ТУ става банка кадри за наши и чужди инвеститори

ВУЗ-ът стана част от проекта "Fast-tracking Success" на НКИЗ
Обновена: 17 окт 2017 20:07 | 17 окт 2017 20:04,
6
ТУ става банка кадри за наши и чужди инвеститори
Снимка: НКИЗ

Техническият университет стана част от проекта "Fast-tracking Success", който дава възможност на студентите за стажове и постоянна заетост в успешни компании.

Това стана възможно след подписването на меморандум за сътрудничество между висшето учебно заведение и  "Национална компания индустриални зони“ ЕАД.

"Идеята за проекта “Fast-tracking Success" се зароди в отговор на конкретните нужди на инвеститорите в нашите зони“, каза изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес. Тя допълни, че една от основните трудности, които срещат не само чуждестранните инвеститори у нас, но и българските компании, е осигуряването на квалифицирани кадри, особено от техническите специалности.

“Fast-tracking Success" създава база за партньорство с университети от цялата страна. В рамките на него инвеститорите ще могат да получават адекватна информация за броя студенти, които се обучават по специалности и по региони.

Те ще могат да правят и конкретни заявки за кадри към кариерните центрове на съответните университети, като предоставяните възможности ще бъдат както за стажове, така и за постоянна заетост.

Очакванията на екипа на НКИЗ са това да подобри значително нивото на младите ни специалисти, които ще могат да се реализират в редица чуждестранни компании с високи стандарти на работа.

Не на последно място самите университети ще могат да изградят реална представа за търсените кадри, в отговор на което могат да адаптират учебните програми.

“Подобно сътрудничество с университетите ще осигури и директен достъп на студентите до бизнеса, така че те да изграждат ценни професионални умения още докато се обучават", допълни Антоанета Барес.

“Този меморандум представлява заздравяване на една връзка и разширяване на нейните възможности. За студентите е още един нов портал към тяхната реализация", заяви проф. дтн инж. Георги Михов.

Меморандумът бе подписан в рамките на дванадесетото изложение на работодателите "Дни на кариерата“, което се организира от Технически университет-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
До 1 и 4 преди 6 години
@1: И ти ли си от дърводелците, за които ИНСТИТУТ е само СУ? @4: Щото пък има нужда от прависти и икономисти: едните измислят налудничеви закони как да крадат нормалните хора, другите използват тези "закони" със същата цел
4
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
България няма производство, няма нужда от инженери, не може сам е един ИТ-сектор.3/4 от комп.специалисти работят за чужди фирми в България.
3
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Умните инженери и доктори скоро със свещ да ги търсим ,няма да ги има, докато една чистачка взема заплата колкото един инженер в производството.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме разсмайте :)) Докато там е пълно с постсъюзки дъртици ...никога няма да е нищо повече от едно школо. ВремеТо го показа. За 57 години няма бизнес , няма кадри , няма потенциал , няма сила. Това са факти. Ако може някой да ги оспори.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Техникума в дървеница!