Тест за родители на ученици: Даряваш или боядисваш!

Образователният министър обяви, че подобни практики са нередни
22 сеп 2017 10:03,
78

Родители на ученици от столичното 54-то СУ "Иван Рилски"са били подложени на тест, в който е трябвало да зачеркнат поне един отговор.

Въпросникът е под формата на декларация, в която майките и бащите на децата трябва задължително да кажат как ще подпомогнат училището.

Те трябва да изберат от 9 точки, информира Bulgaria ON AIR..

Още по темата

Сред вариантите за подпомагане, които родителите трябва да посочат, са дарение на книги за библиотеката, извършване на физически труд, какъвто е необходим на училището и възможен за родителя, като например боядисване. А също и дарение на материали, които да се ползват за училището, консумативи за медицинския кабинет, спомагане със средства за развитието на спорта в училище.

Сред останалите опции са и "Ще осигуря месечна стипендия, сума по моя преценка, за дете/ученик от семейство с нисък социален статус“, "Ще участвам доброволно в опазване на дворни площи от повреждане и замърсяване в учебно и извънучебно време"и "Ще участвам в подготовката и провеждането на извънкласни и училищни мероприятия”.

"Декларирам, че ще предоставя средства в размер, определен от училищното настоятелство, които да се използват за нуждите на учениците", се казва в документа, който майките и бащите получават на първата родителска среща.

Родителите се притесняват това да не рефлектира върху децата им.

Образователният министър Красимир Вълчев коментира, че подобни декларации не са редни, защото съдържат елемент на покана, а дарението към училището може да бъде само доброволен акт, без да има намек за някаква задължителност, пише “Монитор“.

Министърът добави, че е започнала проверка в училището и не били събрани никакви пари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСЯКО СЕМЕЙСТВО МОЖЕ ДА ОТДЕЛИ СВОБОДНО ВРЕМЕ И ДА СЕ ВКЛЮЧИ С ЛИЧЕН ТРУД- КОЕ ТУК СКАНДАЛИЗИРА СЕМЕЙСТВАТА. БОЯДИСВАЛА СЪМ, ЧИСТИЛА И ЛЪСКАЛА СЪМ СЛЕД РЕМОНТИ И СЕГА ДА МЕ ПОМОЛЯТ ЩЕ ОТИДА- ХОРА, НАУЧЕТЕ СЕ, ЧЕ ОСВЕН ДА ВЗЕМАТЕ, ТРЯБВА И ДА ДАВАТЕ.
2
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 6 години
Столичната математическа гимназия повлече крак с наскоро уволнения си директор. През същата процедура трябва да мине и 54-то. Дали пък шефът на 54-то и бившият вече директор на СМГ не членуват в една и съща евангелистка църква, която много си държи на "десятъка" и оттам да идват проблемите?
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванъ Вазовъ: "Богатий - с парите, бедният - с труда. Всекий за Дялото."