МОН с идея: Купувайте евтини тетрадки, за да са леки раниците

Тези от по-некачествена хартия не тежали колкото по-скъпите
31
МОН с идея: Купувайте евтини тетрадки, за да са леки раниците
Снимка: Булфото, архив

Просветното министерство реагира на жалбата на петокласничка Теодора Божкова  от столичното 35-о училище "Добри Войников" до председателя на Държавната агенция за закрила на детето срещу тежките раници на учениците.

Още по темата

Раницата, която носи детето в някои учебни дни стига и до 8, 3 кг.

Зам.-образователният министър Таня Михайлова се срещна вчера с Теди, за да я изслуша и да предложи решение на проблема.

По думите на майката не петокласничиката Лилия Божкова, Михайлова е предложила тетрадките на учениците да са по-нисък клас – по-некачествена хартия, но по-леки.

"Не смятам, че това е решение, защото децата сега изграждат почерка си и е хубаво да пишат на по-висок клас тетрадки. Предпочитам учебниците да са по-нисък клас, но с повече съдържание, за да няма нужда от допълнителни помагала и сборници", каза Лилия Божкова пред bTV.

Тя е категорична, че работа на МОН е да измисли начин да олекоти раниците, защото решението не може да дойде от родителите и децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от МОН станаха вече смешни,да не кажа-цинични.Наскоро се вдигна шум около предложението да има черно-бели учебници за по-бедните родители.И от МОН също бяха против.А сега пък призовават за по-евтини тетрадки.Значи може и по-евтино.
4
0
 
24
 
! Отговори
?? преди 6 години
Нека всяко дете си има шкафче и учебниците да не се разнасят всеки ден или не може ли самите учебници да са от по-лека хартия и по-малко страници? Учебниците да се взимат за уикенда вкъщи, а с останалото време да се разнасят само тетрадките и учебните тетрадки...Програмата да се направи така, че да има не повече от 3 предмета на ден. Блокове по два часа наведнъж. Не може да имаш 5 различни предмета и да носиш по всеки тертадки, учебници, учебни тетрадки/сборници...Не е толкова трудно да се мисли
3
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Раницата на сина, който е 2ри клас, често е над 6 килограма, понеже има куп допълнителни пособия и тетрадки. Предлагам просто да намалим заплатите на чиновниците, измислили купищата ненужни книжлета, които първо са скъпи, второ трябва шерп да ги носи.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз навремето ходех с една тетрадка на училище караха ни да си обличаме тетрадките и учебниците с един дебел зелен картон тежи не се трае. Е тъй си ходех с една тетрадка и много пищови сега и без тетрадки да ходят пак ще изкарат.
1
1
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Предлагам следното шващаме един чиновник и го одираме жив пред дружките му да видите как ще се наредят нещата от само себе си.