С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Не иска да се връща към случилото се в гимназията в Садово
21 сеп 2017 19:30,
68
С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Антон Велков, учителят по английски, който беше нападнат от свой ученик в Садово, ще остане в болнични общо 14 дни. Той все още се чувства зле след нападението и не иска да си спомня случилото се в училищния коридор на 19 септември.

"Сега все още имам главоболие, световъртеж и не мога", бе лаконичен пред "Монитор" Антон Велков. Няколко часа по-рано той категорично отрече да е провокирал с думи и действия нападателя си, 18-годишният Атанас Георгиев. Конфликтът между тях бил стар.

Още по темата

Преди година ученикът заплашил преподавателя, че ще му запали къщата. На 19 септември Атанас Георгиев заявил на забележката на учителя си да не пречи в часовете: "Никой нищо не може да ми каже. И президентът да дойде, пак не може да ми каже нищо". След това ученикът казал на Велков: "Сега ще видиш какво ще стане".

И за да изпълни заканата си, излязъл навън, взел един кол и с него ударил по главата учителя по английски език.

"Води се следствие и съм казал каквото където трябва. Няма какво повече да кажа. Вие как бихте коментирали това, което се случи в Асеновград? Как бихте коментирали, че човекът в Бяла, когото удариха с бутилка по главата, почина? Така че няма какво да коментирам въобще", заяви преподавателят.

След болничните той все още не знае дали отново ще се върне в класната стая в гимназията в Садово. Не е решил и дали ще съди нападателя си, който е на 18 години и е пълнолетен. Казва, че когато се почувства по-добре здравословно, тогава ще обмисли как да постъпи и дали ще си търси правата по съдебен ред.

Нападението над него стана буквално на втория учебен ден, когато в края на четвъртия час трима ученици от гимназията, сред които и нападателят Атанас Георгиев, влизали от кабинет в кабинет, нарушавайки така учебния процес. Минали и през класната стая на самия Антон Велков, но той успял да се справи първоначално с тях и да ги изгони от часа си. След това влезли в часа на преподавателката по история и география Магдалена Дибчикова.

Отворили вратата на класната й стая и започнали да вдигат шум. Учителката не успяла да ги изгони и отишла до кабинета на зам.-директорката Елена Мирчева, за да се оплаче от ставащото. Мирчева на свой ред излязла в коридора и заедно с Дибчикова и Велков поговорили с тримата и се опитали да ги вразумят. В първите минути Васко, Емил и Атанас видимо се успокоили и обещали да се приберат по класовете си.

Тогава обаче Атанас Георгиев излязъл извън училищната сграда, изтръгнал един от коловете в двора, върнал се и преди някой да успее да се намеси, ударил един път по главата учителя по английски език. Тогава към двамата се втурнали както учители, така и ученици, които ги разтървали.

Преподавателят инж. Зарко Давчев закарал колегата си до здравната служба в Садово, откъдето се обадили за линейка и набитият учител бил закаран в болница в Пловдив. Там минал на скенер и прегледи през спешния кабинет и бил изписан за домашно лечение. След екшъна в училищния коридор тримата ученици били арестувани за 24 часа.

В следобедните часове на 20 септември районната прокуратура в Асеновград, откъдето са поели разследването, са повдигнали обвинения срещу ученика с кола Атанас Георгиев, когото са оставили за нови 72 часа в ареста. Срещу Атанас прокуратурата е повдигнала две обвинения – за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и за нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Другите двама – Емил Янев и Васко Георгиев, са пуснати да се прибират в ромската махала на село Чешнегирово, където живеят. Те ще бъдат свидетели по процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хелзинския комитет няма ли да се включи, че почна да става скучна темата?
43
0
 
4
 
! Отговори
Аре дъ въ видя! преди 6 години
Нали Симеонов вече одговаря за ромите,председател на комисия е ,а каде е?Не се меси в мръсните работи само по Сланчака адреналинки гони.....
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
".и аз щях да го набия", "учителят е гаден", УЧИТЕЛЯТ Е НАКАРАЛ УЧЕНИКА ДА НЕ ОТВАРЯ ВРАТИТЕ И ДА НЕ КРЕЩИ, С ДРУГИ ДУМИ ДА НЕ ПРЕЧИ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС ТОВА СЕ РАЗПОЗНАВА КАТО ЗАЯЖДАНЕ- НА КЪДЕ СМЕ ТРЪГНАЛИ С ОБРАЗОВАНИЕ НА ВСЯКА ЦЕНА. ЕДНА УЧИТЕЛКА БЕШЕ КАЗАЛА ЧЕ ПОДОБНИ ИНТЕГРАЦИИ СА ОПАСНИ, ЧЕ ПОДОБНИ ИНДИВИДИ ТЕСТВАТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ И С РЕАЛНИ ДЕЛА ДО КЪДЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ- КАКТО СЕ ВИЖДА ДО КОЛА И ПРЕБИВАНЕ- ТОВА МОМЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИНТЕГРИРАНО НА ПОЛЕТО, СРЕД КОЗИ, МАГАРЕТА И ЖИВОТНИ.....
41
1
 
11
 
! Отговори
\ преди 6 години
Въоръжено нападение над учител по време на изпълнение на служебните му задължения?Такива нападения над учители и медицински персонал не ги ли приравниха в закона с нападение на полицай?
40
0
 
11
 
! Отговори
Svidetel преди 6 години
Такива са 90 процента от ,,гимназиите,, в малките градчета- шведите там не знаят да четат и пишат. Така е и в т. наречените проф. гимназии в по-големите градове. 90процента от училищата са ненужни., там не се учи нищо , само се забавляват и хранят шведи.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КЪДЕТО ЕВРЕИТЕ СА УСПЕЛИ ДА ДОКОПАТ ВЛАСТТА ЧРЕЗ ПОСТАВЕНИТЕ ОТ ТЯХ МАРИОНЕТКИ,КАТО В САЩ,ЕС И У НАС ,ТАМ ЗА БЕЛИЯ ЧОВЕК ХРИСТИЯНИН НАСТЪПВА ИСТИНСКИ АД,ЗАЩОТО ВСЯКАКВИ ТЪМНИ ПРИМИТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ СЕ ПОДСКОКОРОСАНИ ОТ ЕВРЕИТЕ РАЗПИЩОЛВАТ,ГРАБЯТ ИЗНАСИЛВАТ УБИВАТ БЕЛИЯ И ПАРАЗИТИРАТ НА НЕГОВ ГРЪБ И Я НЯКОЙ Е ПОСМЯЛ ДА СЕ ОБАДИ ВЕДНАГА СОРОСОВИ НПОтА ЕВРЕЙСКИ КОМИТЕТИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЗАПОЧВАТ ЯК ТОРМОЗ НА ТОЗИ ЧОВЕК С ОБВИНЕНИЯ ,ЧЕ Е(РАСИСТ,КСЕНОФОБ) И ИЗПОЛЗВАЛ ЕЗИКК НА(ОМРАЗАТА)
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САДОВО ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ АСЕНОВГРАД.
37
1
 
18
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Вчера зареждах колата с гориво и ми викат: бензина 1,80 лв. и като извадих кола от багажника и ги подпуках.Кой са те, да ми казват на мене, колко ще плащам.Дойде полицията й тях бих с кола .Писаха ми забележка и я подписах, че повече няма да правя така .....
36
0
 
18
 
! Отговори
Шабан преди 6 години
Всички сме едни страхливи палячовци.
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роднините на побойника,които смятат че той е невинен,са потенциални престъпници,насилници,които мислят,че да вземеш кол и да пребиеш някого,в случая-учител, е нещо съвсем в реда на нещата?!
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не знае,трябва да го съди.Ученикът-насилник трябва да бъде изключен,съден и да завърши,като частен ученик,тъй като проявява агресия и е опасен за обществото.Иначе,неговите съученици,които смятат че съученикът им е"добро момче",са утрешните насилници,те трябва да видят,че в България има закони.Те трябва да станат по-строги към подобни прояви,апропо.Трябва да се върнат поправителните училища и трудовите войски.Не отмъщение,а справедРодителите му,трябва да платят щетите,нанесени на бития учити
33
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако не бяха *** а българи, нямаше да пишете такива глупави статии - да ги оневинявате и прикривате!
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са ТВУ-тата?
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука римата ми хареса! :-)
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пресявайте си учениците и студинтите, защото България се напълни с неграмотни хора с висше образование, а точно такива ни докараха до тук !
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 18 ! Съд "до дупка" за нанасяне на телесни повреди! Къде гледат' заптиетата" или само "форми" искат!Къде е прокуратурата? Къде са "бързите" процедури в съдебната система?Къде са "заеб..евро" законите?
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този интелект не е на средношколци... Върнете си ги там , където им е мястото, иначе следващата новина ще е : "студенти брутално пребиха професор във вуз"
27
0
 
28
 
! Отговори
до Някой по долу преди 6 години
Критерият е че, ако няма ученици се закриват паралелки и се намалява бюджета на у-щето. Затова на 13ти септември директорите звънят на пенсионираните учители да изкарат още една година, а те от своя страна обикалят маалата с цел набавяне на бройки за пред МОН
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителят не трябва да го съди, а училището да пусне жалба до прокуратурата и от там по служебен ред. Учителят да съди училището за това ,че не му усигуряват приемливи условия за труд.
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези "ученици" по кои критерии са стигнали до средно образование?!? Българиооо... В тая държава има ли нещо наред ???