Обучават учениците как да управляват парите си

В проекта участват ВУЗФ, банки и онлайн платформа за видео уроци
11 окт 2017 20:26, Анисия Иванова
3
Обучават учениците как да управляват парите си
Снимка: Reuters, архив

Над 70 учители от 53 училища от 34 града в страната участваха в обучение за преподаване на финансова грамотност на ученици от девети до 11-и клас, съобщиха организаторите на кампанията "Нашите пари".

Участниците в обучението са имали възможността да навлязат в детайли в програмата, да задават въпроси, да разиграват учебни часове и да се запознаят с допълнителни стимулиращи интереса на учениците аспекти, които да могат да прилагат в клас.

Всички учители са проявили интерес да включат часове по финансова грамотност в учебната си дейност през учебната 2017/2018 година. Обучителният курс е по специално разработен от български банки учебник и учебна тетрадка, в които са включени ключови финансови теми като икономика, лични финанси, бюджетиране, спестовни сметки, заеми, инвестиции.

Целта на програмата е учениците да бъдат обучени в клас как да управляват бюджета си и да вземат разумни решения за своите финанси.

През 2017 г. беше осъществен пилотният етап на програмата - проектът "Нашите пари", започнал през февруари. В него се включиха над 720 ученици от девети, десети и 11-и клас в 12 училища от страната.

По проекта, освен български банки, партньори са и Висшето училище по застраховане и финанси, както и онлайн платформата за видео уроци и упражнения по различни предмети - Ucha.se. На нея вече е открита рубриката "Пари и бизнес", в която могат да се намерят видео уроци, обхващащи темите, включени в учебника, съобщи БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търсят работа на хилядите некадърни икономисти, нали???
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой да ги учи на съвест ,честност,доблест?!!!Я,ама това не са пари,а щом не са пари,значи няма съвест,честност,доблест - те принадлежат на парите!А парите,на банките,т.е,на евреите!И гоите също!
1
0
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Велика идея!Крайно време беше!Браво!