Училищно меню: Филия с "нещо". От понеделник до петък!

Според фирмата, която осигурява храната, нарушение няма
7 дек 2017 19:15, Боряна Павлова
38

3981 гледания   |  Още видео

Филия с "нещо" отгоре. Така родители определят сандвичите, които се предлагат в кърджалийско училище.

Недоволството им идва от факта, че върху тестото има минимално количество кашкавал и някакъв вид колбас, споделят родителите на ученици от Средно училище "Владимир Димитров – Майстора" в Кърджали.

Закуските се предлагат в барчето на училището. Според директора, освен стола, децата нямат друга алтернатива за хранене, тъй като сградата на училището е в края на града.

Управителят на общинската фирма за ученическо хранене в Кърджали не пожела да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, но заяви, че храната, която приготвят, е по стандарт и няма никакви нарушения. Пред директора обаче са дали обещание, че ще подобрят качеството.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сандвичи може да се приготвят и по здравословен начин, само някоя бабичка, от години неизлизала от пещерата, може да смята, че всичко що е сандвич трябва да се анатемоса.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Деси

О божееее, яла съм в стол, лелките крадяха храната пред очите ни, или идваха техни роднини уж да я 'купят' и те им сипваха с легени всякакви манджи, докато за нас оставаха огризките, кожите, кокалите и гранясалото. Щом подобна гнус ви липсва, не мога да си представя майка ви що за помии ви е давала да ядете в къщи.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според фирмата няма нарушение, защото майките им от село с тва са ги хранили като деца- засъхнал хляб с два *** отгоре.

Анонимен 32- от сандвич до сандвич има огромна разлика, що за *** коментар.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като чета коментарите излиза,че всички си хранят съпер здравословно децата,пък в гадното училище им дават сандвичи и то лоши. Ай стига бе. половинат приятели на моите деца карат на сандвичи и вкъщи - майките ги мързи да готвят или децата не щат манджи. Пък чипсове,снаксове и др.подобни да не ги дават от училище ? Децата масово ги дъвчат.
31
1
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 10 месеца
BG Tragedy....Velikite bulgari...
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Деси
Подобно е положението и в испанските училища(приемът е от 2г възраст), които са затворени: закуската е от вкъщи, а обяда е от кетерингова външна фирма, избрана от общината на цена около 4€, другата опция е обяд вкъщи ( имат организиран транспорт с автобуси), шляещи ученици няма, задължително има полицейско присъствие на пешеходната пътека пред всяко училище в часовете на започване и приключване на учебните занятия за по 10мин- сутрин, на обяд и следобяд
29
1
 
8
 
! Отговори
Деси преди 10 месеца
И какво да му се не види им беше на столовете, че ги закриха? На Острова такива проблеми не са ги и чували. Имаш само две опции - хранене с меню от столовата или приготвеното от вкъщи? Въпросът е "Какво правят търговците в храма?" Училищата са заключени и няма къде да се шляят учениците, преди свършване на часовете. Както и не е нормално да има кафе машини в гимназиите, освен, ако не е само в учителката стая.
28
2
 
3
 
! Отговори
Farkov преди 10 месеца
Kvo e tva uchiliste ve, gotvarskoto li, shivashkoto li, kav e toa maistor, boiadjia li, gipsadjia li, betondjia li e, ili maistor akademik?!
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато аз бях ученик, купона за стола отиваше право в кофата за ***.Още си спомням редките мазни манджи и десет компот 4 пъти в седмицата. Сега плащаме по 2.5 за купон на сина ми , менюто е разнообразно , а в дните в които сме преценили ,че предлаганите за обяд ястия не са подходящи ,приготвяме домашна кутия - сандвичи кюфтенца ,салата , плодове.
Така че ,ако предлаганата храна не им харесва , да си приготвят от вкъщи.( Храната в кутията не мирише, не се разлива ).
26
1
 
3
 
! Отговори
Mustafa преди 10 месеца
Inovacia na ban li pak...?!
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 12

Не се излагай.
Оляхте се на тема социализъм.
И по 35 ст са били купоните за обяд в училищния стол. Но знаеш ли къде тази храна беше що годе качествена? В столовите към селските училища, защото поне част от хранителни продукти са били от местното ТКЗС, а хората в селото се познават. Ако работещите в кухнята крадат или готвят зле, ще се видят в чудо. Може да си живял на село по онова време.
Но в града тази храна не беше качествена и в повечето случаи децата не я ядяха.
24
1
 
2
 
! Отговори
Ehnik преди 10 месеца
Dps maistor montiorite......
23
1
 
2
 
! Отговори
Yphon преди 10 месеца
Nali poluchavat po edna chervena yabalka vseki den ot monsterite i zmeiovete?!
22
0
 
5
 
! Отговори
Неа до 21 преди 10 месеца
Нали набиват равенство ... Не може едното да ядяло сандвич с луканка а другото само филия с масло .... Има и такива без нищо .... Затова го направиха това с безплатната храна ...
21
4
 
3
 
! Отговори
друга преди 10 месеца
До Анонимен

Така беше и преди ГЕРБ. Защо тъпанарите не искат да разберат, че изхранването на децата не е задължение на училището, общината или държавата, а на р о д и т е л и т е !
20
2
 
8
 
! Отговори
друга преди 10 месеца
До Неа
Аз пък питам - тия "грижовни " родители защо не пращат децата си на у-ще с домашно приготвена закуска, както правим ние? Слагаш в кутията каквото е полезно и здравословно и ...училеищният бюфет фалира, изчезва и...толкоз!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
“Който иска хубав сандвич, да си носи от вкъщи, както е навсякъде по света“

Не става дума за сандвич, а за здравословна и засищаща храна. За закуската има такива алтернативи, а за обяд ученици със занималня не е желателно да си носят готвено в кутия, което не е прясно приготвено, изстинало е и освен това мирише в чантата.
18
1
 
3
 
! Отговори
Wc stroitehnikum преди 10 месеца
menu ot minalia vek za modernite turisti na rbg...?!
17
5
 
7
 
! Отговори
Неа преди 10 месеца
По интересен въпрос за мен е защо раздават тестени неща на децата ????? А после им говорят за здравословно хранене ????
16
3
 
2
 
! Отговори
Неа преди 10 месеца
Избраната фирма не краде , тъй като парите са малко . Няма какво да откраднеш на 2 лева . Освен това на храната вече трябва да има задължителна бележка със сържание + грамажи. Въпросните закуски се преброяват и претеглят още един път в училище ..... Но както казах това е прах в очите . По добре си представете фирмата на колко училища може да доставя буламачи!