Училищно меню: Филия с "нещо". От понеделник до петък!

Според фирмата, която осигурява храната, нарушение няма
7 дек 2017 19:15,
38


Филия с "нещо" отгоре. Така родители определят сандвичите, които се предлагат в кърджалийско училище.

Недоволството им идва от факта, че върху тестото има минимално количество кашкавал и някакъв вид колбас, споделят родителите на ученици от Средно училище "Владимир Димитров – Майстора" в Кърджали.

Закуските се предлагат в барчето на училището. Според директора, освен стола, децата нямат друга алтернатива за хранене, тъй като сградата на училището е в края на града.

Управителят на общинската фирма за ученическо хранене в Кърджали не пожела да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR, но заяви, че храната, която приготвят, е по стандарт и няма никакви нарушения. Пред директора обаче са дали обещание, че ще подобрят качеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сандвичи може да се приготвят и по здравословен начин, само някоя бабичка, от години неизлизала от пещерата, може да смята, че всичко що е сандвич трябва да се анатемоса.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДесиО божееее, яла съм в стол, лелките крадяха храната пред очите ни, или идваха техни роднини уж да я 'купят' и те им сипваха с легени всякакви манджи, докато за нас оставаха огризките, кожите, кокалите и гранясалото. Щом подобна гнус ви липсва, не мога да си представя майка ви що за помии ви е давала да ядете в къщи.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета коментарите излиза,че всички си хранят съпер здравословно децата,пък в гадното училище им дават сандвичи и то лоши. Ай стига бе. половинат приятели на моите деца карат на сандвичи и вкъщи - майките ги мързи да готвят или децата не щат манджи. Пък чипсове,снаксове и др.подобни да не ги дават от училище ? Децата масово ги дъвчат.
30
1
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
BG Tragedy....Velikite bulgari...
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДесиПодобно е положението и в испанските училища(приемът е от 2г възраст), които са затворени: закуската е от вкъщи, а обяда е от кетерингова външна фирма, избрана от общината на цена около 4?, другата опция е обяд вкъщи ( имат организиран транспорт с автобуси), шляещи ученици няма, задължително има полицейско присъствие на пешеходната пътека пред всяко училище в часовете на започване и приключване на учебните занятия за по 10мин- сутрин, на обяд и следобяд
28
1
 
8
 
! Отговори
Деси преди 6 години
И какво да му се не види им беше на столовете, че ги закриха? На Острова такива проблеми не са ги и чували. Имаш само две опции - хранене с меню от столовата или приготвеното от вкъщи? Въпросът е "Какво правят търговците в храма?" Училищата са заключени и няма къде да се шляят учениците, преди свършване на часовете. Както и не е нормално да има кафе машини в гимназиите, освен, ако не е само в учителката стая.
27
2
 
3
 
! Отговори
Farkov преди 6 години
Kvo e tva uchiliste ve, gotvarskoto li, shivashkoto li, kav e toa maistor, boiadjia li, gipsadjia li, betondjia li e, ili maistor akademik?!
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато аз бях ученик, купона за стола отиваше право в кофата за ***.Още си спомням редките мазни манджи и десет компот 4 пъти в седмицата. Сега плащаме по 2.5 за купон на сина ми , менюто е разнообразно , а в дните в които сме преценили ,че предлаганите за обяд ястия не са подходящи ,приготвяме домашна кутия - сандвичи кюфтенца ,салата , плодове.Така че ,ако предлаганата храна не им харесва , да си приготвят от вкъщи.( Храната в кутията не мирише, не се разлива ).
25
1
 
3
 
! Отговори
Mustafa преди 6 години
Inovacia na ban li pak...?!
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Не се излагай.Оляхте се на тема социализъм.И по 35 ст са били купоните за обяд в училищния стол. Но знаеш ли къде тази храна беше що годе качествена? В столовите към селските училища, защото поне част от хранителни продукти са били от местното ТКЗС, а хората в селото се познават. Ако работещите в кухнята крадат или готвят зле, ще се видят в чудо. Може да си живял на село по онова време.Но в града тази храна не беше качествена и в повечето случаи децата не я ядяха.
23
1
 
2
 
! Отговори
Ehnik преди 6 години
Dps maistor montiorite......
22
1
 
2
 
! Отговори
Yphon преди 6 години
Nali poluchavat po edna chervena yabalka vseki den ot monsterite i zmeiovete?!
21
0
 
5
 
! Отговори
Неа до 21 преди 6 години
Нали набиват равенство ... Не може едното да ядяло сандвич с луканка а другото само филия с масло .... Има и такива без нищо .... Затова го направиха това с безплатната храна ...
20
4
 
3
 
! Отговори
друга преди 6 години
До АнонименТака беше и преди ГЕРБ. Защо тъпанарите не искат да разберат, че изхранването на децата не е задължение на училището, общината или държавата, а на р о д и т е л и т е !
19
2
 
8
 
! Отговори
друга преди 6 години
До НеаАз пък питам - тия "грижовни " родители защо не пращат децата си на у-ще с домашно приготвена закуска, както правим ние? Слагаш в кутията каквото е полезно и здравословно и ...училеищният бюфет фалира, изчезва и...толкоз!
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска хубав сандвич, да си носи от вкъщи, както е навсякъде по светаНе става дума за сандвич, а за здравословна и засищаща храна. За закуската има такива алтернативи, а за обяд ученици със занималня не е желателно да си носят готвено в кутия, което не е прясно приготвено, изстинало е и освен това мирише в чантата.
17
1
 
3
 
! Отговори
Wc stroitehnikum преди 6 години
menu ot minalia vek za modernite turisti na rbg...?!
16
5
 
7
 
! Отговори
Неа преди 6 години
По интересен въпрос за мен е защо раздават тестени неща на децата ????? А после им говорят за здравословно хранене ????
15
3
 
2
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Избраната фирма не краде , тъй като парите са малко . Няма какво да откраднеш на 2 лева . Освен това на храната вече трябва да има задължителна бележка със сържание + грамажи. Въпросните закуски се преброяват и претеглят още един път в училище ..... Но както казах това е прах в очите . По добре си представете фирмата на колко училища може да доставя буламачи!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът е дали избраната фирма краде от парите, които се полагат за сандвичи на учениците. Те не са безплатни. Дори там, където детето не дава пари, за да получи сандвич, парите са дадени от бюджета, тоест от джоба на данъкоплатеца. Истински безплатни са само за онези, чиито родители не плащат данъци.