Децата от "Факултета" на безплатно лятно училище

Идеята е на 15 септември да се чувстват по-уверени
14 авг 2017 09:30, Петя Славова
54

В столичния квартал "Факултета" от една седмица децата идват на безплатно лятно училище, благодарение на инициативата "Лятна старт академия" на "Заедно в час".

"Целта на Лятната академия е да помогне на децата да наваксат със знанията си по предметите Български език и Математика. Също така искаме да мотивираме децата да искат да ходят на училище и да се чувстват успешни", каза Милена Димитрова от инициативата "Заедно в час" пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че групите са разделени в нива по предметно знание, за да може децата да работят върху това, с което се справят по-трудно и, когато се върнат в училище на 15 септември, да се чувстват по-уверени.

Димитрова даде повече информация как работи лятното училище, като показа една от групите в детската градина, в която децата са между 6 и 8 години. Тя разясни, че те работят по предметите според това какво е показал диагностичният тест за нивото на знанията им.

65 деца са се записали за "Лятна старт академия", като средно на ден идват 58, отбеляза Димитрова.

Желаещите да учат са били повече, всеки ден идват родители, които искат да запишат детето си, но мястото е ограничено. Затова от Лятната академия са приложили метод със залепяне на лепенки на стената, които показват кое дете е посетило учебните занятия този ден и, когато видят, че някое от тях липса, записват друго на неговото място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милена Димитрова е расистка."Заедно в час"са расисти.Делят децата на дискриминирани българчета и толерирани ромчета.
15
0
 
16
 
! Отговори
Аззз преди 6 години
Аман от безплатно за ТЕЗИ да не казвам какви... а кога ще има безплатна занималня за БЪЛГАРИТЕ дето ходят на работа и се чудят лятото как да си гледат децата???
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лятна академия за бъдещите академици.
13
1
 
26
 
! Отговори
Питаща преди 6 години
Защо е този расизъм срещу българите? Може би защото са бели и християни, а Джордж Copoc ненавижда тези групи хора.
12
1
 
23
 
! Отговори
Една Бг майка преди 6 години
Браво бе! Това е чиста расова дискриминация срещу Българите и децата им в собствената им държава! Проклети нека бъдат новите Евроатлантически ценности! Проклети!
11
0
 
23
 
! Отговори
Аман!!! преди 6 години
Чудят се какви начини да намерят, за да поеме държавата колкото е възможно по-голяма част от издръжката на децата на определен етнос.Безплатна забавачка от 4-годишна възраст, безплатна задължителна предучилищна детска градина, безплатни учебни пособия, транспорт до школото и безплатна храна там.Сега пък и безплатно лятно училище.Отделно от това детски надбавки, по-високи от тези за останалите деца, други помощи и месечна издръжка за безработните им майки.Общински жилища, безплатен ток и вода
10
1
 
22
 
! Отговори
Кога държавата ще преди 6 години
плати лятната почивка на децата на високоинтелигентни работещи хора с ниски заплати?Ще дочакаме ли поне една седмица да почиват на море, на държавни разноски, децата на семейства, в които и двамата родители са под 35 г., имат средно или висше образование, работят, заплатите им са под средните за страната, но са създали по две и повече деца?Стига вече наливане в каца без дъно!Образованието няма никаква стойност за някои,но вместо да ги глобяваме чрез принудителен труд,ние ги засипваме с блага
9
4
 
13
 
! Отговори
Абе Балъци, преди 6 години
не разбрахте ли , че сте само стадо рая ,и сте само за стригане и колене от време на време, а те са Електорат и трябва да се уважават.
8
1
 
8
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До До Хех7Не мога на 100% да се съглася с Вас. Аз нямам против да си плащат не само отглеждането, а ВСИЧКО както аз и Вие! Относно останалото - Кой си мислите че ги плаща в момента тези 700лв. месечно? Така или иначе аз и Вие ги плащаме, но няма никаква вероятност това да се промени. В този смисъл не би трябвало да последват допълнителни тежести за нас, но така ще има поне мъъъничка вероятност нещата да тръгнат на по- добре. Да не растат допълнителни консуматори.
7
0
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
С безплатна закуска и обяд ,нали ? Да не отслабнат...
6
0
 
12
 
! Отговори
До Хех преди 6 години
Прав си, но родителите на отнетите децата трябва да плащат за това, че държавата им отглежда и възпитава потомството.Иначе какво ще стане? Сега имаме по едно дете, а ако поемем пълното отглеждане на повечето ромчета (по 700 лв месечно за дете), тогава вече онези работещи хора, които занапред ще създават семейства, няма да могат да си позволят и едно дете. Кой знае с какъв допълнителен данък ще ни обложат, сигурно ще е нещо като данък "Солидарност" за западните немци след събарянето на стената.
5
1
 
27
 
! Отговори
Даром е,но е платено преди 6 години
Безплатно училище?Няма безплатни неща.Ние ще плащаме, нечии деца ще идват заради храната, която родителите имняма да плащат.Защо се организира това училище?Защото същите тези деца, които получиха даром платените от нашия джоб учебни пособия, храна и превоз, не са си дали зор поне да слушат какво им говори учителят и да запомнят поне една четвърт от това, което той казва.Някои нехаят, ние плащаме!Защото същите тези деца, на които пак
4
0
 
24
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Безплатно ли?!! Пак ще плащат Иванчо и Драганчо сметките на децата на Асанчо и Бейханчо.
3
0
 
45
 
! Отговори
zeus преди 6 години
И моето дете е на лятно училище, обаче си плащам като поп. Пълна дискриминация на работещи хора за сметка на тези само с права, но без задължения към обществото!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплато, ама друг път. На кой ги разказвате тези приказки от 1001 нощ.
1
0
 
40
 
! Отговори
Хех преди 6 години
До Анонимен1Не, няма "безплатно" - Уверявам Ви! Аз и Вие го плащаме. А иначе - Всички си даваме сметка, че интеграцията им е възможна САМО И ЕДИНСТВЕНО ако им отнемат децата още от раждането им, и ги отглеждат и възпитават в нормална среда без да потдържат НИКАКЪВ контакт с близки и роднини от cтaдoто. Такъв закон има в Норвегия, и той се спазва. На всяко семейство за което социалните преценят че не може да му се има доверие за възпитание на деца - Децата им биват отнети някои са постоянно.