Гласът на малчуганите: Направете нещо за тежките раници!

Петокласничка подаде жалба до Държавна агенция за закрила на детето
23 окт 2017 07:15,
83

Снимка: Facebook

Петокласничката от софийското 35-о СУ "Добри Войников" Теодора Божкова подаде жалба до Държавна агенция за закрила на детето заради тежките раници на учениците. Към своята жалба тя прилага и подписите на своите съученици от 5 "б" клас, които я подкрепят в мнението ѝ.

"Здравейте, госпожо Кънева, Вашето име го намерих на сайта на Държавна агенция за закрила на детето. Искам да подам сигнал за тежките раници на учениците. Мисля, че не е редно раниците, които носим всеки ден, да тежат по осем и повече килограма. Събрала съм подписите на моя клас за тази жалба, защото съучениците ми са съгласни с мен, че е вредно за здравето ни и за самите нас. Моля да направите нещо по въпроса с тежките раници", пише в своята жалба Теодора.

Майка ѝ Лилия Нинова разпространява информация за действието на дъщеря си в социалните мрежи и дори преди дни създава Facebook групата: "Да спрем гаврата на МОН с българските деца".

Тя има за цел да достигне до повече родители и загрижени за здравето на учениците и с общи усилия да се намери добро решение на проблема с тежките раници, което да бъде предложено на Министерството на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари