Фандъкова към учителите: Вие сте днешните будители!

Столичният кмет благодари на гилдията за старанието им
1 ное 2017 15:18,
9
Фандъкова към учителите: Вие сте днешните будители!
Снимка: архив Булфото

В Деня на народните будители столичният кмет Йорданка Фандъкова се обърна към учителите и им благодари за любовта, търпението и отговорността, с която възпитават децата.

"Индивидуалното израстване на всеки ученик е свързано с вашето себеотрицание и любов", каза тя на церемония пред храм "Свети Седмочисленици", предаде "Фокус".

"Вие сте днешните будители, които ежедневно дават знания на децата ни, запалват в тях огънчето на търсенето, на съмнението, вярата, откривателството и истината. Използвам случая да ви благодаря от сърце за любовта, търпението и отговорността, с която възпитавате и обучавате нашите деца в едно нелеко време", посочи Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ в днешно време предизвикателствата, които стоят пред българския учител, са изключително много.

"От учителя се изисква отлична педагогическа и професионална подготовка, умения на психолог и медиатор. Учителят е човек, който използва новите технологии, познава отлично своите ученици и умее да общува еднакво добре с тях на различни теми както в клас, така и в социалните мрежи", заяви Фандъкова

Тя пожела на училитете добро здраве, сили, желание и любов.

"Надявам се, че с усилията, които се полагат, трудът ви ще бъде все по-забелязан и оценен от обществото", каза още Фандъкова.

Тя се обърна към децата с пожелания да вярват на своите учители и да знаят, че само знанието ги прави свободни.

"Скъпи деца, всичко, което правим днес, е за вас. Радвам се, че тази прекрасна градина пред храма "Св. Седмочисленици" е толкова пъстра днес от вашите усмивки и костюми. Вашите таланти няма как да бъдат открити и развити без любовта и труда на вашите учители", каза още Фандъкова.

"В днешния труден ден, когато знанието идва отвсякъде, чрез социалните мрежи знайте, че не всяко знание може да бъде прието с лека ръка. Трябва да има човек, който да ни насочва и да показва и това е учителят", добави Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните учители, особено някои даскалици, които делят децата на бедни и богати, нямат нищо общо с будителите от славната ни история!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази забогатяла нахалница си позволява да дава оценка на учителите??? Кой я е упълномощил и коя е тя? Послушница на ББ Бандюгата от Банкя, който има основна вина, учителското съсловие да западне, както и образованието. Толкова неграмотност никога у нас не е имало, толкова деца напускащи училище!!
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните учители не са български за да са будители на българския народ ! Те са купени отвън, те продадоха всичко свято и българско за някой долар повече ! Има изключения но те се гонят от образованието.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЙДЕ, И ТАЗИ СЕ ИЗЯВЯВА КАТО НАРОДЕН ВОДАЧ.К`ВА Е, ЧЕ ДА ПОЗДРАВЯВА УЧИТЕЛИТЕ И ДА ИМ ДАВА НАПЪТСТВИЯ?по-добре да си гледа корупционерите в общината.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато някой се опитва да пробуди овчия народ, "пробудените" безскрупулно го ограбват.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно "учителката" не е излязла от нея. В днешно време, не мога да нарека "будители" хора, които в огромната си част чакат да се пенсионират и просто да мине времето. Будители са ония млади хора, които протестираха срещу назначаването на Пиянски, будители са всичките млади, които всеки ден искат да запазят природата ни чиста, будители са ония работодатели, които всеки ден стоят извън далаверите и правят нещо за нас. Будител е всеки, който е запазил съвест и се опитва да я пази с цената на всичко!
3
13
 
2
 
! Отговори
Ученик преди 6 години
Да живее САЩ те са моите будители със Фуйсбука напред към светлото бъдеще.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Искаш да кажеш, че липсата на будители е по вина на смартфоните и черните им огледала.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните будители са смартфоните и разни дроги.