ВУЗФ в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България

Над 94% от студентите, които завършват, се реализират успешно
Обновена: 15 дек 2017 17:13 | 15 дек 2017 17:12,
8
ВУЗФ в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) е в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България. Това показва новото седмо издание на Рейтинговата система на висшите училища в България, което бе представено от Министерството на образованието и науката.

В професионалното направление "Икономика" са класирани общо 19 университета. От тях ВУЗФ заема четвърто място, изпреварвайки Нов български университет, Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов, Икономическия университет във Варна, Варненския свободен университет "Черноризец храбър" и още 11 други висши училища. На първо място в класацията се нарежда Софийският университет, който е последван от Американския университет и Университета за световно и стопанско управление.

Това е втората поредна година, в която ВУЗФ е в топ петицата на най-добрите университети с икономически профил. За последните 5 години висшето училище се издигна в класацията с общо 4 позиции и от осмо място през 2012 г. вече се намира на четвърто.
 
ВУЗФ e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. Той е и един от първите частни университети у нас с британска акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL. В момента ВУЗФ е на прага да получи престижното международно признание за втори път – университетът е на финалния етап от процедурата за подновяването ѝ и се очаква до края на годината да бъде акредитиран отново.

Висшето бизнес училище предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта. Има съвместни програми и с престижния британски университет Sheffield и всички, които завършат тези специалности, получават двойни дипломи – от ВУЗФ и от Sheffield.

През последните години висшето училище се доказа като една от най-активните образователни институции в България. Университетът създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции, показват статистиките на университета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
петър николов преди 6 години
далавера
7
0
 
3
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Може и без тоя университет - ВУЗФ - България нищо няма да загуби, но без лекари и инженери не може.
6
0
 
1
 
! Отговори
Деси преди 6 години
До БиБиИма такъв университет! Ректор е Главчо - Д.Главчев, зам.ректор - Деси Атанасова, а председател на Академичния съвет - сержант о.р. Цв.Цветанов - д-р на политическите науки (т.е. голям д-р). Питайте лицето Б.М. Борисов! Преди 2 седмици на свое заседание НС узакони университета. Предстои публикуването му в ДВ.
5
0
 
1
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
Че какъв е този "Университет за световно и стопанско управление". Г-да журналисти, да не става дума за Университет за национално и световно стопанство - УНСС или вие вчера късно след обяд го открихте това ново "пиле"? Сигурно шеф (ректор) му е Горанов от СА - Свищов, а зам.ректор - К.Ананиев...
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката не е наука , а религия за грабеж.. Много станаха измамниците..
3
0
 
0
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Швейцария, Швейцария ...
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На платена реклама намирисва
1
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Прекалено много станаха икономистите от УНСС, ВУЗФ и НБУ(университета на Сорос), дето нищо не разбират и само манипулират хората.Учете инженерни и медицински специалности ..................ама за това се иска доста акъл, не е като елементарната икономика, нали?