Радев залага като приоритет: Качество на висшето образование!

България има нужда от специалисти, добре квалифицирани
29
Радев залага като приоритет: Качество на висшето образование!
Снимка: Прессекретариат на президента

Качеството и конкурентоспособността на българското висше образование трябва да бъдат ключов приоритет за държавата ни. България има необходимост от специалисти, квалифицирани още в курса на образованието си на строежите, на изграждащите се трасета, в проектантските бюра, в лабораториите. Това заяви държавният глава на откриването на академичната 2017/2018 учебна година в Университета по архитектура, строителство и геодезия, цитиран от прессекретариата на "Дондуков" 2. 

Румен Радев подчерта, че техническото образование в УАСГ подготвя студентите за решаването на проблеми и от стопански, и от социален характер, а дипломираните випускници могат успешно да управляват значителни активи, да реализират проекти и да ръководят кадри от различни социални сфери.

"Вие трябва да си тръгнете оттук с усвоени компетенции как да бъдете успешни в бъдещите предизвикателства", каза още президентът.  

"Вие давате облика на България. Първото нещо, което вижда човек, когато пристигне в нашата страна, е обектът на вашия труд. В това, което правите вие залагате нашите ценности. Вие сте нашата врата към света", допълни държавният глава и подчерта, че проектите, реализирани у нас и в чужбина от възпитаниците на университета, издигат и международния престиж на България.

Според Радев конкурентоспособността на България е в знанието и умението за прилагане на иновативните идеи в практиката. Държавният глава поздрави ръководството и академичния състав на висшето училище за целенасочените усилия за развитие на потенциала на всеки студент и за стремежа за формиране на можещи млади професионалисти с перспектива за реализация в различни сфери.

"Пожелавам ви с много упоритост да продължавате тази важна за нас професия. Тя ви дава много, но и изисква от вас. Тя е професия, която по уникален начин съчетава усета към красотата с особеността на математическите разчети. Никога не забравяйте нашата българска традиция и култура в строителството във всички области", пожела Радев на преподавателите и студентите на най-голямото висше техническо училище в областта на строителството в България.

Преди церемонията държавният глава обсъди с ръководството на учебното заведение реформата във висшето образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EDIN FATMAK NE RAZBIRA OT OBRAZOVANIE I VAZPITANIE--BOGE POMOGNI MU DA RAZBERE,ZA DA NE SE MESHA V BOGIITE RABOTI.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ъвто мат~рала, такова и оброзованието. Качественият материал замина в чужбина, тук остана...(сещате се какво)НЕ МОЖЕ ДА ИСКАШ ОТ КЪПИНАТА ДА РОДИ ГРОЗДЕ!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
".Да се чуди човек и защо е нужен този 12 клас?"--------------------------Не само 12-ти клас, но и всички по-горни класове в България са нужни, за да има къде учениците да се фукат един пред друг с нови смартфони, коли и пищови, а ученичките - с нови прически, тоалети и любовници с тлъсти сметки.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да има качествено висше образование без средно такова.12 клас излизат неграмотни.Да се чуди човек и защо е нужен този 12 клас? Една изгубена година в разходка до училището.
23
2
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Господин ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ това е проблем на БЪЛГАРИЯ с мултиизмерения. Всичко е потънало в ПРОСТАЩИНА - КРЕАТИВНИТЕ и ПОДГОТВЕНИ БЪЛГАРИ са подложени на невероятен тормоз. Прочетете коментариите по-долу и ще видите ПРОСТАЩИНАТА В ДЕЙСТВИЕ - за съжаление на ДЪРЖАВНО НИВО! Обазованието и специално ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ са ЕТИКЕТ НА ДЪРЖАВНОСТТА - трябва да се работи по този въпрос БЕЗКОМПРОМИСНО с използването на всички РЕПЕРСИВНИ ДЪРЖАВНИ МЕХАНИЗМИ !
22
4
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Много сте се загрижили за заплатата на президента. Дали ако Цецка беше на негово място гербаджийските *** щяха да се притесняват за това.А за казаното от Радев за висшето образование: не е необходимо един президент да е специалист по всичко. Но това, което той трябва да знае, и да отстоява, е националният интерес. А висшето образование е един от националните приоритети.
21
6
 
5
 
! Отговори
ген. Радев преди 6 години
Пичуе и пички трабва с нещо да запълвам времето и да оправдая президенстката си заплата. Ако се покрия ще кажете тоя никакъв не се обажда за какво да му плащаме?
20
1
 
5
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Бла-бла. Качествено образование има, стига да има някой да го иска. На мода са чалгата и тарикатлъка. Трябват много по-строги закони и по-стриктното им спазване, останалото ще се нареди автоматично.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ЧОВЕК КОЙТО ТРУДНО ЧЕТЕ И ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ ТОВА Е ДОСТА СМЕЛО ИЗКАЗВАНЕ ХАХА
18
2
 
4
 
! Отговори
.!. преди 6 години
Защо всички от БСП вървят след ГЕРБ в идеите си?Антикорупциония закон,сега образованието,нещо сами не могат ли да измислят като кауза,явно чорбата пълна помия!
17
3
 
8
 
! Отговори
грандоман та дрънка преди 6 години
Голям грандоман се оказа Радев - специалист по всичко! Има такава българска комедия. Радев постепенно се превръща в комедиен герой!
16
3
 
11
 
! Отговори
666 преди 6 години
Тоя хитрец Радев няма никаква власт, а тръгнал да оправя държавата и образованието. Говори алабализми заблудените овчици да го изберат втори мандат, за да продължи да взема 10.000 лв. на месец, докато народът мизерства.
15
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Радев.Истинският президент. Бълагриският президент, избран от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.А не като оная шу-шу-мига преди него, назначена от Суджука и Мишо Бирата.
14
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "ОФ": По принцип си прав, но какво предлагаш: президента Радев да отиде първо в детска градина - все пак образованието започва оттам. Между другото американците също признават, че средното им образование не е на ниво, докато висшето им образование е от най-добрите, поне във водещите университети.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реформата във висшето образование е ясна: всичко трябва да бъде концентрирано само в София!!!!!
12
6
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Кака Мара 1 Како Маро , завършил съм вет. медицина през 75 г. в София.Наскоро имах възможност да прегледам какво се учи сега.Останах шашнат от това какво съм учил аз и какво се учи сега.Разликата е огромна в полза на сегашното вет. образование.Нямам място да ти опиша простотийте от Русия каито учихме.Ама ти си живей с твоето си мнение.На никого не пречиш.
11
1
 
8
 
! Отговори
ОФ преди 6 години
Радев, не съм ти враг, но ще ти задам простичък въпрос: Възможно ли е самото съществуване на качествено висше образование в държава, в която ежегодно се закриват десетки училища, има няколкохиляден дефицит на учители и ребром стои въпросът за психическата пригодност на работещите в сферата на образованието? Може ли качествено висше образование да се гради по принципа на Висящите градини на Семирамида без съответстваща база и здрави темели?
10
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Как ли се е сетил? Умен човек.Очаквах като приоритет повишаване на заплати и пенсии , а то къде бил проблема.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г- н Главнокомандващ , никой - никъде няма да ви последва
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая фуражка и от образование ли разбира