За прасе 6 квадрата, за дете – 4. Агресия ли!?

Да започнем със средата, апелира специалист
14 сеп 2017 09:00, Петя Славова
35

"По времето на първото правителство на Бойко Борисов в детските градини Министерството на здравеопазването реши от 8 кв.м на дете, да промени наредбата - на 4 кв.м физическа среда. Знаете ли колко е европейският стандарт за свинефермите - 6 квадрата на прасе. И 4 кв.м на дете - нека оттам да тръгнем".

Психологът Христо Монов гостува в "Денят ON AIR", където засегна темата за агресията в училищата, защо я има и как може да се изкорени.

Като пример за явлението, гостът на телевизията даде пример с теория в психологията, която гласи, че агресията е резултат от фрустрацията.

"Нека се запитаме защо нашите деца, ходейки на училище, изпадат в такова състояние, какво им пречи в учебното заведение? Да започнем със средата - у нас няма стандарт за физическата такава", алармира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Освен средата, психологът посочи като проблем и делегираните бюджети в учебните заведения, които принуждават директори в големите градове да правят паралелки с 28-30 ученици.

От друга страна, бившият зам.-министър на образованието - Диян Стаматов, също гост на телевизията, отбеляза, че в сферата на образованието се извървяват малки стъпки напред в различни направления, за да няма сериозни сътресения в обществото.

"Какъвто и опит да се направи за промяна, хората не са готови за голяма такава", смята Стаматов.

Проблем със заплащането на учителите има, но зам.-образователният министър посочи като по-важен този, свързан с по-качественото и по-интересно преподаване, като даде пример с използването на различни електронни формати или платформи за преподаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
и 18 милиона за трева около ндк !
13
1
 
2
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Моят даскал е млад и...редовно с издути отпред ***! Идва един такъв,засилен, със светнали очи и с кутийка от енергийните. Иначе си върши работата ама... много възбуден горкия,по два три часа ,нагона е на макс!
12
0
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Интересно на колко квадрата се ширят прассетата алкохолици нашмъркани на Сънито ?!Явно не им стигат и политат от високо към басейните всяко Лято !
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подобни стандарти в квадратни метри са пълен абсурд и за децата, да не говорим за някакви ходещи пържоли. Няма да се учудя скоро от Брюксел да измислят стандарт и колко пъти може да се ходи до тоалетна. Смешна брюкрократска история.
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко вече е измислено кръндаци проклети. Само трябва да се огледате и да се адаптирате. Политически трупове. ГРОБ
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно при демокрацията ,прасетата са по важни от децата .
8
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
И ще малко. Конкурираме, не консурираме. А как да живеят пенсионерите? Отделно от това, в големите градове е едно, в малките-друго, в селата-трето. Има и четвърто, пето и т. н.
7
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз съм си простоляв, хич не ги разбирам тези работи, но бих казал следното:Ние сме създадени от Господ. Спазваме ли Неговите заповеди? Или се извиняваме, че вече било 21 век и разни такива. Учат ни на остра конкуренция и то само за да оцелеем. Разбирам да се консурираме за преуспяване, без да сме "жадни за гнусна печалба", а оцеляването да е обезпечено от държавата. Чува се, че безработните в нормалните държави могат да живеят сравнително достойно. Тук това е трудно и за наемните работници.
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията сред децата е смесеца от много захар , евтин редбул , липсата на физическа активност и примера , който им даваме, всеки път като напсуваме пресичащ неправилно или някой който ни сече пътя, също неосъзнатата грубост с която се обръщаме към най-близки.
5
1
 
22
 
! Отговори
ss-wafen преди 6 години
Ако се премахнат делегираните бюджети директорите няма да бъдат "Принудени" да правят такива паралелки. А после всичко ще си дойде по местата. Тези бюджети направиха само едно, а именно делегираха неограничени права на директорите.
4
0
 
31
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Държава, която не се грижи за децата си,не ги заслужава
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, колко са Европейските норми за м2 на дете?
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя говори пълни глупости.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еххх колко са хитри чиновниците ни дето ги мислят тия наредби !!! Пък колко са умммнии ммм думи нямам, но пък за сметка на това са корумпирани.