Над 2000 ученици от Сливенско обратно в училище

Върнати са от Механизма за съвместна работа на институциите
7 дек 2017 15:48, Петя Славова
16
Над 2000 ученици от Сливенско обратно в училище
Снимка: архив, Reuters

Над 2 000 ученици от област Сливен са върнати в училище от екипите на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Това съобщи д-р Бисерка Михалева, началник на Регионалното управление на образованието.

38 момичета не посещават училище тази година заради ранен брак и бременност. По думите на Михалева това са предимно ученички над 12 години. Екипите са посетили близо 9 000 адреса. Към тях са привлечени и родители, пише БТА.

Михалева допълни, че през 2018 година в областта ще бъдат създадени училища за родители, където освен да им бъдат обяснени ангажиментите към децата им, самите родители ще се и образоват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До KaimaПрав(а) си.Нивото на тези, които с остен са били "върнати" в училище е такова, че ако останат там до раздаването на дипломите, впоследствие може и да постъпят на работа в БАН
14
0
 
6
 
! Отговори
Kaima преди 6 години
Bravo, posle sichki v ban!
13
0
 
9
 
! Отговори
маларт преди 6 години
Върнати.. на хартия. На бас, че 90 % пак не ходят или ходят два -три пъти в месеца. Отсъствия естествено не се пишат
12
0
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Тези инспекторати в образованието са за разстрел. Виждат ,че на изхода има ученици, които до 10 не могат да умножават, а диплом за средно вземат. Кой контролира това?
11
0
 
6
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Само черноглави явно
10
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 6 години
Колко пъти тук се писа за "Златния милиард"? Ясно е, че развитите държави ще го постигнат, а нашият шанс е, че сме в ЕС, т.е. попадаме в параметрите на въпросния милиард.Какво като се размножават ***? След няколко поколения потомците им ще минат през мелницата, дано се отърват само със стерилизация.Българите раждат с онзи темп, който ще бъде силово наложен на всички, които успеят да влязат в онзи милиард. Така че, проблемът е само в главите на агитатори от отечественофронтовски тип.
9
0
 
8
 
! Отговори
Ако държавата беше преди 6 години
нормална, тези 38 момичета щяха да са вече в изправителен дом, а осеменителите им, както и родителите, организирали "сватбите" им - в затвора!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не разбрахте ли, че на сила не можеш да даеш!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко дълго ще посещават училище- ден, два, седмица или 2 месеца?Училища за млади майки на 12-13 години! Освен че ще им подарят дипломи, друго нещо ще бъде ли направено? Забравихте ли случая в Бяла- колко много задочници имаше в техникума, но никой не посещаваше училище? Техния пример ли ще последвате?Кому е нужно да се подаряват дипломи за 7.клас или 11.клас, при всеобща неграмотност?
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лъжи лъжи лъжи
5
1
 
23
 
! Отговори
очевидец преди 6 години
Блаженни са вярващите.9000 посетени адреса-на хартия!Записани мустакати момчета и готови за женитба момичета във 2,3,4 и пети клас.Стоят в училище заради заплахата от глоби, но нямат никакъв интерес към учението.Да не говорим ,че меко казано пречат на децата ,наглеят над учителите и са твърдо убедени,че светът им е длъжник.Само финансови рестрикции могат да убедят този етнос,че нищо не се дава даром.Както знае всеки български родител.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Училищата ще останат празни ако не са шведите. Българските деца са в Минус. Ако при шведите се раждат 10 деца то при българите е 1. Или 10 към 1 в полза на шведите. Е така ако продължаваме някой може ли да изчисли до колко години шведите ще са болшинство? Ако всички шведи се върнат в БГ те и сега ще са болшинство. Шведите започват да ражда от 12 годишна възраст и докато станат на 30 вече имат по 10 чавета. От тези 10 чавета 3 умират остават 7 които са достатъчни за прираста на населението им.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сори, ама не разбирам снимката!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе върнати управляващите не разбраха ли, че насила хубост не става най-много да изкарат до нова година и после пак ще трябва да ги дирят. Както са я подкарали за по-лесно направо да им раздават тескератата, но после да не реват, че " успешно" завършилите са без покритие.
1
0
 
22
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Дам, превърнахме се в гетото на Европа, понеже недосегаемите са оказа, че имат само права, но не и задължения към държавата.