Директорът на СМГ: Категорично отказвам да подам оставка!

Той обясни, че ще работи в интерес на децата
25 авг 2017 09:30, Петя Славова
27

Категорично отказвам и няма да подам оставка. Ще продължа да работя в интерес на децата от Софийската математическа гимназия, заяви в студиото на "България сутрин" директорът Антони Стоянов, след като родители и учители излязоха на протест заради продължителните конфликти в елитното училище.
Още по темата

"В Европа ме награждават, а в България искат да ме уволнят. Имам подробен списък на децата, които г-жа Петя Тодорова е ощетила и продължавам да настоявам, че тя не бива да бъде връщана на работа", отсече Стоянов.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че е бил посъветван от началника на Регионалното управление на образованието в София д-р Ваня Кастрева, случаят със създалото се напрежение с Петя Тодорова да бъде потулен, а учителката отново да заеме поста си.

Това искане било обяснено от Кастрева с факта, че с последните протести ситуацията е излязла извън контрол и има информация, че недоволните от решението на директора да уволни въпросната учителка, подготвят мащабна демонстрация за началото на новата учебна 2017 г.

От Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възстановена на работа.

Припомняме, че тя беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, тъй като според него е уронила престижа на математическата гимназия с недопускането на негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Стар учител преди 6 години
..без да коментирам конкретния случай се чудя на друго...защо нямаше наказаниие не говоря даже за искане на оставка на снимащия се гол директор на 55соу за уронване авторитета на институцията..явно РИО имат различни критерии за възпитание,обучение,образование..липсва само критерия за морал
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MANDAT I POSLE AUT!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАХАЙ СЕ ОТ ГИМНАЗИЯТА МАЗЕН ПЛЪХ!!!
23
3
 
3
 
! Отговори
АБЕ преди 6 години
Блестящи манипулатори има сред тия учители.Как съумяват да прикоткат родителите не зная.Стават за политици.Сбъркали са попрището си.На всякъде има по няколко пенсионери ,които не позволяват и косъм да падне от главата им.Получават си едновременно и пенсия и заплата .Ако директор реши на тяхно място да назначи нов скачат като стари бойни коне и тръгват в поход начело с родителите.Браво на тях!Така се точи двойно бюджетът .Истински ще подготвят децете ни за живот в България!
22
3
 
5
 
! Отговори
vfv преди 6 години
Много трудно си връзва мисълта този човек. Не знам как преподава. А иначе тази е напълно правилно уволнена. Тя е предала интересите на училището и трябва да си отиде.
21
2
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До правилноТя не само на кенгуруто ги ощети, а цяла година си развява байряка и дерибейства. Но само за това има документ черно на бяло. Всички останали оплаквания, странно защо, останаха глас в пустиня. Като не допуснаха деца на нац. кръг на олимпиадата, Кастрева какво направи по въпроса? Имаше ли проверки? Наказа ли някого? Какви игри играят?
20
7
 
11
 
! Отговори
правилно преди 6 години
Щом е ощетила деца като не ги е допуснала до състезанието "Европейско кенгуро", учителката е с основание уволнена.Не може учителят да дерибейства, а директорът да не взема мерки.Трябва да защити децата и го е направил, за да не ощети същата учителка други деца на състезанието през следващата година. А и децата да знаят че щом има нарушение има и санкция.
19
1
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Е, като не поиска да подава оставка доброволно тоя директор , ще помислят още малко в министерството, ще му намерят още някой кусур и ще му вземат главата.
18
5
 
13
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Този директор преобрази изцяло училището, направи го още по-популярно и в страната, и в чужбина. Не може една злобна женица, която две години вършее и прави поразии (П. Тодорова) и 20 платени подстрекатели да разруша съграденото в последните години. Не знам директорът какъв е като шеф, но за Тодорова се разбра, че е злобна и отмъстителна. Не бива Стоянов да се поддава на тази интрига и манипулация. А от МОН да бъдат така добри да оставят поне едно добро държавно училище.
17
4
 
12
 
! Отговори
555 преди 6 години
Малко ми е мазен...не ми вдъхва доверие тоз директор...
16
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 6 години
Затова трябва да има мандатност на директорите- превърнаха се в еднолични търговци с тези делегирани бюджети. Никой не им държи сметка за какво и как са похарчени тези пари. В много случаи даже не се консултират и с учителите за какво да се харчат тези пари. Затова не пускат кокала.
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният директор, изживяващ се като феодал.
14
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
На принципа "Ще лапкаме докрая", а?! Поредният гнусен, крадлив, б****. И чии са били тези деца, до какво не са били допуснати и защо е толкова важно, та чак и да се уволнява учителката. Нещо много намирисва цялата история.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До даскал ПандоАлподисменти,коректорчето !!!
12
1
 
14
 
! Отговори
ХА ХА преди 6 години
Точно така колега.Никой не може да ни мръдне.Едва сме се докопали до тия места.Ще правим каквото си искаме и никой копче не може да ни каже.Над българския училищен директор е само Господ.При комунизма такава власт нямахме.
11
3
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Обикновен спор за пари,при това европейски,явно този директор иска да пие мляко от много крави.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самовлюбен и твърдоглав. Типичен продукт на системата...Вредата, която нанася на училището в момента, е многократно по-голяма от вредата, за която е уволнил учителката.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еееей уфсе, уфсе, осъзнайте се бе...
8
5
 
14
 
! Отговори
Ооо, преди 6 години
И още как ще я подадеш. Всички са против теб.Дебелокожието няма да те спаси. Пътник си.
7
1
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
Гарван,гарвану око ще извади този път,да видим чие ще е окото.