Край на сагата в СМГ? Уволниха директора Стоянов

Заповедта му влиза в сила от днес, той отказал да се разпише
Обновена: 4 сеп 2017 16:40 | 4 сеп 2017 16:37, Веселина Йорданова
34
Край на сагата в СМГ? Уволниха директора Стоянов
Снимка: архив, Ройтерс

Връчена е заповедта за уволнение на директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов.

Още по темата
Началникът на РУО-София Ваня Кастрева съобщи, че заповедта му е връчена в условията на отказ, пред свидетели.

"Той дълго време се е запознавал, по думите на моите колеги, със заповедта", каза тя и допълни, че Стоянов е отказал да се разпише.

Кастрева уточни, че заповедта за уволнение на директора на СМГ влиза в сила от днес, според разпоредбите на Кодекса на труда.

Утре трябва да има временно управляващ на длъжността, а конкурс за избирането на нов директор ще бъде организиран по-късно, съобщи Кастрева, цитирана от БТА.

Преди дни от РУО-София поискаха оставката на Антони Стоянов заради конфликтите в СМГ, започнали през юли след уволнението на учителката по математика Петя Тодорова и след неподновяването на договори на учители.

Според директора Тодорова е уронила престижа на СМГ с участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру".

Учители, родители и ученици се обявиха в негова защита, а други учители пък заявиха, че "няма да влязат на 15 септември, ако Стоянов още е директор".

На сайта на РУО-София е публикувана информация за свободно място за временно изпълняващ длъжността директор на Софийската математическа гимназия, който ще назнача аз, обясни Ваня Кастрева и отбеляза, че това трябва да стане бързо, защото остава малко време до началото на новата учебна година.

Кандидатите за изпълняващ длъжността директор на СМГ трябва да имат минимум пет години педагогически стаж и педагогическа правоспособност, като те могат да не са само от СМГ.

Конкурсите за директори на училища се обявяват на друго ниво - за целия регион или за цялата страна, а към настоящия момент конкурси за директори няма обявени, каза Кастрева. Тя заяви, че "г-н Стоянов е в пълното си право, след като не пожела сам да подаде своята оставка, да обжалва тази заповед пред съда".

За да бъде обявен конкурс за директор на СМГ, "първо трябва да приключи съответното дело, ако има такова", обясни Ваня Кастрева. Тя каза, че сега има процедура, според която училищните печати и ключове, и училищната документация трябва да бъдат предадени на училищна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Георги Стамболийски преди 1 година
Искрено се извинявам на директора на СМГ.Ваня Кастрева е един от най големите фалшификатори на кариерата си.Тя и екипът и просто ни заплашиха във второ СОУ да не говориме за проблемите на училището за да може тя да си изгради кариерата на спокойствие училището си остана се същата дупка просто казахме ,че е елитно за да може госпожицата да си гради кариерата.Да имам доказателства просто случая идва късно много късно при мене .На територията на училището се развиваше педофилия.
33
0
 
0
 
! Отговори
Георги Стамболийски преди 1 година
Ваня Кастрева трябва да бъде уволнената защото приемаше ученици и изключваше ученици по свой критерии във Второ СОУ. Тя и нейните колеги не промениха Второ СОУ в елитно училище ,просто завоелирано заплашиха учениците си да мълчат за проблемите , за да могат те да си направят имиджа.Открито проявяваха пристрастия към децата на по богатичките родители и ..т.н.Всичко си беше по старо му просто ни беше казано да мълчим.На оградата се натискаха 30/40 годишни с 14 момиченца цигари ,алкохо,ножове т.н.
32
2
 
1
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Сега е момента учениците да стачкуват в защита на директора защитавал тях.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Бранкова сина и на Илиев дъщерята бяха в моя клас.
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аИ големия абсурд е, че децата на учителите от СМГ учат в същото училище. Например на тази Силвия Велкова сина и учеше в СМГ. Да не казвам и при колко още учители това е така. Връзкари от всякъде!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
а преди 6 години
До бивш ученикСилвия Велкова и е името на тая. Много злобна и с психика на мишка!!!
28
1
 
0
 
! Отговори
бивш ученик преди 6 години
В СМГ има и доста други проблеми. Например има учители, които изобщо не са за такова елитно училище. На мен по литература например ми преподаваше една женица на име Силвич Велкова, абсолютна шушумига, мишка и половина. Ето нея например няма да я видите по протести и петиции, просто защото си пази мястото, да не изхвръкне след някоя непремерена дума(поне пред когото не трябва) , а в часовете по литература урока се води със седящите на предните места от двете редици. Да не пиша колко слаб даскал е
27
0
 
2
 
! Отговори
учител преди 6 години
директорката на помощно училище гр шумен кога ще уволните. крайно време е
26
2
 
3
 
! Отговори
Вярно ли е любовница преди 6 години
До Кастрева-ВЪН : Тая може ли да е любовница на някой. Та те е лоена топка и прилича на мадам пмпадур. И как злобно гледа само. Все едно казва - всеки мога да прецакам!
25
2
 
5
 
! Отговори
Кастрева-ВЪН преди 6 години
Разбира се, че няма да я подпише. Я да даде Кастрева мотивите! Защо уволняват успешен директор на най-успешното средно училище в България? Защото е "руска школа ли" Че кой математик в света не е руска школа? Французите си изписват от Русия учители по математика и физика, огромни заплати им дават, а ние затриваме образованието си, което си го имаме и читавите ни наши хора в него. Една ми ти никаквица Кастрева. Кастрева-ВЪН!!! Любовницата на соросоида Сергей Игнатов.
24
5
 
3
 
! Отговори
Не е случайно! преди 6 години
Прави ли ви впечатление че ГРОБ (като част от соросоидният кръг и в лицето на Кастрева) управляват с майдани и саморазправа.Правителството на Орешарски беше свалено с най-дългият митинг в историята на човечеството. Тупаните се тупаха стотици дни.Директорът Антони Стоянов водеше често децата на състезания до Русия и хоп МАЙДАНЧЕ. Може би уволнената/назначена/измамна учителка е само предлога а тъпите даскалици по мат са били хитро манипулирани (чрез изкушение те да дерибействат по комисиите) без самите те да разберат!
23
1
 
1
 
! Отговори
х преди 6 години
Точно ГРОБАРИТЕ го уволниха начело с Кастрева, министъра, Кунева ...
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УчителМАНДАТНОСТ ИЛИ РОТАЦИОНЕН ПРИНЦИП ЗА ДЛЪЖНОСТТА ДИРЕКТОР.АКО ЕДИН ДИРЕКТОР ОТ УЧИЛИЩЕ С 55 ПАРАЛЕЛКИ ЗА ПЕТ ГОДИНИ ГО ДОКАРА ДО УЧИЛИЩЕ С 18 ПАРАЛЕЛКИ - ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС???
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ученици са жертва на болни родителски амбиции-нещастни интриганти,които вярват ,че нещо зависи от тях и заспиват с опияняващото задоволство ,че са значими хора!!!
20
1
 
5
 
! Отговори
?? преди 6 години
Кви са тия проверки, дет чак сега установяват нещо нередно?? Директорите ги проверяват нон-стоп през отчети и доклади, които представят ежемесечно. *** МОН-а и РУО-то
19
4
 
11
 
! Отговори
Еееей, преди 6 години
Най- после един корумпиран гербераст по- малко на директорски пост. То, от наши хора вече няма де да стъпиш. Има много достойни хора за този пост. Дано намерят подходящия човек...и учебната година да започне спокойно,макар че превържениците на наглеца ще продължат да ритат.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично по геpбepастки, взаимствано от другаря Джyгашвили: няма човек - няма проблем.
17
3
 
9
 
! Отговори
В. преди 6 години
Не е диалогичен, защото когато парите заговорят, съвестта мълчи!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Стефанова в РЦ-Сливен???
15
11
 
16
 
! Отговори
Няма справедливост преди 6 години
Злото и посредственността отново победи. На такива места трябват апостоли, а не лелички да увреждат нашите деца... Ама вече е късно за всичко.... Радвайте се глупави хора!!!!!