Директорът на СМГ: Категорично отказвам да подам оставка!

Той обясни, че ще работи в интерес на децата
25 авг 2017 09:30, Петя Славова
27

Категорично отказвам и няма да подам оставка. Ще продължа да работя в интерес на децата от Софийската математическа гимназия, заяви в студиото на "България сутрин" директорът Антони Стоянов, след като родители и учители излязоха на протест заради продължителните конфликти в елитното училище.
Още по темата

"В Европа ме награждават, а в България искат да ме уволнят. Имам подробен списък на децата, които г-жа Петя Тодорова е ощетила и продължавам да настоявам, че тя не бива да бъде връщана на работа", отсече Стоянов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че е бил посъветван от началника на Регионалното управление на образованието в София д-р Ваня Кастрева, случаят със създалото се напрежение с Петя Тодорова да бъде потулен, а учителката отново да заеме поста си.

Това искане било обяснено от Кастрева с факта, че с последните протести ситуацията е излязла извън контрол и има информация, че недоволните от решението на директора да уволни въпросната учителка, подготвят мащабна демонстрация за началото на новата учебна 2017 г.

От Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възстановена на работа.

Припомняме, че тя беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, тъй като според него е уронила престижа на математическата гимназия с недопускането на негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
До оня с винкелу преди 6 години
Ти май си бивш възпитаник на СМГ-Перник, а?
5
1
 
3
 
! Отговори
от Вятово преди 6 години
евала бате така се прави законному ела да учиш нас
4
25
 
11
 
! Отговори
:P преди 6 години
Човека хванал негова служителка да се дъни, отстранява я, след което му искат оставката, защото си е свършил работата. Като дойда на протеста с винкела, боя ще го помнят и след 10 години.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директорите ги награждават обикновено за работата и постиженията на учениците и учителите в съответното училище. Този не ми вдъхва доверие.
2
6
 
19
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
Каква оставка,бе !!! Тоя лaпа от европейски проекти, ремонти, командировки в чужбина,вие -оставка...Ще се пошуми,пошуми па ще се забрави...
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да подаде оставка. Уредили го на хранилката, отчита се подобаващо и е в играта. Тъй лесно кокала не се пуска.