Дрескод и в училище: Без скъсани дънки, къси поли...

Тежкият грим и дълбоките деколтета също не са препоръчителни
Обновена: 10 окт 2017 07:23 | 10 окт 2017 07:22, Камелия Цветанова
72
Дрескод и в училище: Без скъсани дънки, къси поли...
Снимка: Булфото, архив

Хитовите скъсани дънки, които тийнейджърите носят и се продават масово по моловете, са забранени като част от облеклото, с което учениците прекрачват школския праг. Това става ясно от правилниците на столични училища, показа проверка на "Монитор".

Тежкият грим, късите поли, както и предизвикателните дрехи с дълбоки деколтета също не са препоръчителни.

Сред задълженията на учениците, записани в правилника на 119-о СУ, е "да се явяват в училище в облекло и външен вид, които градят чиста и спретната визия, съответстваща на институцията на положението му на ученик и на добрите нрави".

В столичното 32 СУ пък не позволяват повече от две обици на ушите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: училищедънкиучевици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
16
 
! Отговори
СТЕФАН преди 6 години
Нека държавата да отпусне пари за униформи,щом не харесва как се обличат учениците в училище.
40
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрескод е задължителен и не толкова строг като униформа. Не е вярно че едно време имаше униформа. Просто имаше указания за облеклото. Престилките не бяха задължителни.
39
10
 
6
 
! Отговори
За онези палта преди 6 години
Наскоро успях да гледам един много стар филм, "Закуска в Тифани"(1961) и разбрах откъде са се взели онези странни палта,които гимназистките носеха в средата на 70-те год. В началото на 60-те год. зимните палта са били с дължина една педя под коляното, с големи кръгли яки, а от раменете надолу се разширяват като камбана.Бяха от мек, качествен плат. Вероятно са изостанали по складовете и нашите са ги купили евтино на едро. Но да облечеш така 17-годишна, по време, когато се носят дънки и мини поли?
38
11
 
9
 
! Отговори
До Blackradio преди 6 години
Трябва да има някакви правила за облеклото на учениците.Добре ще е, ако в гимназията се въведат красиви и практични униформи,като всяко отделно училище има своя униформа.Но това, за което пишеш - униформите от времето преди 1990 г. - това беше неразумна отживелица.Баретките нямаше как да си ги закрепиш на главата, а изискването да бъде обръсната до кожа тази част от главата на момчетата, която не е покрита с фуражка, гарантираше менингит.Палтата за девойките по едно време бяха като за бременни
37
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разврата се подкрепя чрез медиите като Музикалните канали, холивудските филми постояното натякване че всичко "Черно е божествено"....
36
1
 
21
 
! Отговори
Заинтересуван преди 6 години
А относно обиците, слагани на носа има ли забрани и ограничения?
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори бибиси, сиенен, френските канали са по модела на севернокорейците - нито една презентаторка не лъсва с деколе до корема и пола, презентираща прашките. Нито сядат по студията директно върху прашки, поради че полата се е качила до кръста. Веднага идва мисъл дали тивии студията имат яко перо за дезинфектанти по седалките. П р осто тията най~вече лъсва при хигиената. От всяко естество. Та, училищата и вузовете има какво да учат.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно нещо е свободата - аз ти я давам. Уж хубаво, уж забавно, ама то решаваш, да видиш този живак в термометъра, дали е толкова отровен, колкото го изкарваме ....
33
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е. Аз съм отишла да уча там, а не да се дървя като ***, защото на всяка втора и се виждат прашките. ..И не, не е моя вината. На 15 съм, имам хормони, но е много трудно, когато полови Ата ходят с дрешки, от които им прозират зърната !
32
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Ясно е с тежката агресия отсега в училище какво ще направят тези в бъдеще със сегашното поколение и техните семейства - ще ги унищожат без да им мигне окото. На запад богатите от България също вече са мачкани, има негласно убеждение навсякъде, че са криминални и опасни
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чужденци минават покрай училище. Единият казва гледа, гледай колко много труженички са се събрали на едно място.
30
3
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Както има "работещи бедни" още по голямо е изобилието от" неграмотни вишисти".
29
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак някакъв ред трябва да има а не пред училището да се мотаят малолетни ***.
28
18
 
6
 
! Отговори
производител преди 6 години
До МимаМиме, за 28лв не можеш да вземеш 3 качествени блузи ако ще да пазаруваш не на едро ами на производствени цени :))) ... за 28лв можеш да вземеш 3 чифта прилични връзки за обувки ;)
27
1
 
52
 
! Отговори
Аз преди 6 години
За мен нещата опират най-вече до възпитанието от родителите и контрола им. Хубаво- тийнейджър...хубаво-мода...хубаво- дискотека...,но на училище облеклото трябва да е прилично. Повечето изглеждат така все едно пътьом от дискотеката са се отбили, ей така за разнообразие до училище да си видят дружките, неуспели за дискотеката. И за родителите това е нормално ( тип майката на Сузанита) - ето това е най-голямата трагедия!
26
10
 
34
 
! Отговори
Има и просташко преди 6 години
Ако бях директор на училище, щях да забраня татуировки, обеци по лицето - нос, вежди, брада, език, обеци по ушите - причиняващи огромни дупки - тип геврек, гол пъп, свлечени, панталони, от които се вижда бельо, поли по-къси от педя и половина над коляното,обеци на бройповече от стандартните по 1 дупчица на ухо съдрани дрехи, дълги маникюри. Разрешени - Маникюр 3 мм, без мръсотия под ноктите, лак ако се ползва - за предпочитане в пастелни тонове или безцветен, гланц за устни - с цвят на устните,
25
3
 
18
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Съвременното училище в България е твърде унифицирано, за да може да има характерно лице. Точно защото се внушава, че всичките ни деца трябва да бъдат еднакво годни за всички професии, без да се набляга на специфичните знания и умения. Без значение дали ще ставаш заварчик, тракторист, археолог или научен изследовател, до десети клас трябва живееш точно като останалите. Тази боза, това крайно уеднаквяване, води до липсата на характер на училището, за да може то да става за всички по малко.
24
1
 
10
 
! Отговори
Униформеният преди 6 години
Анонимен:Да, по време на соца *** не са я гонили и е пристанала на татко ти непорочна и недокосната. Еххх чисти времена, ехх
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За униформите съм , но точно в споменатото 119 училище те са на безумна цена с отвратително качество.Преди години се принудих да взема една момчешка тениска , за дъщеря си защото тези за момичетата бяха с ..............огромно деколте.
22
2
 
29
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Логиката на облеклото е да подготви децата за работната среда, в която ще прекарат живота си. Например във висшите колежи, откъдето идват политиците, учениците са облечени с костюм и вратовръзка, черни чорапи и обувки, но и самото училище представлява почти точен аналог на деловия и организиран живот на висшата класа. В професионални училища често се носи облекло, съответстващо на типа работа. Нашите училища изглежда подготвят за професия посетител на нощен клуб, лентяй или кандидат за помощи.