ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна

"Квалификации" 2017 е част по програма на МОН
Обновена: 21 сеп 2017 16:26 | 21 сеп 2017 16:22, Анисия Иванова
2
ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна
Снимка: ВУЗФ

Обучения по иновативни практики и мотивационни образователни техники провежда Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) на над 150 учители от цялата страна. Те се провеждат като част от програмата "Квалификации" 2017 на Министерството на образованието и науката и ще продължат до края на месеца. Тази година партньор на програмата стана и ВУЗФ, който се доказа като иновативен университет с учебна програма, адаптирана според бизнес обстановката в страната.

Общо 155 учители от десетки градове ще се включат в двете обучения, като първото от тях – по управление на иновациите, вече е в ход. Лектори от ВУЗФ обръщат внимание и представят на преподавателите нови образователни технологии, техники и методи на преподаване и оценяване, както и последните тенденции за развитието на иновациите във всяко направление, съобщиха от ВУЗФ.

В понеделник ще започне и второто обучение за учители, директори и заместник-директори – за формиране на умения за работа в екип и повишаване на мотивацията сред децата в училище. В него ще участват общо 90 преподаватели. Всички учители, които преминат обученията, ще получат удостоверения, които ще им присъдят по 1 квалификационен кредит.

Работата на ВУЗФ няма да приключи с тези обучения. Те планират да продължат обученията си с тези училища, като този път те ще бъдат насочени не само към директорите и учителите, а и към техните ученици.

От ВУЗФ са категорични, че добрата връзката между средното и висшето училище е сигурна гаранция за развитието на българското образование. Поради тази причина висшето училище създаде клуб "Образование и бизнес ръка за ръка“.

Всяко едно училище може да се възползва от привилегиите, които могат да му дадат членството в този клуб. Повече информация може да намерите на: http://teachers.vuzf.bg

ВУЗФ e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството.

През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е едно от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL.

ВУЗФ предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта, корпортативното управление, шоубизнеса и журналистиката. Има съвместни програми и с престижния британски университет Sheffield и всички, които завършат тези специалности, получават двойни дипломи – от ВУЗФ и от Sheffield

ВУЗФ разполага с модерна учебна база и работи с десетки големи компании и партньори, където студентите могат да стажуват.  През последните години висшето училище се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми.

Университетът създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса и нуждата от добре подготвени кадри в различните сфери на икономиката. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
"нови образователни технологии, техники и методи на преподаване и оценяване, последни тенденции за развитието на иновациите" Откъде държавата взема тези неща? Те по принцип се създават от свободното общество, когато има различни свободни учени, свободни школи, когато обществото твори, се раждат откритията. Чиновниците не ги създават, те ги вземат от обществото, но откъде ги вземат в общество, на което е забранено да твори свободно образование??? Или чисто и просто откровено ни се спускат от НПО?