета за автобуса пет!
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм сигурен че ще ги достигне тези 1500 лв ,но дали ще доживеем не се знае.
22
13
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен19а дали 2000 лева заплата ще спрат циментовите каскети от учителската дето влизат в час за да крещят и да унижават, и след това пишат по 4 листа фермани в главната книга и реват по социалните медии колко им е тежко? че хората зверски им е писнало и за това си записват челядта по частни даскалия, а "школото" както му викат в тая медия, кучета го яли.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е в липсата на икономика, промишленост и производство, които да пълнат държавната хазна!Другите варианти са:- да вземем от едни, за да дадем на другиили- да пуснем печатницата, при което инфлацията ще скочи до небесата!
20
2
 
10
 
! Отговори
радев преди 6 години
в в българия профитата са до гроб а мандата на бойко няма да има край
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много жалък е опита да се говори против 1500 лева учителска заплата. То хората ще си го усетят по джоба мръши колкото и да смърдите от бисипито за инфлации. Сещам се запоследния ви мандат и а сега наказания пламен между сенаторите :Д
18
3
 
19
 
! Отговори
пери преди 6 години
А тези, дето обучават студентите за бъдещи учители, ще продължат да получават наполовина по-ниски заплати.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо говори в единствено число?
16
2
 
9
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен15когато и двата юнака почнат да ИЗКАРВАТ а не да чакат да ВЗЕМАТ може би някак си ще се живее по добре. за съжаление, сигурно трябват още 50 години, за да разберат че няма другари дето да дадат.щото едни хора протестират, а техните представители ги подкрепят от седалките на бентлита. така , както другаря димитров е изказал 1923 подкрепата си ...от сръбско.
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е, не може полицай да взема повече от учител.
14
2
 
15
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Янка Такева вярва: Учителската заплата ще стане 1500 лева!-----А, за ИНФЛАЦИЯТА помислили мЪ Янке!!!!!Да не стане тъй да ходим да пазарим вместо с портмоне в джоба - с куфари в ръката!!!!
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То числата вечно се сменят. Тя един ден ще стане, но какво ще може да си купиш с тези пари?