Обществото отново ще сваля шапка на учителя. Кога?

Янка Такева: Учителят трябва да бъде преди всичко добър човек!
Обновена: 2 окт 2017 14:23 | 2 окт 2017 14:23,
13
Обществото отново ще сваля шапка на учителя. Кога?
Снимка: БТА

Много е важно човек да бъде мотивиран да работи като учител, заяви Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, която бе гост за откриването на новата академична учебна година на Педагогическия колеж в Плевен.

Тя допълни, че според нея учителската професия е с най-висока обществено значима стойност.

"Няма друг човек в обществото, който да изгражда личността - това е българският учител", е убедена Такева и допълни, че каквото и да се случи в обществото, винаги ще има учители.

Според нея, дори един учител да допусне понякога пропуск в методиката на работата си, той трябва да бъде винаги добър човек.

"В етапите на развитие децата имат периоди, в които им е нужна подкрепа - не се ли даде тя в училището и в семейството, може да се опропасти цял живот, не само на детето, на семейството, но и на поколението", смята Такева, цитирана от БТА.

"Затова най-важното е да бъдем добри - да разбираме учениците, родителите, колегите. Наближава времето, когато българските родители, обществото, отново ще сваля шапка на учителя", прогнозира Янка Такева.

Днес тя изнесе академична лекция пред студентите на Педагогическия колеж в Плевен. Директорът на колежа доц. д-р Емил Бузов заяви, че тази година интересът към специалностите на учебното заведение е бил много по-висок, в сравнение с миналата година, като за едно място са се състезавали по трима кандидати. Новоприетите студенти са 75.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Като изключим това, че често стават самите те насилници или прекарват живота си по психиатри. Учителите са били уважавани, когато са служили на обществото. Ето, това е разликата. Уважаваният учител е този, който е избран от семейството, след щателно търсене и са поискани услугите му, а тай се опитва да отговори на доверието и очакванията на семейството. И не става дума за пари, а за ред на зависимост. Възрожденското училище не е правено от МОН.
9
2
 
2
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Доколкото й следя изказванията, много добре повтаря опорни точки, предполагам затова си стои толкова време. Всичките тези не работещи теории за интеграция, социализация и т.н., в момента се е заела да доказва, че няма нищо лошо децата да пострадат в училище, защото стават по-силни. Какво ли е човек, на който не са му наврели главата в тоалетната чиния като малък или не са му изкарали далака или не е станал жертва на сексуални гаври в тоалетната? Ами да, жертвите на насилие са много силни хора.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платете на учителите със суджук, накарайте учениците да "даряват" туршия за по-добър успех и нещата ще се оправят! Ще литнат шапки и бумбета!
7
3
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
коги шеф на синдиката на даскалята спре да е номенклатурчик. и коги даскалята станат учители, а не крещят цел ден по дечурлигата и после да отбиват номера по главна книга
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй изкопаемо, завършило селско-стопанското училище в Ихтиман , специалнос "Животновъдство" 30 години яко намазва но гърба на даскалите ! Прилича на мавзолейно чучуло, но отказване няма !
5
1
 
13
 
! Отговори
Чери преди 6 години
Янке, хайде стига с тази отблъскваща, угнетяваща физиономия. Усмихни се малко, нали вече не гладуваш и постигна поста, който гонеше. Откакто си там няма учителски стачки.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Искам да ти споделя, че скоро изпратих писмо на Янка Такева, с което я сезирах, и жената се отзова и то по възможно най-адекватен начин, за което, да си призная - не очаквах. Но явно за толкова години се ошлайфала и със съвест продължава да си върши работата и да защитава учителите!!!!!
3
2
 
20
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Ще се увеличи приемът, няма начин! Нали затова тръбят, че търсят 3 000 учители всеки август. Докато безработните учители се чудят какво да работят и как да изхранват семействата си. Да видим като се дипломират тези кандидат- учители на кого ще преподават.Този колеж в Плевен кому е нужен? Пловдив, В.Търново, София, Шумен, Силистра, Кърджали, Благоевград... малко ли са тези педагогически ВУЗ-ове, че и в Плевен?
2
2
 
25
 
! Отговори
Янке, Янке преди 6 години
С теб начело на "образованието" 27 години го докарахме до тук. Такива като тебе докато има Янке, война не ни трябва, Янке....
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Янка, вечна шефка на учителите!