Министър Вълчев: Без добро образование няма да сме успешни

Към родителите: Възпитавайте любов към знанието!
15 сеп 2017 11:57, Анисия Иванова
14
Министър Вълчев: Без добро образование няма да сме успешни
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Без добро образование няма да бъдем успешни като нация, силни като държава. Бъдещето на обществото ни, на икономиката и развитието на страната, на сигурността ни, зависи от това да създаваме и възпитаваме образовани млади хора. Това се казва в обръщението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за началото на новата учебна година, съобщават от МОН.

"Скъпи ученици, знанието, което могат да ви дадат учителите, е най-голямото богатство. Използвайте го, за да преодолявате трудностите и да изпълните своите мечти. Задача на училището е да ви подготви за живота, да ви даде нужните умения, да ви помогне да израснете като личности, като достойни хора", е посланието на министъра към учениците.

Учителите с техния професионализъм, опит и знания са необходими, за да се справим, ние и децата ни, с предизвикателствата в съвременния свят, убеден е министърът.

"Признанието към вашия труд не трябва и няма да се изчерпва с поздравленията в навечерието на новата учебна година. Ние ще положим всички усилия, за да осигурим онази необходима ви подкрепа, за да гарантираме чрез вас качеството на обучението и образованието, които учениците ни заслужават", уверява Красимир Вълчев.

В обръщението си към родителите образователният министър посочва, че вярва, че за всеки от тях постиженията на децата са най-голямата награда. "От вас зависи да възпитате любовта към знанието и интереса към новото и затова казвам, че вие сте опората и партньорът, без който училището не може да съществува. Разчитам, че ще работим заедно, за да бъде българското училище онова, което си представяме и желаем за своите деца", се обръща министър Вълчев.

Към първокласниците образователният министър отправя думите: "В този толкова важен за вас ден искам да ви пожелая да бъдете любопитни, да търсите и откривате необятните възможности, които познанието ще ви даде. Бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си, обичайте приятелите си и учете, за да бъдете успешни и щастливи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
"Да създаваме образовани млади хора." Да създаваме самостоятелно мислещи млади хора, защото цялото познание е възприето от хора, които са мислели самостоятелно и са подлагали на съмнение някои схващания. Почти всеки истински учен е бил скептик, но и същевременно с голям умствен потенциал, правел е самостоятелно връзки, имал е хрумвания. Вашето бележкарско училище произвежда папагалчета, а после и общество от папагали. Кой ще продължи делото на откривателите, щом училището не е свободно?
10
0
 
1
 
! Отговори
Ами либерализирайте преди 6 години
И вие възпитавайте любов към знанието, а не към институцията. Ние родителите го правим, обаче да вкарваш насилствено деца в институция монополист, не е любов към знанието, а е любов към зависимост от чиновници. В целия демократичен свят няма такова нещо като училище универсална единица. Има познание, което се реализира чрез многобройни форми, по избор на родителите. Германия единствена нарушава човешки права, за което са й заведени дела в международни съдилища. България е отново на дъното.
9
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До 123Няма нужда от толкова много ВУЗ-ове. Като позакрият някои, ще има пари за увеличение на вашите заплати.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NAI-BEZHABERNIAT MINISTAR--BOIKO,BOIKO DRUG NE MOGA LI DA NAMERISH,AMI NAMERI TOYA SHUSHLIAK.
7
1
 
6
 
! Отговори
Г-н Георгиев.... преди 6 години
Успехът е сборен фактор-добре е да имаш семейство,което да те научи на труд,уважение съпричастност, да ти покаже вярата.....И да ти даде да разбереш, че не парите са успехът-само.Успешен е добрият доктор,полицай, художник.Училището ти дава родната история,изкуство и всички достойни неща,направил народа ни...И ако като Вас на стари години не знае какво е успех,защото явно не е научен у дома-поне в училище може да се възпита от историята на света.
6
1
 
1
 
! Отговори
Piperov преди 6 години
Kolko bg lv struva obrazovanieto na 1 bg uchenik ot 1 do 12 klas na darjavnata hazna? Kolko bg leva struva edin bg uchenik za edin raboten den na darjavnia trezor? Ami za 1 raboten chas kolko struva na bg narod edin uchenik? Ami za 1 minuta?!
5
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Министре, министре, за да сме успешна нация не е достатъчно ние и децата ни да сме образовани и министрите трябва да са. Особено пък премиерите... Ако бяхте достатъчно образован, нямаше да сте министър в такова правителство!
4
3
 
2
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Ричард Брансън не е учил много не е можел да чете защото има дислексия и какво не е успешен човек а? Ами другите Стив Джобс и Бил Гейтс и те не са завършили средно но какво от това. Всички изброени не са заложели на образование, но са ред най успешните хора на планетата.
3
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
Учителите си извоюваха повишение на заплатите, на койт ще помисли за университетските преподаватели? Учиш 5 години за магистър, още 3 за научна степен доктор и накрая работиш за 700 лева. И всичкото това при положение, че с тази квалификация можеш да работиш всичко друго за 2-3 пъти по-голяма заплата. Скоро няма да има кой да произвежда кадри ... забравих, че и без това на всички по-заможни децата им учат в чужбина ....
2
0
 
8
 
! Отговори
Стига,бе!+ преди 6 години
Я, погледнете училищата в София-дори елитните-от 10 клас работят или ги мързи,но учителите с молби ги канят в училище!Няма никакъв учебен процес.....
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Елитно" начално училище в Ямбол. Деца в трети клас пишат "Асъм"....елитните учителки от едно време ,когато се ковяха кадри в училищата и гимназиите на града ги няма. Новите учителки са "отличничките" от околните села с подарени висши и полувисши дипломи. Родителите и учителите говорят на "***"...няма млади хора, няма деца, няма просвета, култура също от 20-на години няма...И най- големият проблем- един лилав да има в клас е достатъчно да провали всякакви педагогически усилия.....