ВУЗФ открива първата в България магистърска програма за кръгова икономика и устойчив мениджмънт

В нея ще преподават висококвалифицирани лектори от световноизвестни компании, сред които е и ключов директор на Philips, Холандия
Обновена: 11 яну 2018 13:39 | 11 яну 2018 13:37, Венцислава Вельова
ВУЗФ открива първата в България магистърска програма за кръгова икономика и устойчив мениджмънт
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), съвместно с Cleantech Bulgaria, откриха първата в България магистърска програма "Кръгова икономика и устойчив мениджмънт – иновации, предприемачество и чисти технологии". Тя стартира oфициално в края на февруари и e подходяща за мениджъри на средно и високо ниво. Фокусът на програмата е да изгради у магистрите нови модели, съзнание и инструменти за управление, с които те да въведат своите екипи в прехода към кръгова икономика.

В магистърската специалност ще преподават висококвалифицирани лектори на европейско и национално ниво, както и представители на бизнеса от доказали се световни компании, които ще поставят акцент върху практиката и ще споделят опита си в прилагането на кръговия бизнес модел в собствените си организации. Един от водещите лектори в програмата е Маркус Лаубшер - директор "Устойчивост и кръгова икономика" във Philips, Холандия.

Форматът на обучение е изграден на принципа учене чрез преживяване и предлага гъвкави възможности за дистанционно обучение и онлайн модули за достъп до знания. Това прави магистърската програма подходяща за работещи, активни хора с много ангажименти. Занятията ще се провеждат в удобни съботно-неделни курсове.

Приемът на студенти вече е отворен и ще продължи до края на февруари, като процесът на кандидатстване се състои от подаване на документи и кратко събеседване с кандидатите относно техния профил.
 
Повече информация за магистърската програма "Кръгова икономика и устойчив мениджмънт – иновации, предприемачество и чисти технологии", както и за начина на кандидатстване може да научите от уебсайта на програмата EDU.CLEANTECH.BG.

Това е поредната нова специалност, която универститетът открива. През последните години висшето училище се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса и нуждата от добре подготвени кадри в различните сфери на икономиката. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции.

ВУЗФ открива първата в България магистърска програма за кръгова икономика и устойчив мениджмънт
Снимка: ВУЗФ


Още от
Спонсорирано съдържание