Директорът на СМГ: Имам нова идея за Петя Тодорова

Не знам как се разпределят парите от курсовете в СМГ, твърди той
30 авг 2017 18:37, Анисия Иванова
13
Директорът на СМГ: Имам нова идея за Петя Тодорова
Снимка: БТА

Директорът на СМГ Антони Стоянов отново заяви, че няма да подава оставката, че не се чувства отговорен за скандалите около гимназията, започнали от началото на юли, и че не знае как се разпределят парите от курсовете в гимназията.

На специална пресконференция, организирано от него за случващото се в елитното учебно заведение, той заяви, че има нова идея за дисциплинарно уволенана учителка Петя Тодорова, но ще я обясни лично на нея утре.

Още по темата

Той отново повтори, че е бил помолен от преките си началници да запази медийно мълчание за слуващото се в СМГ, което и направил.

Скандалите в училището започнаха в края на юни след дисциплинарното уволнение на математичката Петя Тодорова, която подписала протоколи от състезанието "Европейско кенгуру“ и с това ощетила над 100 ученици от СМГ. Покрай нейното отстраняване се разбра, че още няколко млади учители са били на временни договори, които не са подновени за следващата учебна година.

"Моите началници искат да капитулирам на 100% и да подменя заповедите си“, каза днес Стоянов и уточни "когато решиха да ме уволняват, ми позволиха да се изказвам по медиите".

Предложих на госпожа Тодорова да я върна на граждански договор, за да е с "нейните любими ученици". Обещах й същата заплата и същите осигуровки, сега имам и нова идея за нея. Да заповяда утре при мен на кафе, за да я обсъдим, покани я директорът.

Той съобщи, че на заместващия го по време на годишния му отпуск зам.-директор Величка Велкова е бил оказан натиск да отмени заповедите на директора за всички прекратени договори на учители, което тя отказала да направи.

„Миналата седмица зам.-директорът на СМГ Ивайло Шегелов е отменил заповедта ми за дисциплинарно уволнение на Петя Тодорова, което е нарушение на закона, и е назначил нови трима учители. Това са тези, чийто договори съм прекратил“, обясни той

В СМГ вече е проведен конкурс за тези места и има спечелили кандидати, но не са тези, които Шегелов е назначил, допълни Стоянов

Директорът е категоричен, че проверките на оторизираните институции са показали, че с трудово-правните отношения в гимназията проблем няма.

Той отбеляза, че със започването на конфликта в гимназията са били направени "масирани проверки - от Министерството на образованието и науката, от РУО и от Инспекцията по труда". Предстои ни обаче нова учебна година, искаме възходът на СМГ да продължи и затова се обръщам към всички, които милеят за това, да си протегнем ръка и да продължим напред, каза директорът.

Той призна, че е запознат с 1/3 от тези проверки. "Някой от констатираните нарушения са верни – това, че съм нямал достатъчен контрол върху учителите си. Признавам, относно училищната документация имам пропуски“, каза Стоянов.

 По отношение на обществените поръчки той заяви, че нарушения няма, не се чувства отговорен и категорично заяви, че няма да си подаде оставката. Директорът обеща, че ще спази срока и до утре ще даде писмено становището по всички въпроси, поставени в проверките.

На въпрос дали в основата на скандалите в СМГ не стоят финансови интереси, той отговори, че не знае дали става въпрос за пари в исканата му оставка.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че в основата на скандала стоят частни интереси около състезанието "Европейско кенгуру", пари и конфликт на интереси.

"Парите от курсовете в СМГ се събират в стая 1, която е на училищното настоятелство, а оттам се разпределят по начин, който до ден-днешен на директора не е известен. Аз не съм се докосвал до една от тези стотинки", категоричен е Стоянов.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
До Анисия Иванова преди 1 година
Добър ден,
Бих искал да отбележа че в училището няма заместник директор на име Шегелов:
smg.bg/administration.php
Не е трудно човек да си провери поне една малка част от фактите преди да пише. А това че БСП има някакво становище не е изненада все пак Стоянов е бил предложен за европейски гражданин на годината от 15/15 ....
cross.bg/stoyanov-antoni-gimnaziyata-1545474.html#.Wa0qThdRXCI
Ако ще се отразява мнението на партии не е ли редно да се питат всички ????
12
0
 
8
 
! Отговори
Дъ Мадафакин Ви преди 1 година
https://youtube/watch?v=vpmar3r8jEk&fref=gc&dti=52560553858

ето го директорът на смг против комуто всички така бясно скачат. преценете сами за себе си :)
дечицата от протестите в негова подкрепа реално не са ученици от смг, ами деца от тази "църква". дано това да е единственият начин, по който ги употребяват...
11
9
 
1
 
! Отговори
Q преди 1 година
Тая Петя Тодорова е голям караконджул бе!. Вероятно с другите две застаряващи парясници Караджова и още една грозотия на която не запомних името, са имали мераци по отношение на директора, но той ги е разкарал.
10
2
 
17
 
! Отговори
Бай преди 1 година
Много мазен тоя....
9
2
 
16
 
! Отговори
Няма оправия.. преди 1 година
С герберските запъртъци. Прости,нагли,нахални и жадни за власт. На..паст...
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само некадърните директори уволняват, за да се самодоказват.
Добрите - управляват!
7
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако един директор не може да уволнява той е просто смешник .Кой трябва да уволнява-катаджиите ли?
6
23
 
8
 
! Отговори
Бат Минко преди 1 година
На тая даскалица с конската физиономия не е и чиста работата...Чини ми се че се е устремила да става директор.Грозна отвратиттелна бабичка
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антони Стоянов като не подава оставка ,министъра на образованието да го освободи и да направи конкурс за нов директор.Да не би поста директор да е недосегаем и доживотен?
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни занимавате с тая герберастка под-лога. Пък чак и пресконференция му организирали. Кой плаща ?

#КОЙ
3
4
 
16
 
! Отговори
Десислава преди 1 година
Извадете състезанията на свтло! Безсрамници! Нарочно криете резултатите на децата,за да може да нагласяте тези,които не могат да се справят!
2
7
 
15
 
! Отговори
Уууу преди 1 година
Тоя герберски кърлеж,още ли е директор? От тия,отърване нЕма.
1
14
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 1 година
Вижте ги хубаво тия на снимката....е не са ли прави ман.галите да не ходят на училище...само ще ги развалят...