Русенско: МОН върна 163 деца в клас, 1222 – не са открити

2220 ученици - в чужбина, имало и множество адреси фантоми
28 ное 2017 18:50, Анисия Иванова
5
Русенско: МОН върна 163 деца в клас, 1222 – не са открити
Снимка: Reuters, архив

Резултатът от работата на екипите по обхват в Русенско, сформирани в началото на септември тази година, е 163 деца, които са били включени в образователната система - в училище или в детска градина. Това съобщи Росица Георгиева - временно изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в крайдунавския град, по време на заседание на областната постоянна комисия по образование.

В Русенско има 32 екипа с 481 души, от които 379 са педагози. Те са посетили 4186 адреса. Установено е, че 2220 ученици са в чужбина. Други 1222 не са били открити на подадените от ГРАО адреси. За тях няма информация къде са в момента и ще бъде извършена справка от МВР.

Дадени бяха и примери, при които отивайки на адрес, екипът се озовава пред склад, поляна или друг терен. Някои от адресите били на несъществуващи улици, а други - във вилните зони на Русе, като до тях се стигало по черни пътища, понякога и пеша.

Георгиева обясни, че 422 деца се водят незаписани. Част от тях също не са открити на адресите си, съобщи БТА.

По време на заседанието бе решено да се изпратят писма до осемте общини в областта, за да се изчистят пропуските и актуализират данните.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще ги откриете като отдавна сме навън? Още през 90-те години милиони се изнесохме и заживяхме нелегално навън. Тогава имахме право на 3 месечен престой без право на работа. Но както са казали старите хора всеки закон е врата в полето и само балмите минават през нея. Уредихме си живота и повече не ни търсете. В бг са останал не повече от 3.5 милиона. Някъде бях чел че сте били 7 милиона. Това е пълна инсинуация. Ако водят умрелите души по време на избори може да надхвърлите и 9 милиона.
4
0
 
13
 
! Отговори
10 преди 1 година
Каква е тази държава дето не си знае гражданите!?Какво правят тези от ГРАО?Ами ако трябваше като преди да постъпват в казармата,да защитават родината?Нема такава държава!А как са получавали детските и другите социални помощи от нашия гръб?На какъв адрес?Я, не ни баламосвайте ,че си вършите работата!Обявете,че ще им раздавате по 1000лв и ще видите как всички те "ще цъфнат" пред общината с изрядни документи на български граждани.Слаба администрация и това е!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А с училището в Бяла какво стана?
2
1
 
7
 
! Отговори
Барчо преди 1 година
*** бягат от училище като гявол от тамян
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ли са се скрили тези 1220?Те като са чули за училище и дим да ги няма.