С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Не иска да се връща към случилото се в гимназията в Садово
21 сеп 2017 19:30, Боряна Павлова
68
С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Антон Велков, учителят по английски, който беше нападнат от свой ученик в Садово, ще остане в болнични общо 14 дни. Той все още се чувства зле след нападението и не иска да си спомня случилото се в училищния коридор на 19 септември.

"Сега все още имам главоболие, световъртеж и не мога", бе лаконичен пред "Монитор" Антон Велков. Няколко часа по-рано той категорично отрече да е провокирал с думи и действия нападателя си, 18-годишният Атанас Георгиев. Конфликтът между тях бил стар.

Още по темата

Преди година ученикът заплашил преподавателя, че ще му запали къщата. На 19 септември Атанас Георгиев заявил на забележката на учителя си да не пречи в часовете: "Никой нищо не може да ми каже. И президентът да дойде, пак не може да ми каже нищо". След това ученикът казал на Велков: "Сега ще видиш какво ще стане".

И за да изпълни заканата си, излязъл навън, взел един кол и с него ударил по главата учителя по английски език.

"Води се следствие и съм казал каквото където трябва. Няма какво повече да кажа. Вие как бихте коментирали това, което се случи в Асеновград? Как бихте коментирали, че човекът в Бяла, когото удариха с бутилка по главата, почина? Така че няма какво да коментирам въобще", заяви преподавателят.

След болничните той все още не знае дали отново ще се върне в класната стая в гимназията в Садово. Не е решил и дали ще съди нападателя си, който е на 18 години и е пълнолетен. Казва, че когато се почувства по-добре здравословно, тогава ще обмисли как да постъпи и дали ще си търси правата по съдебен ред.

Нападението над него стана буквално на втория учебен ден, когато в края на четвъртия час трима ученици от гимназията, сред които и нападателят Атанас Георгиев, влизали от кабинет в кабинет, нарушавайки така учебния процес. Минали и през класната стая на самия Антон Велков, но той успял да се справи първоначално с тях и да ги изгони от часа си. След това влезли в часа на преподавателката по история и география Магдалена Дибчикова.

Отворили вратата на класната й стая и започнали да вдигат шум. Учителката не успяла да ги изгони и отишла до кабинета на зам.-директорката Елена Мирчева, за да се оплаче от ставащото. Мирчева на свой ред излязла в коридора и заедно с Дибчикова и Велков поговорили с тримата и се опитали да ги вразумят. В първите минути Васко, Емил и Атанас видимо се успокоили и обещали да се приберат по класовете си.

Тогава обаче Атанас Георгиев излязъл извън училищната сграда, изтръгнал един от коловете в двора, върнал се и преди някой да успее да се намеси, ударил един път по главата учителя по английски език. Тогава към двамата се втурнали както учители, така и ученици, които ги разтървали.

Преподавателят инж. Зарко Давчев закарал колегата си до здравната служба в Садово, откъдето се обадили за линейка и набитият учител бил закаран в болница в Пловдив. Там минал на скенер и прегледи през спешния кабинет и бил изписан за домашно лечение. След екшъна в училищния коридор тримата ученици били арестувани за 24 часа.

В следобедните часове на 20 септември районната прокуратура в Асеновград, откъдето са поели разследването, са повдигнали обвинения срещу ученика с кола Атанас Георгиев, когото са оставили за нови 72 часа в ареста. Срещу Атанас прокуратурата е повдигнала две обвинения – за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и за нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Другите двама – Емил Янев и Васко Георгиев, са пуснати да се прибират в ромската махала на село Чешнегирово, където живеят. Те ще бъдат свидетели по процеса.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хелзинския комитет няма ли да се включи, че почна да става скучна темата?
47
0
 
4
 
! Отговори
Аре дъ въ видя! преди 1 година
Нали Симеонов вече одговаря за ромите,председател на комисия е ,а каде е?
Не се меси в мръсните работи само по Сланчака адреналинки гони.....
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
".и аз щях да го набия", "учителят е гаден", УЧИТЕЛЯТ Е НАКАРАЛ УЧЕНИКА ДА НЕ ОТВАРЯ ВРАТИТЕ И ДА НЕ КРЕЩИ, С ДРУГИ ДУМИ ДА НЕ ПРЕЧИ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС ТОВА СЕ РАЗПОЗНАВА КАТО ЗАЯЖДАНЕ- НА КЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ С ОБРАЗОВАНИЕ НА ВСЯКА ЦЕНА. ЕДНА УЧИТЕЛКА БЕШЕ КАЗАЛА ЧЕ ПОДОБНИ ИНТЕГРАЦИИ СА ОПАСНИ, ЧЕ ПОДОБНИ ИНДИВИДИ ТЕСТВАТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ И С РЕАЛНИ ДЕЛА ДО КЪДЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ- КАКТО СЕ ВИЖДА ДО КОЛА И ПРЕБИВАНЕ- ТОВА МОМЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИНТЕГРИРАНО НА ПОЛЕТО, СРЕД КОЗИ, МАГАРЕТА И ЖИВОТНИ.....
45
1
 
11
 
! Отговори
\ преди 1 година
Въоръжено нападение над учител по време на изпълнение на служебните му задължения?
Такива нападения над учители и медицински персонал не ги ли приравниха в закона с нападение на полицай?
44
0
 
11
 
! Отговори
Svidetel преди 1 година
Такива са 90 процента от ,,гимназиите,, в малките градчета- шведите там не знаят да четат и пишат. Така е и в т. наречените проф. гимназии в по-големите градове. 90процента от училищата са ненужни., там не се учи нищо , само се забавляват и хранят шведи.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЪДЕТО ЕВРЕИТЕ СА УСПЕЛИ ДА ДОКОПАТ ВЛАСТТА ЧРЕЗ ПОСТАВЕНИТЕ ОТ ТЯХ МАРИОНЕТКИ,КАТО В САЩ,ЕС И У НАС ,ТАМ ЗА БЕЛИЯ ЧОВЕК ХРИСТИЯНИН НАСТЪПВА ИСТИНСКИ АД,ЗАЩОТО ВСЯКАКВИ ТЪМНИ ПРИМИТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ СЕ ПОДСКОКОРОСАНИ ОТ ЕВРЕИТЕ РАЗПИЩОЛВАТ,ГРАБЯТ ИЗНАСИЛВАТ УБИВАТ БЕЛИЯ И ПАРАЗИТИРАТ НА НЕГОВ ГРЪБ И Я НЯКОЙ Е ПОСМЯЛ ДА СЕ ОБАДИ ВЕДНАГА СОРОСОВИ НПОтА ЕВРЕЙСКИ КОМИТЕТИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЗАПОЧВАТ ЯК ТОРМОЗ НА ТОЗИ ЧОВЕК С ОБВИНЕНИЯ ,ЧЕ Е(РАСИСТ,КСЕНОФОБ) И ИЗПОЛЗВАЛ ЕЗИКК НА(ОМРАЗАТА)
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САДОВО ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ АСЕНОВГРАД.
41
1
 
18
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
Вчера зареждах колата с гориво и ми викат: бензина 1,80 лв. и като извадих кола от багажника и ги подпуках.
Кой са те, да ми казват на мене, колко ще плащам.
Дойде полицията й тях бих с кола .
Писаха ми забележка и я подписах, че повече няма да правя така .....
40
0
 
18
 
! Отговори
Шабан преди 1 година
Всички сме едни страхливи палячовци.
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роднините на побойника,които смятат че той е невинен,са потенциални престъпници,насилници,които мислят,че да вземеш кол и да пребиеш някого,в случая-учител, е нещо съвсем в реда на нещата?!
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не знае,трябва да го съди.Ученикът-насилник трябва да бъде изключен,съден и да завърши,като частен ученик,тъй като проявява агресия и е опасен за обществото.Иначе,неговите съученици,които смятат че съученикът им е"добро момче",са утрешните насилници,те трябва да видят,че в България има закони.Те трябва да станат по-строги към подобни прояви,апропо.Трябва да се върнат поправителните училища и трудовите войски.Не отмъщение,а справедРодителите му,трябва да платят щетите,нанесени на бития учити
37
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не бяха ман.гали а българи, нямаше да пишете такива глупави статии - да ги оневинявате и прикривате!
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са ТВУ-тата?
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука римата ми хареса! :-)
34
1
 
30
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Не знам хората разбират ли, че това училище е не само с големи традиции, но и стратегически важно? Там се обучават земеделски специалисти, агрономи, за каквито има истински глад. И ето, че това училище е завзето от някакви дивaци, които бият учителите си вместо да учат. Трябва да се въведе ред с желязна ръка в цялата образователна система, че ще останем без специалисти. Етносът е без значение, но трябва да се знае, че който излиза от това училище може да е "ром", но е образован агроном !!!
33
0
 
31
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
..ги търпим? Длъжен ли е тоя учител да търпи издевателствата на някакво? Крайно време е държавата с всичките си институции да си зададат въпросът - учителят, лекарят, полицаят и всички нормални хора от какъв да е етнос ли са по-ценни за нея или подобни ? Ако ще в цялото училище само пет *** да останат, но такива, които учат, уважават учителите и ще излязат оттам като грамотни агрономи, а не като поредните преcтъпници !!!
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пресявайте си учениците и студинтите, защото България се напълни с неграмотни хора с висше образование, а точно такива ни докараха до тук !
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 18 ! Съд "до дупка" за нанасяне на телесни повреди!
Къде гледат' заптиетата" или само "форми" искат!
Къде е прокуратурата? Къде са "бързите" процедури в съдебната система?
Къде са "заеб..евро" законите?
30
0
 
36
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
Тоя ужас няма да спре, но ще ескалира, докато търпим гнидaвите антибългарски НПО-та и бездействащите съд и прокуратура. Излиза, че цяла България трепери пред някакви , които би трябвало да смажем безмилостно и да ги наврем в миша дупка дори само заради паpaзитизмът им, без да говорим за непрекъснатите варварски безчинства. Бият лекари, бият учители и бият полицаи даже и никой не смее да ги пипне, щото от БХК и от ЕС не давали !!! Права имали, а ние права нямаме ли? Длъжни ли сме да...
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този интелект не е на средношколци... Върнете си ги там , където им е мястото, иначе следващата новина ще е : "студенти брутално пребиха професор във вуз"