Пореден контрапротест в защита на директора на СМГ

От Инспектората обещават да преразгледат случая
30 авг 2017 12:30, Анисия Иванова
11

И днес ученици, родители, учители и възпитаници на Софийската математическа гимназия излязоха на контрапротест в защита на директора Антони Стоянов, чиято оставка бе поискана от началника на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева.

Вчера, за да изразят недоволството си, протестиращите се събраха пред сградата на Регионалното управление на образованието (РУО).

Още по темата

"Проведохме среща с експертите от РУО, на която ни бе обещано, че целият случай ще се преразгледа и ще бъде изслушана и другата страна, за да се вземе реално, обективно и справедливо становище по случая", посочи пред Bulgaria ON AIR Мария Петрова, която е представител на протестиращите в подкрепа на Антони Стоянов и съпруга на зам.-директора на СМГ.

Тя бе категорична, че ще продължат да подкрепят директора на училището, тъй като той е отличен мениджър и е допринесъл много за учениците и учебното заведение.

Министерството на образованието и науката издаде заповед за уволнението му след направена проверка, при която бяха установени тенденциозни нарушения в управлението на гимназията.

Проверката беше инциирана, след като директорът отстрани дисциплинарно един от дългогодишните учители в учебното заведение - преподавателят по математика Петя Тодорова. Това разгневи част от родителите, на чиито деца тя преподава.

Вчера драмата продължи с пълна сила: сутринта Петя Тодородва обяви, че заповедта за уволнението е отменена и тя е върната на работа в СМГ, следобед обаче директорът отново отмени второто й назначение.

Антони Стоянов отказа да подаде оставка доброволно. В рамките на 3 дни той трябва да даде обяснение пред РУО-София за установените нарушения, след което ще се реши дали той да остане на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
СМГ възпитаник преди 6 години
До АнонименБлагодарение на колектива учители-ученици СМГ е на върха и нека тези, които НЕ са наясно какво е СМГ нека да не се изказват в защита на един шарлатанин и бизнесмен, който си гони личния интерес на гърба на целия труд на учители и ученици !
9
0
 
2
 
! Отговори
Даскал преди 6 години
Кастрева да не посяга на най-доброто училище. Да се знамава с приватизираните от сдруженията общински 145, 55 и др. които обслужва.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно-единствено училище в България, което е на ниво. Дайте да го съсипем !
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стана ли СМГ първа по успех в България? Стана ! Стана ли СМГ училището с най-висок бал и най-желано училище ? Стана ! На най-високо ниво ли е образованието в СМГ ? Да ! Подобри ли западналата материална база сегашният директор ? Подобли я! Помните ли течащите *** при предишния ? Аз помня. Получи ли признание СМГ от Оксфорд, Кембридж ,DAF и Гьоте институт като училището с най-подготвени ученици ? Получи. Е ,това не се харесва на останалите училища. Не се харесва и на чиновниците...
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е дали има деца от СМГ, който не са допуснати до националния кръг, а са изкарали повече точки от деца, които са допуснати до националния кръг, но са се явили при другия организатор на състезанието. Директорът твърди, че има 130 такива деца от СМГ.
5
0
 
3
 
! Отговори
ме преди 6 години
трябва да е забранено учителите да дават частни уроци както е в белите страни, а отделно който го прави трябва да издава касови бонове, сиреч да си плаща данъка
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обявявам контрапротест на контрапротеста. Състезанията не са никакви състезания. Конкурсите не са никакви конкурси. Системата е разложена и вони...Толкова е жалко. Що за директор е това? Нарушава законите, нарушава трудовото законодателство. И не разбира, че всичките почести, които е получил, не са лична заслуга. И не разбира, че с ината си руши най-доброто училище в София, на което случайно е станал директор...Няма полезен ход в този казус.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,че е Кастрева да го скастри,че тоя се е взел много насериозно.
2
5
 
5
 
! Отговори
простест преди 6 години
Рода по права и крива линия-къмто 20 човека изкопираха предишния протест.Директорът се държа нагло,видях го по тв.За такъв пост се изисква повече от елементарно възпитание,а той и такова няма.
1
1
 
8
 
! Отговори
23 преди 6 години
Кастрева,Кастрева е за "кастрене"-махане!