Пращаме 39 учители на 5-дневно обучение в ЦЕРН

МОН с конкурс, срокът за кандидатстване – 8 септември
3 сеп 2017 13:50,
4
Пращаме 39 учители на 5-дневно обучение в ЦЕРН
Снимка: Reuters, архив

39 учители по професионална подготовка в областите "Техника" и "Информатика" ще преминат обучение в ЦЕРН, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Преподавателите ще се запознят с ускорителите на ЦЕРН и с цялата информация около откриването на Хигс - бозона. Те ще имат възможност да научат повече и за последните открития на Европейската агенция за ядрени изследвания.
Обучението ще подпомогне квалификацията на учителите, така че да са в течение с последната информация в своята област. До момента през такива обучения са преминали над 500 преподаватели - освен по техника и информатика, също и по физика и природни науки.

Кандидатите могат да подават документи в МОН всеки работен ден до 8 септември 2017 г. Пътуването и обучението н ще се проведе в периода 14-22 октомври 2017 г. Разходите за транспорт и нощувка на участниците са заложени в бюджета на Национална програма "Квалификация". Средствата за петдневния курс се поемат от образователния офис на ЦЕРН.

Повече информация относно кандидатстването и критериите за подбор може да бъде намерена на интернет страницата на МОН в раздел "Програми и проекти". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: обучениеЦЕРН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Ненужно.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това беше и миналата година. Ходиха на екскурзия,накупиха това онова..ще има какво да разказват на децата! Друго какво очаквате???
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което се прави в ЦЕРН е на светлинни години пред познанията на нашите учители. Недоумявам какво ще правят там и особено какво ще научат. Да не говорим,че на днешните ученици да им се обяснява за дейността на ЦЕРН е все едно да им се говори на старокитайски. Явно има доста евро пари за усвояване.