Бизнесът спря да вика Неволята и държавата

Когато държавният апарат не работи, бизнесът поема кормилото
23 авг 2017 13:37, Екип на Bloomberg
23
Бизнесът спря да вика Неволята и държавата
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Когато държавният апарат не работи за бизнеса, бизнесът започва да работи сам за себе си. Това каза Наталия Футекова от ERP Academy в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси ERP Academy създадоха магистърската програма "Бизнес анализ и ERP решения", която е първата по рода си в България.

Футекова посочи, че компаниите в България са много активни и благодарение на тях се създават нови специалности и се подпомага образованието.

Тя добави още, че има голям недостиг на кадри, а висшето образование невинаги е достатъчно, защото всяка компания има свои изисквания и методология на работа.

"Нормално е, когато компаниите вземат кадри, да ги обучават. Но има и компании, които изцяло създадоха свои академии и съответно започнаха да учат кадрите си от самото начало", каза тя.

Като проблем в държавните университети Футекова посочи нежеланието на по-възрастните преподаватели да следват тенденциите и да обновяват методите си на обучение.

Атрактивни ли са техническите специалности?  

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
28
 
! Отговори
Bulgarian bullshit преди 6 години
Има недостиг,защото очевидно вие не предлагате нормални условия на работа и нормално заплащане.Пример отпреди 2 дни.Отивам на интервю за работа и какво мислите се оказа?Обявата в dnes.bg съдържаше само лъжи,а те искаха от мен да работя всеки ден (включително събота и неделя) от 10 до 10 за 500 лв.Когато им казах,че търся работа на 8/9 часов работен ден при 5-дневна работна седмица,което е нормалната практика те ми казаха,че това не било от полза за бизнесът.
2
2
 
26
 
! Отговори
mitaka преди 6 години
До /Кадри има в провинцията, инвестиции има, незнам какво чакате за инвестиции, има ги, но пари не се дават, това е проблема, за какво са ти тези инвестиции, като чужди компании се подиграват с хората в България и им дават 600 лв., това инвестиция ли е? Същата позиция, същите машини, същите условия на труд, даже тук повече се юркат работниците и накрая в Германия бруто 3000 евро, тук бруто 750 лв макс., т.е чисто 600 лв има няма по картите в края на месеца. Е, супер инвестициии, евала хора.
1
3
 
27
 
! Отговори
/ преди 6 години
Не знам за какъв недостиг на кадри говорят при положение, че в провинцията е пълно с квалифицирани кадри, включително вече работили в чужбина.Какво сме им виновни на т.н. "бизнес", че е направил всички фирми в София и Пловдив.Хората в провинцията отчаяно чакат инвестиции, ама няма....