Правописна грешка в помагало за деца... по български език

Според издателството причината са кратките срокове за издаване
30 сеп 2017 18:57,
42
Правописна грешка в помагало за деца... по български език
Снимка: Нова тв

Граматическа грешка е допусната при отпечатването на помагало по български език за 2-3-годишни деца в детските градини, пише Нова телевизия.

Снимки на помагалото станаха много популярни в социалните мрежи.

Грешен е пълният член в заглавието - "Моята приказна пътечка към българскиЯТ език и литература".

От издателството обясниха, че грешката е резултат от кратките срокове за издаването на много учебници и помагала за новата учебна година.

След като новото издание попаднало в склада, не било проверено от технически редактор и така попаднало в разпространителската мрежа.

От там гарантираха, че целият комплект работни листове е спрян от продажба и че през следващата седмица поправените издания отново ще са в продажба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
3
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Всичко се либерализира, но не и образованието в България. С тоя контрол толкова. В един свободен пазар на образователни продукти, тази книжка нито щеше да изглежда така тъпо, нито щеше да има грешки. В България единствените конкурентни учебници са тези по английски език, но които не са писани с българско участие. И са на свободни конкурентни школи, но и самостоятелни автори. Нито са писали по поръчка, нито са искали одобрение от някое министерство, пишат,печатат и продават, защото са качествени.
36
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До oneЩото си ***, баце. Затуй ти е трудно. Направо да направят тъпотата задължителна и тогава вдичките бабуини ще сте щастливи, нали?
35
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Тия ще да са от карловските села - там и в самияТ град пълният член е задължителен. Абсолютно във всички случаи се употребява.
34
8
 
1
 
! Отговори
one преди 6 години
офф крайно време е с този пълен непълен член да се опростина мен лично все още ми е трудно да преценяват правилото.все пак и езикът може да се развива и правилата му.
33
4
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 6 години
Иначе грешките помагат з а откриване на наркотизирани и обсебени от масови убиици в различни спец служби вкл англо и руско говорящи..Обсебените при специфични грешки крещят нагло и набеждават авторите на подадени навреме доклади ..През 2014 година пристигна колега от МОсква който бе пси препрограмиран д а ругае всички ХОХОЛИ.. Целта на англо говорящи терористи бе да окупират цялата УКрайна /открили много ценни суровини/. на руски колегата бе неадекватен минахме на БЪлгарски и го излекувахме..
32
3
 
0
 
! Отговори
проблеми с мафията преди 6 години
Полицейската мафия/разпространява СПИН и наркотици прави показни кървави широко рекламирани атентати с цел внедряване на все по жестоко вредни терористични съоръжения вкл в лични документи ,телефони,телевизори,автомобили за стотици милиарди живи долари/се опитва да контролира ОН лаин всичко писано вкл от важни експерти.Често текста с е контролира от наркомани или от обсебени от масови убиици.Облъчвани през екрана правят правописни грешки често ЦЕЛ - да се обевят за НЕГРАМОТНИ..
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗДАТЕЛСТВОТО Е "АНУБИС-БУЛВЕСТ"А дале книжката не е проверявана и от някой "експерт" в МОН !?
30
1
 
9
 
! Отговори
УЧЕБНИЦИТЕ СА ВИНОВН преди 6 години
Много са сладки репортерки, които гледат умно и задават въпроси от рода на:НА КОЙ казахте... ОТ КОЙ взехте...вместо НА КОГО и ОТ КОГО.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ТОЙ ТЕХНИЧЕСКИЯТ РЕДАКТОР МОЖЕ ДА Е ПРОМЕРИЛ ИЗДАНИЕТО, АМА И НЕГОВИТЕ ЗНАНИЯ ПО ГРАМАТИКА ДА НЕ СА НА НИВО.То така се започва - от детската градина - чак до журналистическия факултет. Все ги мъчи този пълен член, все не могат да научат къде се слага.
28
1
 
5
 
! Отговори
Истински загрижен преди 6 години
"Правописна грешка в помагало за деца... по български език"МАЙ И СПИСВАЩИТЕ ТУК "ПУБЛИКАЦИИ" СА УЧИЛИ ОТ ТОВА ПОМАГАЛО, БИДЕЙКИ "ПУБЛИКАЦИИТЕ" ИМ СА ОБИЛНО ОСЕЯНИ С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ!
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това издателство име няма ли? А кой е авторът? Егати и журналята, които са на нивото на *** *** от Нова телевизия! И какъв технически редактор - издателствата пускат вече текстове както са написани. На всичкото отгоре - помагало за 2-3 годишни деца. Те ли ще го четат? МОН-ски инициативи по проект. Да живееш в Простландия, каква орис!
26
1
 
5
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Ха, ами техническия редактор, защо взема пари?! И аз искам такава работа хем нищо да не правя, хем заплатка и то едва ли е 500 лв
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешката е на площад "Народно събрание" там където е било едно време шведския катун! Къде е БХК да осъди този нечовешки акт че са изгонили шведските братя за да построят парламента ????
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички учебници има грешки, всякакви грешки...Един учебник по всеки предмет, това е правилното и разумното. Лакомията и тъпотата са затрили много народи. Дойде и нашият ред.
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ама какво е това "1. група"? Първа група ли означава? Откога са въведени такива означения с точкувания?"От 2002 г. - в правописния речник.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Koмунистически животни, долни плъхове, паразитиращи на гърба на децата. Гадна застаряваща ***.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тиневека да споменем, това, че поколението, което първо започна с радка пиратка, бе расло в дълбините на великия комунизъм ... ако имаха толкова силни морални устои ... Какво им се случи ?
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"....пише Нова телевизия" - телевизията, в която всички бъркат пълен и кратък член, а за бройната форма на одушевени да не говорим изобщо...
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Васке, ако тръгна да изброявам правописните грешки в този сайт само за последната една седмица, няма да спя тая нощ. Оня ден една твоя колежка беше написала "пристъпният" в заглавието на статията. Така че хайде по-полека с критиките за правопис, вие вече сте се доказали като тотално неграмотни.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къдя на къдя!