Постиженията на армията оживяват в "Българско военно чудо"

Премиерата на проекта е на 26 октомври във Военния клуб в София
Обновена: 25 окт 2017 10:25 | 24 окт 2017 16:19,
11
Постиженията на армията оживяват в "Българско военно чудо"

Най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България оживяват в новата документална поредица на сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец" – "Българско военно чудо".

В рамките на 10 късометражни филма поредицата пресъздава най-важните моменти от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първа и Втора световни войни. Освен историческите факти, във филмите се обърща голямо внимание и на конкретния исторически контекст. По този начин всеки зрител може да влезе в ролята на българските главнокомандващи и да получи едно по-задълбочено познание за тези битки. Това прави филмчетата от поредицата изключително подходящ образователен способ при преподаване на история в училищата и гимназиите.

Поредицата "Българско военно чудо" е съвместен образователен проект на сдружение "Българска история" и  ЗАД "Армеец", който цели да направи историята интересна за широката публика и да напoмни за трудните решения, пред които армията ни е била изправена и огромната сила, която българският народ притежава, когато е обединен.
 
Първите два филма от поредицата ще бъдат представени на официална премиера във Военния клуб в София на 26 октомври от 19 часа. Входът е свободен за всички, които искат да бъдат част от събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Било е някога чудо.Дори и по Ньойския договор имахме право на по-голяма армия.Сегашната ни армия е абсолютно безполезна, само харчат излишни пари за издръжката и.
6
1
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
BA e mnooooogu jaka ..... ima mnogu nadezni penzioneri- stari prdlovci vo BG koi sakaat da sluzat...
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До по авторите личи 4Ми да, явно руснаците са платили на Фердинанд да забърка Междусъюзническата война и да натика България в Първата световна.
4
6
 
1
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Българската Армия е изключително организирана и издръжлива но също така и оборудвана със оръжия 5то поколение. Естествено БА не парадира с тези оръжия но подлите врагове Русия и Турция много добре знаят че могат да станат за резил пред света ако се опълчат на БА и затова само ръмжат от разстояние. Ако имат неблагоразумието да се приближат, ще бъдат изпепелени без предупреждение!
3
5
 
4
 
! Отговори
Дам преди 6 години
Доста е съмнително това чудо!
2
1
 
2
 
! Отговори
военно учуден преди 6 години
Спете спокойно,деца!
1
4
 
8
 
! Отговори
не ваярвам в чудеса преди 6 години
"Българското военно чудо" днес се изразява в натрапчивата миризма на плажно масло, носеща се от палубата на Дръзки..