По сигнали на родители: Погнаха училищни столове

Качеството на храната - съмнително, откриха и нарушения
10 ное 2017 09:56, Петя Славова
7

В Бургас започнаха проверки за качеството на храната в училищните столове. Те започнаха заради получени сигнали от недоволни родители. По време на проверките бяха открити и нарушения.

Проверките се извършват от специална комисия, в която задължително присъства родител, учител и технолог. Екип на Bulgaria ON AIR посети ученически стол, в който настъпва смут при проверка на грамажа на супата и десерта. От персонала се оправдават, че не могат да мерят всяка една купичка поотделно - сипвали на око по един черпак.

След внимателен преглед на обедното меню все пак бяха открити отклонения от стандартите за здравословно хранене. Децата обаче са видимо доволни от обяда, но въпреки това се редят на опашка пред училищния павилион.

Общината в Бургас разработва електронна система, която дава възможност на всеки родител онлайн да види какво меню се предлага в училищния стол и да направи своя избор.

При констатиране на нарушения в храненото на децата директорите на училищата ще трябва своевременно да информират Община Бургас и да не извършват плащания към съответната фирма, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Стиляна Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
резюме преди 6 години
Черва и хрущяли се третират с олио втора употреба и се предлагат в училищните и студентски столове сертифицирано от ЕС.Това изглажда мозъчните гънки,води до загуба на интерес към всичко и поражда пълна мозъчна тъпота.
4
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Училищни столове вече няма.Има разливочни.Едни баки се разнасят по улиците с несертифицирани за тази цел МПС та.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 6 години
Качеството на храната - отвратително!
2
0
 
0
 
! Отговори
Vesfy преди 6 години
Tova e teror propaganda na isliamska darjavna media.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСложи си Adblock Plus