МОН: Над 3000 деца са върнати в училище

Обходени са над 20 000 адреса на отпаднали ученици от училище
15 сеп 2017 20:09, Анисия Иванова
7
МОН: Над 3000 деца са върнати в училище
Снимка: Булфото, архив

Над 3000 деца са върнати в училище, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Междинните данни от работата на екипите за обхват на деца и ученици в образователната система към 14 септември показват, че вече са обходени 20 820 адреса на деца и ученици, които са отпаднали от училище.

Още по темата

От МОН допълват, че родителите на по-малка част от децата са решили да предприемат тази стъпка вследствие на информационната кампания по механизма. Останалите са взели решението след посещение на екип.

Най-често децата не са откривани на съответния адрес поради миграция на родителите, свързана основно със сезонна или постоянна работа в чужбина.

Има деца и ученици, които са насочени към социални услуги, идентифицирани са и деца в риск, които са насочени към инспекторатите на детска педагогическа стая и местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

По време на посещенията са установени и деца без единен граждански номер. След като бъдат регистрирани, те ще бъдат насочени към социални услуги. За тези, които са във възраст за детска градина, ще бъдат отпуснати семейни помощи, които ще се използват за директно плащане на такса в детска градина.

Работата по места продължава активно и през следващите дни, допълват от министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Няма такова универсално понятие училище никъде по света в демократичния свят. Говорим за познание, което се придобива в най-различни и многообразни форми, включително у дома и винаги по избор на родителите. Институционализирането на децата в институция монополист е отнемане на родителски права, по своята същност. Единствената държава в демократичния свят, Германия, която прави това, в момента води дела в международни съдилища за нарушаване на правата на семействата. България е дъното, отново!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с това разводняване. Знае се колко деца заминават в чужбина, тези деца взимат документ за това от училището. Като се приспадне бройката се търси къде са другите.
2
1
 
6
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Записват ги за да влезе броят им в новата финансова година . От там според броя ще увеличат и заплатите . А по новата наредба непосещавалите 2.месеца училище отпадат автоматично и без предупреждение ... Така че цялата работа е за пари ... И мижай да те лъжем ..
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без ЕГН, пък получават помощи! Какъв е този феномен.