Столично предизвикателство: Пеш или с кола на училище?

Родителите предпочитат да зарежат автомобилите, сочи изследване
23 ное 2017 09:00, Петя Славова
33

Близо половината от родителите в София предпочитат да водят децата си на училище с автомобил, но голяма част от тях се включиха в ново предизвикателство - да оставят колата и да ходят пеша, съобщава Bulgaria ON AIR.

Въпреки интензивния трафик в София, Ива предпочита да взима децата си от училищe с кола.

Синът й Богомил също предпочита да се вози, вместо да ходи пеша - особено когато е студено.

Според направено проучване, по-голямата част от родители в София биха водили и връщали децата си от училище пеша. И все голяма част избират автомобилите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
27
 
! Отговори
пепе преди 6 години
Децата (и аз имам дете) са основната причина за трафиак в София!!!Всеки който кара, знае как е преди 15 септември и след това, как е когата са ваканция.Има поне 3 пъти по-малко коли на пътя.Болните родителски амбиции детето ти да учи през 5 квартала в 6-ти и ходенето на 15 извънучилищни дейности, скапват психиката на детето.Няма нищо лошо да се ходи пеша, ако си в кварталното училище, както трябва да бъде. Детето ми беше на ясла и го водих пеша за ръка, сега гледам 6 годишни ги носят!
7
4
 
28
 
! Отговори
Училище преди 6 години
Живея на 50 м от училище. Сутри и вечер човек не може да пресече улицата, децата ни не могат да играят на вън, защото мамите с лъскавите си коли не ги интересува играещите на вън деца и мотаг да минат през тях, карайки собственото си дете на училище или на връщане от училище. Прави впечатления, че майките с деца на задните седалки карат агресивно. Не мислят за другите деца. Това е егоизма на новото време
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опа, въпросът беше до 2.
5
4
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Давайте в този дух, давайте. Един ден ненадейно ще се запитате детенце ли си отглеждате или прасенце. Дано тогава не е късно да наложите нужните промени (ако изобщо го направите).
4
0
 
22
 
! Отговори
Не мога да повярвам преди 6 години
как може да е написана така тази статия. От една страна все повече родители ходят пеша, от друга предпочитат с кола. "И все голяма част избират автомобилите."....!?!!
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоу, па много сте ми галениАз как ходех на училище на 3км пеша всеки ден - и зимата при -15 с вятър и поледици(става повече от половин час). И започвах от 7:30. Градски транспорт нямаше. Кола нямахме. Нищо не ми е станало. Било си е нормално. В днешни дни без да спортувам смея да кажа, че съм в отлична форма.
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Училището на сина ми е на 30 мин. пеша. За да е в 7:30 трябва да излиза преди 7:00. А ако трябва да носи и ОСЕМКИЛОГРАМОВАТА си чанта при неговите 32? Що за *** идеи!?Изобщо не коменитрам как после ще стигна на работа на 14 километра - това си е мой проблем.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за ромчетата от Факултета има организиран транспорт. Всяка сутрин в 7,30 идват автобуси с табелки "Случаен превоз" на входа на махалата пред бившето Пени и товарят нахилени и добре облечени ромчета и следобяд ги връщат. Пък българинът нека се чуди как да изпрати детето си на училище.