Прецедент в СУ: Касова бележка вместо изпит

Заради незаети места възпитаник на университета с питане
29 авг 2017 07:41, Петя Славова
27

Прецедент в историята на висшето образование у нас. Софийският университет приема допълнително 1000 студенти с оценки от изпитите, които са получили в други висши училища.

Това е и причината за едно провокативно писмо от възпитаник на университета до неговия ректор - проф. Атанас Герджиков.

Заради многото незаети места в СУ Калин Лиловски отправя нестандартно запитване. А именно - може ли да се запише в най-стария университет у нас, но не с оценка от изпити, а с касова бележка.

"С това мое писмо искам да кажа, че СУ достигна своята най-ниска точка в 130-годишната си история. Срам ме е", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Срам го е от прецедента, който Алма Матер допусна тази година - студентите да кандидат с резултат от успешно положен изпит в друго висше училище.

Причините за незаетите студентски места според бившия заместник-министър на образованието Диян Стаматов, са многото университети, многото планирани места от вузовете, и студентите, предпочели образование в чужбина .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народ не остана, дами и господа, другарки и другари!
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е само началото,ще ходят да раздават и пуканки по къщите,само да отидеш при тях!И като разкрият още 20 "ВУЗ",ще има и томболи с телефони и маратонки!
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Причините за незаетите студентски места според бившия заместник-министър на образованието Диян Стаматов, са многото университети, многото планирани места от вузовете, и студентите, предпочели образование в чужбина"НЕ. Причината е много по-проста - униеерситетът не отговаря на стандартите на младите хора! Заради това ходят в чужбина и в други университети.