Многодетно семейство на училище? Оказва се непосилно усилие!

Колко ни струва стартът на детето в клас, обяснява родител
13 сеп 2017 08:55, Петя Славова
58

Между 500 и 700 лв. излиза подготовката на трима ученици в едно многодетно българско семейство. Въпреки че се правят икономии и се спестяват средства от нови учебници, сумата често е непосилна за родителите на три или повече деца.

В дома на Здравка Грънчарска във Велико Търново подготовката за първия учебен ден вече е започнала, тъй като и тази година трите й дъщери са на училище.

"Голямата е на 18, на 13 втората и малката сега ще навършва седем. Горе-долу идват около 500 лв. за трите. Доста пари са", разказа Здравка пред Bulgaria ON AIR.

С тази сума жената трябва да купи близо 50 тетрадки, нови учебници, помагала, ученически пособия.

Наскоро обаче, семейството правило ремонт и в момента бюджетът е ограничен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
много ми е интересно когато са ги правили какво са си мислили 3 деца образованиездравеопазване старт в живота след 18 години почват да се оплакват
8
4
 
11
 
! Отговори
-10 преди 6 години
До АнонименТи лаптоп имаш ли? А Смартфон? Глезльо ли си?
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само лаптопа на детето е по-скъп от всичките нови учебници на 3те деца. Сигурен съм че и това семейство са модерни и са си купили поне 2 смартфона на изплащане. За глезотии винаги се намират пари, но за важните неща все няма и чак телевизията се вика.
6
16
 
7
 
! Отговори
Kermit преди 6 години
Ама като се *** не рева!
5
15
 
11
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Няма да ги коментирам журналистите. Българска простотия. "Дайте да дадем". "Солидарност". Зачеркнете думата "отговорност". Забранена в България! Ходи си на почивки. Прави си преостройства, не ремонти. Купува си 10-15 годишно ауди с кожена тапицерия. Две кутии цигари на ден. Нямам пари за детето. Питахте ли ги тези родители пушат ли?
4
5
 
25
 
! Отговори
233 преди 6 години
по колко тетрадки им трябват по предметите... и не могат ли тези тетрадки да се купуват и през годината. имаше преди 7 години по 20 ст. тетрадки. Сега гледам по 20 верно с грозна картинка и вестникарска хартия, ама ги имаше. И защо им трябват по повече от 1 тетрадка на предмет? защо изобщо има нужда от нещо наречено несесер. и без това купуват бои и моливи отделно. едно, че системата не е мръднала в развитието си, друго, че как да се раждат деца като после трябва да избираш между ремонт и бюро
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би ли обяснил как да си ръгаш туй в онуй и да го чакаш 9 месеца КАК се връзва с таблет?
2
7
 
36
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Това са отделни частни случаи и не трябва да се правят обобщения.Скъпи телефони, лаптопи, таблети, родителите задоволяват капризите на децата си още в непълнолетна възраст, а когато стане дума за училище и учебни помагала започват оплаквания и съответно "жалостиви" журналисти пробутват отново темата-колко е несполучлива и несправедлива социалната система.Иска ли човек да учи, никакви финансови пречки не могат да попречат поне за средно образование!
1
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 3 хиляди години египтяните са ползвали презервативи. В наши дни - помощ - ама не знаех, че ще избачка 3-4 деца.