Софийският университет поощрява студенти със стипендии

Увеличението важи само за отличници и стига 150 лева
1 ное 2017 08:30, Петя Славова
5
Софийският университет поощрява студенти със стипендии
Снимка: архив, Булфото

Увеличава се размерът на студентските стипендии за успех в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през учебната 2017/2018 година и започва кампанията за кандидатстване за стипендии за зимния семестър, съобщиха от най-старото висше училище у нас.

Размерът на стипендиите е увеличен между 3,6 процента и 7,1 процента в сравнение с предишната учебна година. Пълните отличници ще получават месечна стипендия в максимално допустимия по Постановлението на Министерския съвет размер от 150 лева.

По предложение на Студентския съвет и съгласувано с Комисията по стипендиите ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е утвърдил броя и размера на стипендиите по успех за учебната 2017/2018 година.
 
Предвижда се стипендии да бъдат изплащани на 2200 студенти, пише "Монитор". През следващата учебна година в Софийския университет няма да се изплащат стипендии в минимално определената в Постановлението граница от 70 лева. За студенти с успех под 5,00 размерът на стипендията по успех е половината от тази за пълни отличници - 75 лева, информират от Алма матер.

УНСС съобщават в сайта си, че след записване на семестъра студентите следва да си проверят успеха и ако има несъответствие, да се обърнат към инспектора на своята специалност, като корекцията може да бъде направена до 1 ноември 2017 година. Информация за успеха от семестъра се получава служебно, а не чрез представяне на удостоверения.

Съгласно Правилата за отпускане на стипендии на учащите в УНСС, се представят служебни бележки за получените брутни възнаграждения през месеците април, май, юни, юли, август и септември 2017 г. включително, на всички членове на семейството на студента и доходите на студента, независимо за кой период се отнася плащането.

Кандидатите за стипендия трябва да притежават лична, активна банкова сметка в банка ДСК, която трябва да попълнят задължително във формуляра за стипендии. Стипендиите се изплащат само чрез банка ДСК, съобщава УНСС на сайта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България има поне 10 университета, по-добри от прехваления СУ.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СУ лежи на стара слава и вече е загубил ореола си и притегателната си сила за младите хора в България.
3
0
 
0
 
! Отговори
sperko преди 6 години
До АнонименЗащо нападаш така човека? Да не ти сипа сол в някоя рана?
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бивш_Студент И да те поощряват ти негоднико не можеш да завършиш на запад..
1
2
 
8
 
! Отговори
Бивш_Студент преди 6 години
Университетите в западна Европа не поощряват българските студенти.Независимо от това, студентите искат да учат там.Сами си правете изводите.