Всеки втори ученик в частно школо – отличник!?

По-малки паралелки явно е ключ към добро образование
16 ное 2017 08:08, Петя Славова
33
Всеки втори ученик в частно школо – отличник!?
Снимка: Reuters

Почти половината частни ученици -48% са с отличен успех. Това показва проучване на Софийския университет, посветено на частното училищно образование в България. В него са участвали 257 деца от 10 училища, обясни проф. Нели Бояджиева по време на форума на частните училища, който се провежда в момента.

37% от анкетираните деца пък са с много добър успех, показва още проучването. Частните училища оставят верни на традицията си да се придържат към по-малки паралелки, като на един учител се пада да преподава на 4 пъти по-малко ученици, в сравнение с колегите им от държавните и общински школа, пише БТА.

В платените училища у нас се обучават 14 хиляди ученици, отчете шефката на Българската асоциация на частните училища Мария Каменова. С форума организацията отбелязва своя 20-годишен юбилей.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
11
 
! Отговори
. преди 6 години
Има шменти капели като цяло, но има и доза истина. Децата завършили частни училища са с висок успех по няколко причини.1. По- малко деца и може да се обръща внимание на всяко дете с конкретните му затруднения в материала.2. По-добра база, по-разнообразни и практически насочени занимания въпреки еднаквата учебна програма.3. По-мотивирани учители - влагане на повече усилия в учебния процес.4. Използването кактно на заложената учебна програма така и иновативни интерактивни такива.и т.н.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Независимо какво е училището - да правят някакви матури на общодържавен принцип в края на всяка година и ще видим как върви образованието в едните и другите.
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как няма да са отличници, като родителите им плащат сума ти пари и трябва да бъдат спокойни, че парите са не са загубени. Надуват се оценките, което се вижда впоследствие, но парите са вече платени.
6
3
 
22
 
! Отговори
Елена преди 6 години
НОВИЯТ ЗАКОН ДАВА ЕДНАКВИ ПАРИ И НА ДЪРЖАВНИТЕ И НА ЧАСТНИТЕ!Битката е ясно от кого ще бъде спечелена щом парите следват ученика,ародителите дават и своята лепта.Очаквайте втора серия-верига от частни школа,която ще бъде на подставени герберски или комунистически лица.Също както в здравеопазването.Нищо ново под слънцето.
5
5
 
35
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Умни деца има и в частните и в държавните училища. Процентът е един и същ!! Имам наблюдения за потресающа неграмотност на частни ученици - пълни отличници.Нали всички си представят как първeнютo плаща 5-20к на година и пишат двойки на детето му. По принцип нямам нищо против частните училища, напротив. Но се внушава как там учат само гении и обратното, отпадъкът е в държавните.. Сбъркана е цялата работа.
4
3
 
35
 
! Отговори
Родител преди 6 години
Как да кажеш на родителите: Вашето дете е двойкар, но дайте сега едни 20 бона за тази учебна година. Не върви някак.Друга тема е, че нивото на образованието ни е трагично...
3
2
 
35
 
! Отговори
106 преди 6 години
Това са абсолютно фалшиви новини!"Изводите"се основават на анкетиране ,а не на националното тестово оценяване,отличните оценки там са купени-"Плащам ти да ми пишеш отличен!"
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас. От къде ще намират *** за ченгета?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а ми да иначе няма ученици и училещи