Контрапротест в защита на директора на СМГ

Родители и деца се събраха пред Инспектората по образование
29 авг 2017 17:07, Анисия Иванова
5

2315 гледания   |  Още видео

Родители и деца от Софийската математическа гимназия се събраха пред Регионалното управление на образованието (РУО) днес, за да подкрепят досегашния директор Антони Стоянов. Пред Bulgaria ON AIR те заявиха, че той е добър мениджър и е направил много за учебното заведение.

От Регионалното управление на образованието пък обявиха, че при проверките в училището са открити много административни и финансови нарушения, а Ваня Кастрева лично поиска той да си подаде оставката.

Още по темата

Проверката беше инциирана, след като директорът отстрани дисциплинарно един от дългогодишните учители в учебното заведение - преподавателят по математика Петя Тодорова заради уронване на престижа на СМГ с участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру". 

Уволнението разгневи част от родителите, на чиито деца тя преподава, а днес стана ясно, че Тодорова е върната на работа.

Миналата седмица Антони Стоянов отказа да подаде оставка доброволно. В рамките на 3 дни той трябва да даде обяснение пред РУО-София за установените нарушения и тепърва ще се преценява дали той ще остане на поста си.
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кастрева трябва да се окастри незабавно.
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сигурно са "ощетените" деца на тоя протест. Не може да се допускат до по-горен етап деца, които са по-зле от други в състезания, само защото учител в комисията е от същото училище. Уволнение за директора веднага.
2
5
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Кастрева направи ли проверка на директора,който лъсна гол във Фейсбук?На него поиска ли оставката?
Не,защото той е неин човек.
Да си ходи Кастрева.
Учител ощетил учениците няма място в училище.Още по малко Кастрева трябва да го защитава чрез уволнение на директора.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контрапротест на контрапротеста незабавно!