С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Не иска да се връща към случилото се в гимназията в Садово
21 сеп 2017 19:30,
68
С главоболие и в болнични: Битият с кол учител не знае дали ще съди ученика

Антон Велков, учителят по английски, който беше нападнат от свой ученик в Садово, ще остане в болнични общо 14 дни. Той все още се чувства зле след нападението и не иска да си спомня случилото се в училищния коридор на 19 септември.

"Сега все още имам главоболие, световъртеж и не мога", бе лаконичен пред "Монитор" Антон Велков. Няколко часа по-рано той категорично отрече да е провокирал с думи и действия нападателя си, 18-годишният Атанас Георгиев. Конфликтът между тях бил стар.

Още по темата

Преди година ученикът заплашил преподавателя, че ще му запали къщата. На 19 септември Атанас Георгиев заявил на забележката на учителя си да не пречи в часовете: "Никой нищо не може да ми каже. И президентът да дойде, пак не може да ми каже нищо". След това ученикът казал на Велков: "Сега ще видиш какво ще стане".

И за да изпълни заканата си, излязъл навън, взел един кол и с него ударил по главата учителя по английски език.

"Води се следствие и съм казал каквото където трябва. Няма какво повече да кажа. Вие как бихте коментирали това, което се случи в Асеновград? Как бихте коментирали, че човекът в Бяла, когото удариха с бутилка по главата, почина? Така че няма какво да коментирам въобще", заяви преподавателят.

След болничните той все още не знае дали отново ще се върне в класната стая в гимназията в Садово. Не е решил и дали ще съди нападателя си, който е на 18 години и е пълнолетен. Казва, че когато се почувства по-добре здравословно, тогава ще обмисли как да постъпи и дали ще си търси правата по съдебен ред.

Нападението над него стана буквално на втория учебен ден, когато в края на четвъртия час трима ученици от гимназията, сред които и нападателят Атанас Георгиев, влизали от кабинет в кабинет, нарушавайки така учебния процес. Минали и през класната стая на самия Антон Велков, но той успял да се справи първоначално с тях и да ги изгони от часа си. След това влезли в часа на преподавателката по история и география Магдалена Дибчикова.

Отворили вратата на класната й стая и започнали да вдигат шум. Учителката не успяла да ги изгони и отишла до кабинета на зам.-директорката Елена Мирчева, за да се оплаче от ставащото. Мирчева на свой ред излязла в коридора и заедно с Дибчикова и Велков поговорили с тримата и се опитали да ги вразумят. В първите минути Васко, Емил и Атанас видимо се успокоили и обещали да се приберат по класовете си.

Тогава обаче Атанас Георгиев излязъл извън училищната сграда, изтръгнал един от коловете в двора, върнал се и преди някой да успее да се намеси, ударил един път по главата учителя по английски език. Тогава към двамата се втурнали както учители, така и ученици, които ги разтървали.

Преподавателят инж. Зарко Давчев закарал колегата си до здравната служба в Садово, откъдето се обадили за линейка и набитият учител бил закаран в болница в Пловдив. Там минал на скенер и прегледи през спешния кабинет и бил изписан за домашно лечение. След екшъна в училищния коридор тримата ученици били арестувани за 24 часа.

В следобедните часове на 20 септември районната прокуратура в Асеновград, откъдето са поели разследването, са повдигнали обвинения срещу ученика с кола Атанас Георгиев, когото са оставили за нови 72 часа в ареста. Срещу Атанас прокуратурата е повдигнала две обвинения – за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и за нанасяне на лека телесна повреда на учител.

Другите двама – Емил Янев и Васко Георгиев, са пуснати да се прибират в ромската махала на село Чешнегирово, където живеят. Те ще бъдат свидетели по процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че трябва да го съди това момче заслужава да бъде тормозено, а чрез съдебната система можеш да окажеш огромен тормоз върху един човек.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РашоАко беше така нямаше 70% от затворниците да са църни.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой е просто *** , може и да не му се обръща внимание. Но тези не са "кротки ***" , те са вредни за обществото и трябва да се наказват така, че да служат за назидание на всички онези, които дори само си мислят да кривнат от правия път! Иначе положението излиза от контрол!
21
2
 
21
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
И да го съдят тулупа ,нищо няма да се получи. БХК ще му изпратят едно адвокатче и ще почнат да разиграват съдебната система с години. Предишната практика го показва.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво следва после?! Да почнат да ни пребиват и по улиците?! Когато станат повече от нас , а държавните институции все така си спят...
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един обикновен ден в ...
18
5
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Това вече не е държава, а някакъв евроатлантически нужник. Факт !
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беззаконие, липса на респект към органите на реда, отглеждана с години безнаказаност. Това в коя друга държава може да си случи?!?
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
P.chalakov
15
0
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
.. Другите двама Емил Янев и Васко Георгиев, са пуснати да се прибират в ромската махала на село Чешнегирово.. Какво въобще има да се коментира!?
14
0
 
32
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Вината на държавата, 15, е че трансформира училището в затвор за малолетни или ТВУ, но без труда. Там трябва да влезе куцо и сакато, което изобщо не се интересува от учене, само и само да е в институция. Съвсем ясно е, че не се учи, пречи се на ученолюбивите деца. Кой учи в среда, където е пълно с насилие и учителите се страхуват? Ако има място, където да избуяват асоциални прояви, това е българското училище. Каквото поискаш! А когато твоето дете трябва да е там, правата му не се ли нарушават?
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз викам учителят да съди Бойкостан в Хага!
12
1
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Просто ние не водим дела, в България е водено едно дело на дете, отхвърлило услугите на МОН, социалните изгубили, а съдията казал, повече не ме занимавайте. Защото му тупнали един куп международни спогодби които не позволяват насилие над свободния избор на човека. Националните правителства си приемат неща, които няма да издържат в международен съд, но блъфират, ако мине. Ние допускаме да мине и това е силата им, нашия страх.
11
0
 
12
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Ами, 8-ми , държавата притиска винаги хора, които не си знаят правата. Тя е машина, като всяка машина иска всичко да подреди, прошнурова и прономерова и да ни картотекира. Наша работа е да пренастройваме машината да ни зачита правата. Като в Аз, роботът, направиха роботи помагачи, а после мозъкът им еволюира и взе властта, за да пази хората от самите тях. Човешките права са си записани, България се е подписала. Възползват се само, защото не сме ги прочели, ако мине номера. Но дела не печелят...
10
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те българите не са по-различни,още в соца училището беше зверилник,говоря за 1980-те години
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Управленците разбират под приоритет образованието да наливат пари за ремонт на сградите. Защото пътищата вече са построени, санирането приключи успешно и фирмите трябва да работят. Да отделят някой лев за истинска охрана и отбрана на училищата от мънгалската напаст. Географката, зам. директорката и тея урунгели издевателстват. Здрави охранители и бой под баскетболния кош пред строя!
8
0
 
30
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
На тези хора просто не им е мястото в училището, то не е социална институция. Макар всеки да има право на образование, би трябвало да не се допускат хора, които биха злоупотребили с предназначението на училището. Да затваряш хора в училища, за да имат равен старт е като да ги затваряш в болница, защото имат равно право на здравеопазване. И да потрошат апаратурата и лекарите. Места, в които се извършват специфични сложни процеси, трябва да се използват само по предназначение и при нужда.
7
0
 
20
 
! Отговори
До Helleborus преди 6 години
Да, ама когато в частното училище родителите настояват децата им да не учатв една и съща смяна с учениците от професионално училище, в което има засилено ромско присъствие (защото ползват една и съща сграда), веднага се намериха журналисти да възроптаят срещу този "каприз"!Жалкото е това, че само в частните училища може да се поставят такива условия. В останалите училища родителят-данъкоплатец няма такива позиции. Това не е правилно! С нашите данъци се издържат училищата, които не са частни!
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемат е в глобализацията. Това ще изяде главите на бялата раса!Преди 30г когато имаше граници имале и държави
5
0
 
26
 
! Отговори
87 преди 6 години
Значи конфликтът между тях е тлеел отдавна,имало е закана за палеж,но никой не е взел предохранителни мерки,макар че сигурен съм ,че дирикторът и други са знаели за всичко това.И сега се опитват да потулят нещата,вместо да разтърсят до основи всички страни и да знаят и ромите,че живеем в правова държава ,без самоуправство.А учителят го съветвам да ги съди докрай и прокурорът да иска максимална присъда.А учителят да се премести в друго училище ,в друго населено място!Директорът и РУО не са си на